28 / 03 / 2024

istanbul tsunami

istanbul tsunami

Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü'nden (UNESCO) İstanbul ve iki kente daha tsunami uyarısı geldi. İşte UNESCO'nun o açıklaması...

İBB harekete geçti: İstanbullulara tsunami şoku! Bu ilçelerde yaşayanlar dikkat!

Mega kent İstanbul’da beklenen olası büyük depremin tsunamiye yol açma ihtimali bulunduğu belirtilirken, İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel iyileştirme Daire Başkanlığı da Tsunami Eylem Planı için düğmeye bastı.

İstanbul’un 17 ilçesi tsunamiden etkilenecek!

İBB ve ODTÜ işbirliği ile yapılan "İstanbul Tsunami Bilgi Kitapçıkları" çalışması kapsamında İstanbul'da tsunamiden etkilenecek 17 ilçenin durumlarına ilişkin bilgiler yayınlandı.

Kandilli açıkladı: İstanbul'u büyük bir yıkım ve kaos bekliyor! Olası büyük depremde megakentte tsunami de olacak! 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Musavver Didem Cambaz, olası İstanbul depreminde tsunami beklendiğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Olası İstanbul depreminde kritik tsunami analizi! Dalga boyu 4 metreye ulaşacak! Riskli yerler bir bir açıklandı! 

İstanbul'da olası büyük Marmara depreminin ardından meydana gelmesi beklenen tsunami dalgaları ile ilgili uyarılar peş peşe yapılıyor. İşte uzman isimlerin o açıklamaları ve tsunami riski olan yerler...

Büyük İstanbul depreminde tsunami olacak mı? Senaryo hazırlandı! İstanbul'un tsunami tehlikesi belli oldu!

İstanbul'da olası bir depremin 7'nin üzerinde olması halinde 'çökme' ile yaşanacak tsunami senaryosu hazırlandı. İstanbul'un tsunami tehlikesi belli oldu. 

Olası büyük Marmara depreminde tsunami olacak mı? İstanbul kıyıları nasıl etkilenir? Uzmanlar peş peşe açıkladı!

Olası büyük Marmara depreminde tsunami olacak mı? İstanbul kıyıları nasıl etkilenir? Uzmanlar peş peşe açıkladı!

İstanbul'da tsunami riski var mı?

Türkiye'de 11 şehirde yıkıma ve can kaybına yol açan deprem felaketi sonrası gözler İstanbul'a çevrildi. Marmara'da yaşanacak büyük bir depremin İstanbul'da yaratacağı yıkımın yanında tsunami riski de sık sık gündeme geldi. Peki İstanbul'da tsunami riski var mı?

UNESCO'dan İstanbul için korkutan uyarı! Tsunami 1 metreyi aşacak! 

Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü'nden (UNESCO) İstanbul ve iki kente daha tsunami uyarısı geldi. İşte UNESCO'nun o açıklaması...

İstanbul'daki tsunami tehlikesi masaya yatırılıyor!

İstanbul’un deprem ve tsunami tehdidi, İBB’nin ev sahipliğinde konuşulacak. Uzman kişi ve kurumlar, ‘5 Kasım Dünya ‘Tsunami Farkındalık Günü Etkinliği’nde ele alınacak.

İstanbul'un sahil kesiminde evi olanlara tsunami uyarısı!

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Deprem ve Tsunami Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, İstanbul'daki tsunami riskine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

İstanbul'un ilk deprem-tsunami gözlem istasyonu Büyükçekmece'de açıldı!

Mega kent İstanbul'un ilk deprem-tsunami gözlem istasyonu Büyükçekmece'de açıldı...

Ahmet Cevdet Yalçıner: Büyük İstanbul depreminde tsunami bekliyoruz!

Beklenen büyük depremi ilgili ODTÜ Kıyı ve Deniz IVIC Mühendisliği Araştırma Merkezi Başkanı öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner, Marmara'da denizaltı heyelan nedeniyle tsunami olabileceğini söyledi…

Sinan Özener: İstanbul'da ciddi bir tsunami riski söz konusu!

Prof. Dr. Sinan Özeneri İTÜ Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen deprem konferansında, “İstanbul’da ciddi bir tsunami riski söz konusu. Tsunami dalgaları 2.5 metreyi bulabilir”açıklamasını yaptı…

Nlogo İstanbul ikinci etap satışları devam ediyor!

Özyurtlar inşaat, Nlogo istanbul'un ikinci etabını ve New Bahçeşehir projesini satışa çıkardı. Nlogo istanbul ikinci etap 850, New Bahçeşehir ise 98 daireden oluşuyor.

İstanbul'da markalı konut projeleri yüzde 18 arttı!

Eva Gayrimenkul Değerleme'nin 2014 istanbul Markalı Konut Araştırması, kentin 34 bölgesinde bin 7 markalı konut projesinin yer aldığını, kent genelinde markalı konut sayısının 430 bine ulaştığını ortaya koydu.

istanbul tsunami Haberi

istanbul tsunami

Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), İstanbul, Marsilya ve İskenderiye ile ilgili dikkat çeken bir tsunami uyarısı yaptı. 

Örgüt, İstanbul, Marsilya ve İskenderiye'deki tsunami riskine dikkat çekerek, bu üç kentte 1 metreyi geçen tsunami olasığının altını çizdi. 

İşte UNESCO'nun İstanbul, Marsilya ve İskenderiye ile ilgili yaptığı çarpıcı tsunami uyarısı...

UNESCO, İstanbul, Marsilya ve İskenderiye kentlerinde önümüzdeki 30 sene içinde 1 metreyi geçen tsunami yaşanma olasılığının yüzde 100 olduğunu açıkladı.

Sözcü'nün aktardığına göre, Akdeniz'de ve yakın bölgelerde deniz seviyelerinin yükseldiğini vurgulayan UNESCO, okyanus kıyısında bulunan ülkelerde tsunami riskine karşı tedbirler alındığına, ancak diğer bölgelerde de benzer hazırlıkların yapılması gerektiğine dikkat çekti. 

UNESCO'nun tsunami uyarısı yaptığı kentler arasında İstanbul'un yanı sıra Fransa'nın Cannes kenti ile İspanya'nın Atlas Okyanusu kıyısındaki Chipiona...