29 / 03 / 2024

izmir suni yer altı suyu besleme tesisi

izmir suni yer altı suyu besleme tesisi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından İzmir Küçük Menderes Havzası'nda Türkiye'nin ilk suni yer altı suyu besleme tesisi yapılacak.

Adana, Muğla ve İzmir'de yer alan bazı taşınmazlar özelleştirilecek!

Bugünkü 31519 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Adana, Muğla ve İzmir illerinde yer alan bazı taşınmazlar özelleştirilecek.

Antalya ve İzmir'de yer alan bazı taşınmazlar özelleştirilecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Antalya ve İzmir'deki bazı taşınmazları özelleştiriyor.

İzmir Karaburun Belediyesi hizmet binası için yeni yer arayışında!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem nedeniyle hasar gören Karaburun Belediyesi hizmet binası için yer arayışı devam ediyor.

İzmir'de metro vagonu yer altı park alanı inşaatında göçük!

İzmir'de metro vagonları için inşa edilen yer altı park alanında göçük meydana geldi. Ekipler olay yerinde çalışmalar başlattı.

İzmir Büyükşehir'den metro vagonları için yer altı otoparkı!

Genişleyen metro ağı için 95 yeni vagonu filosuna katan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu vagonları Halkapınar’da inşaatına devam ettiği 2 katlı yer altı otoparkında konuşlandıracak.

İzmir Karşıyaka'da icradan 7 milyon TL'ye satılık fabrika!

İzmir Karşıyaka 4. İcra Müdürlüğü, izmir İli Çiğli İlçesi'nde yer alan fabrikayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 7 milyon TL olarak belirlendi.

Türkiye'nin ilk suni yer altı suyu besleme tesisi İzmir'e yapılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından İzmir Küçük Menderes Havzası'nda Türkiye'nin ilk suni yer altı suyu besleme tesisi yapılacak.

ASİTEM, İzmir'de bin dönümlük plato için yer arıyor!

ASİTEM, İzmir’in uluslararası bir film platosu olması için hükümet ve yerel yönetimin de desteğini alarak harekete geçti. Bin dönümlük plato için yer arayışını sürdüren birlik, film ekonomisinin Bulgaristan’a kaptırılmasını önlemeye çalışıyor

İzmir'de kamu binası yapacak yer kalmadı!

Özelleştirme İdaresi'nin İzmir'de yaptığı satışları bu sütunlarda ayrıntılı rakamları da vererek defalarca aktardım. Hazine arazileri bir bir satıldığı için kamu binalarını yapacak yer kalmadı.

İzmir Altınyol'un yer altına alınması projesi hakkında görüşüldü!

Konak ile Karşıyaka arasındaki karayolu ulaşımını sağlayan Altınyol'un yer altına alınması projesine ilişkin Kocaoğlu, "2019'dan sonra bir gün mutlaka değerlendirilecektir" dedi.

İzmir Konak'ta zemin etüdü yapılmayan yer kalmayacak!

İzmir’in kalbi konumundaki Konak’ta önceliği planlı bir kent yaratmaya verdiklerini dile getiren Başkan Pekdaş, plansız bölgelerde jeolojik etüt çalışmalarına başladıklarını belirterek, “Konak’ta zemin etüdü yapılmayan yer kalmayacak” dedi.

Gebze-İzmir otoyolu projesi finansmanında 9 banka yer alacak!

Gebze-İzmir otoyol projesi finansmanında Deutsche Bank'ın da aralarında bulunduğu 9 bankanın yer alacağı açıklandı..

İzmir tramvay projeleri için yer teslimi yapıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent ulaşımına yeni bir ivme kazandıracak en önemli yatırımlarından Konak ve Karşıyaka tramvaylarında yer teslimini yaptı, çalışmalara başlandı. Her iki projeyi de yerli bir firma gerçekleştirecek

izmir suni yer altı suyu besleme tesisi Haberi

izmir suni yer altı suyu besleme tesisi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından İzmir Küçük Menderes Havzası'nda Türkiye'nin ilk suni yer altı suyu besleme tesisi yapılacak. Proje kapsamında, Küçük Menderes Havzası'ndaki her parsel suya kavuşacak ve 15 milyon metreküp su yer altında depolanacak.


Küçük Menderes Havzası, 3 bin 502 kilometrekarelik su toplama alanı ile Ege Bölgesi'nin en önemli tarım ve su kaynaklarına sahip havzalarından biri olma özelliğini taşıyor.


Nüfusun 500 bine yaklaştığı havzada yaşayanların geçim kaynağı önemli oranda sulu tarıma dayanıyor. Ekilebilir ve sulanabilir tarım arazisi büyüklüğü ise yaklaşık 885 bin dekarlık bir alanı kapsıyor.


Çalışma çerçevesinde DSİ tarafından depolanabilir bütün yüzey suyu kaynakları projelendirildi. Beydağ Barajı ile sulamaya açılan 196 bin 500 dekar araziye ek olarak inşa halinde olan ve planlama çalışmaları...