23 / 04 / 2024

İzmir Harmandalındaki çöp tesisi sorunu ne zaman çözümlenecek

İzmir Harmandalındaki çöp tesisi sorunu ne zaman çözümlenecek

2009'da Harmandalı'daki çöp tesisini 24 ayda boşaltmayı planladıklarını söyleyen Kocaoğlu, oda temsilcileriyle yaptığı toplantıda bu kez 2019'a kadar bu sorunu çözmek istediğini söyledi

Altın darmaduman oldu! Altındaki kara haberi duyanlar yerinden kıpırdayamadı! Hemen son dakika rakamlarına göz atın!

Yatırımcıların gözdeleri arasında yer alan altın darmaduman oldu! Altındaki kara haberi duyanlar yerinden kıpırdayamadı...Hemen son dakika rakamlarına göz atın...

Ankara-İzmir YHT Hattı'nda çalışmalar hızlanıyor!

Ankara ile İzmir arasındaki seyahat süresini kısaltacak olan Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi'nde çalışmalar hız kazanıyor. Proje için İngiltere'den 2,45 milyar avroluk kredi desteği alındı.

Ankara İzmir YHT projesi tünel inşaatında ışık göründü!

Ankara-İzmir arasındaki seyahat süresini 3,5 saate düşürecek dev projenin TBM tünelinde ışık göründü. Türkiye'nin en geniş TBM tünelinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. 

Yunan sismologtan dikkat çekici deprem açıklaması!

Sisam Adası açıklarında 30 Ekim tarihinde yaşanan 6.9 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yapan Sismolog Prof. Dr. Akis Tselentis, "Sisam’da meydana gelen depremin çok daha büyüğünü bekliyorum, Sisam İzmir arasındaki fay hattında hareketlilik devam ediyor" dedi.

Kira gelir beyannamesi nasıl verilir? Nasıl hesaplanır?

Kira geliri beyannamesi nasıl verilir? Kira gelirinin büyüklüğüne göre vergi oranlarının nasıl değişir?  Yazlıklar ve günlük kiralanan mülklerden elde edilen gelirlerin vergi hesabındaki püf noktalar neler? İşte tüm merak edilenler...

İstanbul- İzmir otoyolu bugün açılıyor! 

İstanbul ile İzmir arasındaki yolculuk süresini 3,5 saate düşürecek otoyolun 192 kilometrelik son bölümü bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak.

İstanbul-İzmir Otoyolu açılışı için son 3 gün!

İstanbul ve İzmir arasındaki mesafeyi kısaltan, konforlu seyahat imkanı sağlayan İstanbul-İzmir Otoyolu 3 gün sonra açılıyor...

Ankara-İzmir arası 3 saat 30 dakikaya düşecek!

Ankara (Polatlı)-İzmir Yüksek Hızlı Tren hattında yapım çalışmalarının hızla devam ettiğini söyleyen Bakan Turhan, ''Ankara-İzmir arasındaki 824 kilometre mesafe 624 kilometreye, seyahat süresi 3 saat 30 dakikaya düşecek'' dedi.

İzmir-İstanbul Otoyolu 8 Ağustos'ta hizmete açılacak!

İstanbul ile İzmir arasındaki mesafeyi 3.5 saate düşürmesi planlanan İzmir-İstanbul Otoyolu'nun 8 Ağustos'ta hizmete açılması planlanıyor.

İstanbul-İzmir Otoyolu'nda sona gelindi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul-İzmir Otoyolunu yapımının sonuna doğru yaklaşıldığını ve bu yolun yıl sonuna kadar bitirileceğini, İstanbul ile İzmir arasındaki mesafenin 3,5 saate indirileceğini söyledi..

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun parlattığı 96 bölge!

İstanbul ile İzmir arasındaki mesafeyi 140 kilometre kısaltacak olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu, güzergahı üzerindeki 96 bölgedeki tarla ve arazi fiyatlarını yükseltti...

Badırga-Çatalağıl Kavşağı'nın yüzde 95’i tamamlandı!

Bursa-İzmir arasındaki mesafeyi kısaltacak Badırga-Çatalağıl Kavşağı'nın yüzde 95’i tamamlandı. AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, proje hakkında açıklamalarda bulundu. 

İzmir-Ankara YHT 2020'de tamam!

2020 yılında açılması planlanan İzmir-Ankara YHT tamamlandığında Ankara ile İzmir arasındaki süre 3 saat 30 dakikaya inecek. 

İzmir Harmandalındaki çöp tesisi sorunu ne zaman çözümlenecek Haberi

İzmir Harmandalındaki çöp tesisi sorunu ne zaman çözümlenecek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, meslek odalarının temsilcileriyle bir araya gelerek İzmir'in katı atık yönetimi ve Yamanlar Dağı eteklerine yapılması planlanan bertaraf tesisiyle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Odalardan gelen talep üzerine düzenlenen ve belediye bürokratlarının yer aldığı toplantıda Kocaoğlu, başkanlık süresinin sonu olan 2019'da tesisi bitirmeyi hedeflediğini söyledi. Üç dönemdir başkanlık koltuğunda oturan Kocaoğlu, 2007 ve 2009'da Harmandalı'daki sorunun çözümü için süre vermiş, ancak sonuç çıkmamıştı. 


EMİRALEM ÖNERİSİ 

Harmandalı'da çöpler 23 yıldır vahşi depolama yöntemiyle sıkıştırılıyor. Türkiye'nin üçüncü büyük şehri İzmir'de modern bir katı atık bertaraf tesisinin olmaması kentin en önemli sorunlarından biri. Patlama riskinin yanında çöplükten çevreye yayılan koku nedeniyle bölge halkı yıllardır sıkıntı yaşıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin yıllardır yapamadığı Katı Atık Bertaraf Tesisi projesi, Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı eteklerinde...