26 / 04 / 2024

istanbulun siluetini bozan yapılar yıkılacak mı

istanbulun siluetini bozan yapılar yıkılacak mı

Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları ve açılan idari dava neticesinde silueti bozan kısımlar için yıkım kararı verildi ve bugün itibariyle de Danıştay idare mahkemesinin vermiş olduğu yıkım kararını onadı yani hukuki süreç tamamlanmış oldu...

Miras hakkında bilinmesi gerekenler! Mirasta vasiyetnameyi bozan saklı pay ne demektir? 

Miras paylaşımlarında genel olarak çıkan anlaşmazlıklar kapsamında saklı pay meselesi önemli bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Bu konu, vasiyetnameleri bile bozan saklı pay! Pek saklı pay nedir bu hak kimlere verilmektedir?

Kentsel dönüşüm işe yaramıyor mu? Mimar Önder Yılmaz'dan ezber bozan dönüşüm açıklaması!

Her bir köşesi deprem riski altında olan Türkiye'de sık sık kentsel dönüşümün önemi dile getiriliyor. Mimar Önder Yılmaz, X sosyal medya hesabından dönüşüm ile ilgili ezber bozan bir açıklama yaptı. İşte Yılmaz'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Şener Üşümezsoy’dan İstanbul için ezber bozan açıklama: 7.4'lük senaryolar çöpe atıldı!

Deprem Bilimci Prof. Dr. Üşümezsoy, İstanbul için ezber bozan açıklama yaparak, 7.4'lük senaryolar çöpe atıldığını söyledi.

İslam Memiş'ten ezber bozan tahmin! Altın, dolar, borsa yatırımcıları kırmızı kodla uyarıldı: Bir risk var...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş,  İsrail ile Hamas arasında başlayan çatışmaların ve ortaya çıkan savaş ortamının gram altın, dolar ve borsaya olan etkilerinden bahsederek ezber bozan tahminde bulundu.

Bozan Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bozan Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Sinan Bozan tarafından kurulu.

Freni patlayan altın için ezber bozan açıklama geldi! İlk kez açıklandı! Bu rakamları görenler yerinde duramayacak

Altın fiyatları rekordan rekora koşarken, dünyaca ünlü finans gruplarından ezber bozan açıklamalar geldi. Bu rakamları görenler yerinde duramayacak.

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan ezber bozan açıklama: İstanbul'da deprem ihtimali yüzde 1!

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan ezber bozan deprem açıklaması geldi. Prof. Dr. Şener Üşümezsoy yaptığı açıklamada İstanbul'da 6.5 şiddetinde bir depremin gerçekleşme ihtimalinin yüzde 1-2 olduğunu söyleyerek, "Büyük İstanbul Depremi' fikrini ortaya atan Amerikalılar dahi hatasını kabul etti" dedi.

TOKİ'den 81 il için ezber bozan sosyal konut müjdesi! Ucuz 2+1 ve 3+1'ler için tarih verildi! Haziran ve Temmuz'a dikkat

TOKİ'den 81 il için ezber bozan sosyal konut müjdesi geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum konuyla ilgili konuştu ve Haziran ile Temmuz aylarını işaret etti. İşte TOKİ 81 il sosyal konut projesi detayları...

Dünya Bankası'ndan altın ve dolar için ezber bozan açıklama geldi! Son dakika... 

Dünya Bankası'ndan altın ve dolar için ezber bozan açıkalama geldi. Son dakika haberine göre Dünya Bankası altın fiyatlarının hareketi ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte ayrıntılar...

Bursa'da görüntü kirliliğine neden olan binalar ortadan kaldırılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Çekirge Teras Projesi ile kentin siluetini bozan yapıların yıkım işlemleri devam ediyor. 

Ankara'nın siluetini bozan vericiler için yeni öneri!

Ankara'da çirkin bir görünüme neden olan radyo-televizyon vericiler Çamlıca Kulesi'ne benzer bir çözüm önerisi getirildi. Öneride vericilerin Cumhuriyet Kulesi'nde toplanması tavsiye edildi. 

Mardin'de eski yapılar yıkılıyor!

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, şehrin siluetini bozan ve görüntü kirliliğine neden olan betonarme yapıların yıkım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki silüeti bozan yapılar yıkılıyor!

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Listesi'ne alınan, Bursa'da 700 yıldır "ticaretin kalbi" olan 480 dönümlük Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin etrafında tarihi silüeti bozan yapıların temizlenmesi için çalışmalar başladı.

istanbulun siluetini bozan yapılar yıkılacak mı Haberi

istanbulun siluetini bozan yapılar yıkılacak mı

İstanbul’un siluet tartışmalarının en belirgin örneği 16/9 projesi oldu. Proje ile ilgili olarak Başbakan’ın açıklamaları ve açılan idari dava neticesinde silueti bozan kısımlar için yıkım kararı verildi ve bugün itibariyle de Danıştay idare mahkemesinin vermiş olduğu yıkım kararını onadı yani hukuki süreç tamamlanmış oldu. Şimdi karşımıza ciddi sorunlar çıkmış durumda. 


Bu binada mevcut silueti bozan bölümler yıkılabilir mi? Yıkılırsa eğer bu durumda bu yıkımın maliyeti kime çıkar ve tazminat süreçleri nasıl işleyecektir? 


Öncelikle bu binanın yıkım kararının mevcut olması binanın fiilen yıkılabileceği anlamına her zaman gelmemektedir. Şöyle ki; mevcut binanın teknik yapım şekli dikkate alındığında statiğe bağlı olarak traşlama dediğimiz üst katların eksiltilmesi mümkün değildir. Bu binanın traşlanabilmesi mümkün olmadığı için de binanın sadece siluete uygun olmayan kısımlarının değil tamamının yıkılması...