26 / 04 / 2024

işyeri kirası zammı

işyeri kirası zammı

Taşınmaz kiralamalarında, yenilenen kira döneminde kiracıya nasıl zam yapılması gerektiği, Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, kanuna göre, işyeri kirasına ne kadar zam yapılır? İşte işyeri kira zam hesapları..

Berlin’de yüzde 37 kira artışı mağaza kapattırıyor, Türkiye’de Şubat iş yeri kira zammı yüzde 54.72!

​​​​​​​TÜİK Şubat ayı iş yeri kira zammını yüzde 54.72 olarak açıkladı. İş yeri sahipleri zammı çok bulurken gazeteci Gaffar Yakınca X sosyal medya hesabından Berlin’de 118 yıllık lüks ürün mağazasının yüzde 37’lik kira artışı yüzünden kapandığını duyurdu. Takipçileri bizde zamlar yüzde yüz dedi

Aralık ayı kira zammında son dakika! Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam yapılacak?

Kira artış oranı ile ilgili son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Yeni kira artış oranı belli oldu mu? Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam geldi? 

Kirasını ödemeyen iş yeri tahliye edilmeyecek!

Koronavirüs kapsamında geliştirieln torba yasaya yeni maddeler ekleniyor. İş yeri kiralarıyla ilgili yapılan yeni düzenlemede, iş yeri kirasının ödenmemesi tahliye sebebi sayılmayacak...

İş yeri kirası alan yüzde 20 stopaj vergisi veriyor!

Gayrimenkulünü işyeri olarak kiraya verenler, kiranın yüzde 20'sini stopaj olarak ödemek zorunda. Kira geliri 1.800 lirayı aştığında beyanname verilmesi gerekiyor.

İşyeri kira artış oranı Mayıs 2018!

2018 Mayıs ayı kira artış oranları bugün belli oldu. Peki, ÜFE'ye göre işyeri kirası ne kadar artacak? TÜFE'ye göre işyeri kirası ne kadar artacak?

Konut-işyeri Ocak 2018 kira zammı!

Konut-işyeri Ocak 2018 kira zammı oranları belli oldu. Peki, Konut-işyeri Ocak 2018 kira zammı nasıl hesaplanacak?

İşyeri kira zammı hesaplama örneği!

Taşınmaz mal kiralamalarında kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Peki, işyerindeki kiracıya nasıl zam yapılır? İşte işyeri kira zammı hesaplama örneği..

İşyeri kirası damga vergisi oranı!

Taşınmaz mal kiralamaları için taraflar arasında imzalanan kira sözleşmesi için damga vergisi de ödeniyor. Kira kontratı için ödenecek vergi, kira bedeli üzerinden belirleniyor. Peki, işyeri kirası damga vergisi oranı nedir?

İşyeri kirasını elden almanın cezası 2015!

26951 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği gereğince işyeri kiracılarının ödemelerini banka aracılığı ile yapmaları gerekiyor. Peki, işyeri kirasını elden almanın cezası 2015 nedir?

İşyeri kira tespit davası nasıl açılır?

Kimi zaman kiracılar, yapılan kira zammını kabul etmeyebiliyor. Bu durumda mal sahipleri kira tespiti için dava açabiliyor. Peki, işyeri kira tespit davası nasıl açılır? İşta kira tespiti davaları..

Kiracı işyeri kirasını ödemiyor ne yapmalıyım?

Bir işyeriniz olduğunu ve kiraya verdiğinizi; kiracınızın kira borcunu ödemediğini düşünelim. "Kiracı işyeri kirasını ödemiyor ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı..

Ev kirası zammı hesaplama 2015!

Ev kirası zammı, yenilenen kira sözleşmeleri için kira bedeline yapılan zam olarak karşımıza çıkıyor. Peki, yıllık olarak yenilenen kiraya ne kadar zam yapılır? İşte ev kirası zammı hesaplama 2015..

İşyeri kira artış oranı hesaplama örneği!

Kiracılık hukuku gereğince kira sözleşmesinin yenilendiği her sene, kiracıya belli oranlarda zam yapılıyor. Peki, işyeri kira zammı nasıl yapılır? İşte işyeri kira artış oranı hesaplama örneği..

işyeri kirası zammı Haberi

işyeri kirası zammı

İşyeri kirasına ne kadar zam yapılır?

Taşınmaz kiralamalarında, yenilenen kira döneminde kiracıya nasıl zam yapılması gerektiği, Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanun gereğince kiracıya yapılacak zammın dönemin üretici fiyat endeksi oranlarından yüksek olmaması gerekiyor.


Ancak, daha sonra yapılan yasal düzenlemeler gereğince işyeri kirası zamları için ÜFE oranları zorunluluğu kaldırılıyor. 12 Temmuz 2012 tarihinde 28351 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında Borçlar Kanunu'nda yer alan esaslara göre, işyerleri için ÜFE uygulaması 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren 8 senelik süre ile erteleniyor.


Buna göre, işyeri kira hesaplama larında 1 Temmuz 2020 tarihinde ÜFE oranları baz alınacak. Bu tarihe kadar, mal sahipleri kiracısına istediği oranda zam yapabilecek.


İlgili kanun maddesi:

“GEÇİCİ MADDE 2 – Kiracının Türk Ticaret Kanununda tacir...