27 / 04 / 2024

izmir sivil toplum örgütleri

izmir sivil toplum örgütleri

İSTOK üyesi bir grup, Üçkuyular'da, 8 yıldır tamamlanamayan metro nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesini protesto etti. Grup üyeleri, yanlarında getirdikleri ve "Metrotay" adını verdikleri faytonları metroya alternatif önerdi....

Birlikten İzmir Doğar kampanyasıyla alınan 84 dairenin kuraları çekildi!

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremde yaşamını yitirenlerin aileleri için iş dünyasını temsil eden sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen "Birlikten İzmir Doğar" kampanyasıyla satın alınan 84 daire, kurayla hak sahiplerine verildi.

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu'ndan bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul açıklamasına tepki!

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamaya tepki verdi.

İzmir’de odalar ve STK’lardan Kültürpark tepkisi!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’inde oybirliği ile onaylanan Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının tepkisine neden oldu. Kültürpark Platformu konuya ilişkin basın açıklaması yaptı.

İsrailli sivil toplum kuruluşu: Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konut inşası onaylandı!

İsrailli sivil toplum kuruluşu Peace Now (Şimdi Barış) Hareketi, Tel Aviv yönetiminin, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konut inşasını onayladığını açıkladı.

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği'nden sivil inisiyatif çağrısı!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB), İzmir depreminden sonra binaların güçlendirilmesinde, yenilenmesinde, kontrol ve denetiminde rol sahibi olan tüm sivil toplum kuruluşları, sektör oyuncuları ve meslek odalarını bu alandaki çalışmaları desteklemek üzere bir araya gelmeye çağırdı. 

Bina yöneticiliği açısından sivil toplum kuruluşlarının önemi!

Tesis yönetimi ve profesyonel bina yöneticiliği açısından sivil toplum kuruluşlarının önemi ve işleyişi kat malikleri dışından seçilen profesyonel yöneticilerin ve firmaların sayılarının artması ile de profesyonel yönetim ve entegre tesis yönetimi bir sektör haline geldi.

İzmir'in raylı sistem hattı uzunluğu 465 kilometreye çıkarılacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir'in 2030 Ulaşım Planını ilçe belediyelerinin temsilcileri ve ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla paylaştı. 

İzmir Kemeraltı-Agora-Kadifekale çekim merkezi olacak!

Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kamu, sivil toplum ve özel sektörden toplam 123 ortağa sahip olan Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş., 252 hektarlık Kemeraltı-Agora-Kadifekale bölgesinin "çekim merkezi" haline getirilmesi için çalışmalara başladı.

İzmir'in nazım imar planı çalışmaları tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2 yıllık hazırlık dönemi sonrasında kentin geleceğine yön verecek “1/25000 Ölçekli Nazım İmar Planı” çalışmalarını tamamlayarak meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerle paylaştı.

İzmir'in 1/25 Bin Ölçekli Nazım İmar Planı tamamlandı!

İZMİR Büyükşehir Belediyesi 1/25000 Ölçekli Nazım İmar Planı çalışmalarını tamamlayarak meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerle paylaştı.

Antalya Muratpaşa Sivil Toplum Merkezi'nde sona gelindi!

Muratpaşa Belediyesi, Avrupa’nın en büyük dernekler yerleşkesini inşa ettiği Doğuyaka Mahallesi’nde bulunan Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve Kültür Merkezi’nin ince inşaat işleri ihale sürecini tamamlandı. Merkez, 9 milyon 661 bin TL’lik ek yatırımla açılışa hazır hale gelecek.

Gölcük Sivil Toplum Merkezi açıldı!

Gölcük Kent Konseyi Sivil Toplum Merkezi, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş´in katılımıyla, Adnan Menderes İş Merkezi´ndeki yerinde açıldı. Açılışa protokol tarafından yoğun katılım sağlandı.

Kültürpark İzmir'e sivil toplum kuruluşlarından destek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kültürpark'ı yeniden tasarlayarak geleceğe taşımak amacıyla hazırladığı “Kültürpark İzmir” projesine kentin iki önemli sivil toplum kuruluşundan destek geldi.

izmir sivil toplum örgütleri Haberi

izmir sivil toplum örgütleri


İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) üyesi bir grup, Üçkuyular'da, 8 yıldır tamamlanamayan metro nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesini protesto etti. Grup üyeleri, yanlarında getirdikleri ve "Metrotay" adını verdikleri faytonları metroya alternatif önerdi.


Üçkuyular toplanan İZTOK üyeleri, Üçyol-Üçkuyular metro hattınının 8 yıldır inşaatının sürdüğünü ve halen tamamlanamadığını belirterek, bu durumu protesto etti.


Grup adanı açıklam ayapan Halit Çelik, hattın temelinin "22 ayda biter" denilerek 2005 yılında atıldığını ifade ederek, "Belki bir sabah biner gideriz denildi ancak o sabah hiç bir zaman gelmedi" dedi. 


Protesto için beraberlerinde getirdikleri faytonu tanıtan ve "Metrotay" adını verdiklerini bildiren Çelik, bunu metroya alternatif olarak önediklerini söyledi. Çelik, "Diğer metrolara göre, çok hesaplı ve çevreci olan 'Metrotay'ın yakıtı ot olup, her türlü riskten uzaktır. Çökme, delinme, su basması gibi...