25 / 04 / 2024

istanbula özel yasa mı çıkarılacak

istanbula özel yasa mı çıkarılacak

Yeni Şafak yazarı ve eski Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk, İstanbul'a özel yasa çıkarılması gerektiğini söyledi.

Bursa Nabi Ergin Özel Ormanı'nda inşaat yapılamayacak!

Özel Orman Hissedarı Hüseyin Cihangir Dönmez, Bursa Nabi Ergin Özel Ormanı'nındaki inşaat yasağını kaleme aldı. 

Müzeyyen Şevkin'den arazilerde emlak vergisinin kaldırılması için yasa teklifi!

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, 2012'de çıkarılan yasa köylerin tüzel kişiliğinin kaldırılması ve tarım arazilerinden ilk 5 yıl muaf olmak üzere 2017'den itibaren alınmaya başlanan emlak vergisinin kaldırılması için yasa teklifi hazırladı.

Devre mülk mağdurlarına özel yasa talebi! 

Tapu Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Ömer Sinan Bayçelebi, en az 700 bin kişinin mağdur halde olduğu devre mülk sistemi için özel yasa çıkarılması yönünde açıklamalarda bulundu...

Batı Şeria'da yasa dışı Yahudi yerleşimlerinde faaliyet gösteren firmalar açıklandı!

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Filistin Özel Raportörü Lynk, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'deki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde faaliyette bulunan İsrail merkezli ve uluslararası firmalara ait verilerin açıklanmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

İstanbul'a özel yasa çıkarılmalı!

Yeni Şafak yazarı ve eski Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk, İstanbul'a özel yasa çıkarılması gerektiğini söyledi.

Tüzel kişiliği kaldırılan köylerde emlak vergisi erteleniyor!

Torba Yasa olarak bilinen Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının bütün maddeleri kabul edildi. Bu maddeler içerisinde tüzel kişiliği kaldırılan köylerde emlak vergisi ertelendiği maddesi de bulunuyor..

Gemlik'e özel yasa için imza toplandı!

Gemlik'in sağlam zeminli ve daha güvenli bölgelere taşınması için hazırlanan 'Toplumsal Uzlaşı' metni imzaya açıldı, Başkan Refik Yılmaz, metni TBMM'ye taşıyacaklarını söyledi.

Gemlik'e özel yasa bekleniyor!

Gemlik Belediye Meclisi toplantısında ilçenin deprem riskine ve kentsel dönüşüm çalışmaları ve cemevlerine yönelik açıklamalar öne çıktı. MHP'li Osman Doğan ve CHP'li Özgür Aksoy'un soru önergeleri cevap buldu.

Gemlik'e özel kentsel dönüşüm yasa tasarısına yeşil ışık yakıldı!

Gemlik'te TBMM Tarım Orman Su İşleri Komisyonu Başkanı İbrahim Yiğit, en büyük amaçlarının insanı korumak, olduğunu vurgulayarak, Gemlik'e özel kentsel dönüşüme olanak sağlayan yasa tasarısı için yeşil ışık yaktı...

Kadir Topbaş: İstanbul diğer büyükşehirlerden ayrılmalı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Başbakan Ahmet Davutoğlunun kamuda şeffaflık paketi toplantısında gündeme gelen imar değişikliği ve İstanbul için düzenlenecek özel yasa ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kadir Topbaş: İstanbul'a özel yasa gerekli!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “15 milyonluk İstanbul’un biraz daha farklı bir yasal düzenlemeyle diğer büyükşehirlerden ayrıştırılmasını arzu ediyoruz. Başbakanımız da buna sıcak bakıyor” dedi.

'İstanbul'a özel yasa gerekli'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, "Başbakan Davutoğlu'nun 'İstanbul'a özel yasa hazırlanabilir' açıklamasından büyük memnuniyet duyduğunu, zira İstanbul'un bir ülke özelliği gösterdiğini söyledi. İşte Topbaş'ın açıklamaları...

Seyfi İyiyürek: Emekliler konut sahibi olabilmek için hükümetten yasa bekliyor!

Türkiye Emekliler Derneği Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek, Türkiye'de yaşayan emeklilerin yüzde 80'ninin konutu bulunmadığını, emeklilerin özel konuta sahip olabilmeleri için hükümetten bir yasa çıkarmalarını bir kez daha talep etti.

istanbula özel yasa mı çıkarılacak Haberi

istanbula özel yasa mı çıkarılacak

Yeni Şafak yazarı ve eski Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk, İstanbul'a özel yasa çıkarılması gerektiğini belirtti. Kemal Öztürk ayrıca, iç göçe karşı vize uygulanması önerisinin de yeniden tartışılmasının isabetli olacağını da söyledi.

Kemal Öztürk Yeni Şafak gazetesinde "İstanbul’u nasıl kurtarırız?" başlığıyla yayımlanan yazısında "Son dönemlerin en özgür tartışma programı haline gelen Tvnet’teki Karşı Karşıya programında, bu konuyu tartışırken değerli meslektaşım Nihal Bengisu Karaca, cümleyi benden önce kurdu; İstanbul’a özel yasa çıkarmadan şehri yönetemeyiz. Kesinlikle katılıyorum" ifadelerini kullandı.

"Dünyanın en kıymetli şehirlerinden, nüfusu bazı ülkelerin nüfusundan daha kalabalık hale gelmiş ve dünya mirası için eşi benzeri olmayan bu şehir için özel yasa çıkarmak zorundayız. Başka türlü bu şehir kurtulmaz" diye konuşan Öztürk, şu şekilde devam etti:

- Her tarafı beton gökdelenlerle dolmuş, yol, meydan yapmaya yer...