24 / 04 / 2024

izmir fabrikaları

izmir fabrikaları

Organize Sanayi Bölgeleri, İzmir ekonomisine dev bir katkı sunacak. 2017’nin ilk yarısında OSB’lerde devreye girmesi planlanan fabrikaların yatırım tutarı yaklaşık 1.35 milyar TL...

Fabrikalar İzmir'i terk ediyor!

Türkiye'nin köklü sanayi kuruluşları İzmir'i birer birer terk etmeye başladı. İzmir'in kent gelişim alanı içinde kalan asırlık firmaları fabrikalarını İzmir'den başka illere taşımaya başladılar.

Şeker fabrikalarına ait arazilerde yapılaşmanın önü açıldı!

Cumhurbaşkanı Kararı ile bazı illerde bulunan şeker fabrikalarına ait 10 ayrı arazi için imar değişikliğine gidildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, şeker fabrikalarına ait arazilerde ticaret, turizm, konut alanı, alışveriş merkezi gibi yapılaşmanın önünün açıldığını iddia etti.

Şeker fabrikalarına ait parsellerin imar planı değiştirildi!

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’ye ait 8 kentte bulunan parsellerin imar planları değiştirildi. Söz konusu parsellerin imar planlarında, ticaret, turizm, konut, park, yerleşik konut, gelişme konut, kentsel gelişme, sanayi, ilkokul ve rekreasyon alanları ile yol kullanımı için değişiklik yapıldı.

Türkiye Şeker Fabrikaları'na ait 3 gayrimenkul kiraya verilecek!

Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketi'ne ait 3 gayrimenkul kiraya verilecek. Gayrimenkullerin ihalesi 25 Ekim 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

İstanbul İzmir Otoyolu geçiş ücreti 2019 ne kadar? 

İstanbul İzmir Otoyolu geçiş ücreti 2019 ne kadar? İstanbul izmir otoyolu Ağustos 2019 geçiş ücreti nedir? İstanbul İzmir Otoyolu geçiş ücreti kaç TL 2019? İşte tüm merak edilenler...

Erzurum Tekstilkent'te fabrikalar hızla yükseliyor!

Erzurum Tekstilkent'teki fabrikaların büyük kısmı tamamlandı.Erzurum Valisi, fabrikaların yakın zamanda açılacağını söyledi. 

Türkiye Şeker Fabrikaları'na ait 2 gayrimenkul satılıyor!

Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketi'ne ait 2 gayrimenkul özelleştirilecek. Gayrimenkuller için son teklif verme tarihi 25 Temmuz 2019 olarak belirlendi.

Türkiye Şeker Fabrikaları'na ait 3 gayrimenkul satılıyor!

Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketi'ne ait 3 gayrimenkul özelleştirilecek. Gayrimenkuller için son teklif verme tarihi 21 Haziran 2019 olarak belirlendi.

Türkiye Şeker Fabrikaları 5 ildeki gayrimenkullerini kiralıyor!

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından Afyon, Bayburt, Erzincan, Kırklareli ve Muş'ta bulunan muhtelif taşınmazlar kiraya veriliyor. İhale 20 Mayıs'ta yapılacak..

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ve ve fabrikaların akıbeti mecliste!

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ve fabrikaların akıbeti TBMM gündemine taşındı. CHP'li Barut, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Mustafa Dündar: Merkezdeki fabrikalar da dönüşüme ayak uydurmalı!

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar yaptığı açıklamada Bursa’nın en önemli ulaşım akslarından biri olan Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı çevresindeki fabrikaların şehir merkezi dışına taşınmasını istedi.

Model fabrikaların sayısı 2022'ye kadar 10'a çıkacak!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Ankara'dan sonra Bursa'da ikinci örneğini deneyimlediğimiz model fabrikaların sayısını 2022 yılına kadar 10'a çıkarmayı hedefliyoruz." dedi.

İzmir Bağyurdu OSB'de fabrikalar yükseliyor!

İzmir Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB), yatırım alanında 2018 planlamasını tamamladı. Yapımı devam eden fabrikalarıyla büyüyen bölgede çalışan sayısı 5 kat artacak.

Şeker fabrikaları özelleştirme kapsamından çıkartılmalı!

Şeker-İş Genel Başkanı İsa Gök yaptığı açıklamada şeker fabrikalarının tamamının özelleştirme kapsamından çıkarılması gerektiğini söyledi.

izmir fabrikaları Haberi

izmir fabrikaları

İzmir'deki 11 organize sanayi bölgesinde (OSB) inşaatına başlanacak 186 fabrika, 9 bin 800 kişiye iş imkanı sunacak. Fabrikaların 2017'nin ilk yarısına kadar devreye girmesi planlanıyor. Yaklaşık 1.35 milyar lirayı bulacak olan yatırımların proje bazlı yeni teşvik sistemiyle daha da artması bekleniyor. 186 fabrika, Kınık'tan Torbalı'ya kadar toplam 11 organize sanayi bölgesinde hayata geçecek.


Ödemiş OSB'de


Türkiye, geçtiğimiz yıl sanayi sektöründe 421 milyar 342 milyon liralık üretim yaptı. Bu sayının yüzde 80'inin OSB'ler tarafından ekonomiye kazandırıldığı düşünülürse Türkiye genelinde yüzde 16'lık paya sahip Ege Bölgesi'ndeki OSB'lerin ekonomiye katkısı yaklaşık 67 milyar 414 milyon lirayı geçiyor. OSB'ler içinde en büyük yatırım 300 milyon lirayla Ödemiş OSB'de olacak.


Toplam 46 firma yaklaşık 800 kişiye istihdam sağlayacak. İstihdam açısından ise Aliağa OSB en büyük yatırıma evsahipliği...