18 / 04 / 2024

İzmirde çöp tesisi sorunu

İzmirde çöp tesisi sorunu

2009'da Harmandalı'daki çöp tesisini 24 ayda boşaltmayı planladıklarını söyleyen Kocaoğlu, oda temsilcileriyle yaptığı toplantıda bu kez 2019'a kadar bu sorunu çözmek istediğini söyledi

Eyüp Sultan'ta 9 milyon TL'ye icradan satılık beton üretim tesisi hissesi!

İstanbul 10. İcra Dairesi Müdürlüğü,İstanbul ili, Eyüp Sultan ilçesi, Pirinççi Mahalle'si 271 parselde yer alan beton üretim tesisi ve santral binası hissesini 9 milyon 60 bin TL'ye icradan satıyor...

Mehmet Sepil: Biz sadece stadı açıyoruz, tesisi açmıyoruz!

Göztepe Kulüp Başkanı Mehmet Sepil, "Gürsel Aksel Sağlıklı Spor ve Yaşam Merkezi'nin ne olduğunu herkes 8-10 ay sonra görecek. Biz sadece stadı açıyoruz, tesisi açmıyoruz" dedi...

İstanbul katı atık yakma tesisine Doka'dan iskele ve kalıp sistemi! 

İBB'nin Katı Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi Projesi'yle inşa edilen tesis Avrupa'nın en büyük katı atık bertaraf ve enerji üretim tesisi olacak. Kalıp ve iskele sistemlerinin projelendirmesini ve teminin yapan Doka Kalıp Türkiye Genel Müdürü tesisin 2020 Mart ayında tamamlanacağını söyledi.

Kar Beton Fikirtepe Hazır Beton Tesisi hizmete açıldı!

Kar Group, 2019 yılı yatırımları çerçevesinde Kar Beton Fikirtepe Hazır Beton Tesisi'nin yenileme çalışmalarını bitirerek hizmete sundu. Son yatırımıyla birlikte şirket toplam 2 bin 910 metreküp/saat kapasiteye ulaşarak tesislerinin sayısı da 12'ye yükseltmiş oldu.

Bursaspor'un dev üretim tesisi projesinde mutlu son!

Bursaspor'un 250 milyon TL'lik gelirin beklendiği üretim tesisi projesinde sevindirici haber geldi.  Yeşil beyazlı kulüp konu ile ilgili internet sitesinde açıklama yaptı.

Uzun Burun Katı Atık Tesisi'nde sona gelindi!

Manisa Büyükşehir Belediyesinin şehrin 40 yıllık kanayan yarası olan çöp sorununa son vermesi amacıyla çalışmalarını geçtiğimiz yıl başlattığı Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin inşaatı tamamlandı.

Gaziemir'e buz üretim tesisi inşa edildi!

İzmir'in yükselen değeri Gaziemir ilçesinde girişimci Ali Akar tarafından günlük 400 ton kapasiteli buz üretim tesisi açılacak. Buzz Hause isimli tesiste kalıp, kristal, yaprak ve kuru buz üretilecek.

Niğde Bor'da yeni arıtma tesisi kurulacak!

Niğde'nin Bor ilçesindeki bir dere yatağında meydana gelen köpürme sonucu bölgede inceleme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, burada yeni bir arıtma tesisi kuracağını söyledi.

Manisa Uzunburun Katı Atık Tesisi'nde sona gelindi!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, şehrin 40 yıllık çöp sorununu ortadan kaldıracak olan Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi'ni inceledi.

Nevşehir Pomza Ocağı ve Mobil Eleme Tesisi'nin ÇED toplantısı 7 Mart'ta!

Nevşehir Ürgüp'te kurulması planlanan Pomza Ocağı ve Mobil Eleme Tesisi Kapasite Artışı projesinin ÇED toplantısı 7 Mart günü saat 10:30'da gerçekleşecek.

Yamanlar Çöp Tesisi'ne Karşıyaka Çevre Platformu'ndan tepki!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Kuzey İzmir Bölgesi Katı Atık Bertaraf Tesisini Karşıyaka'daki Yamanlar Dağı'na yapmak istemesine yönelik tepkiler devam ediyor

Manisa Katı Atık Bertaraf Tesisi'nde sona gelindi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan ve şehrin yıllardır kanayan yarası haline gelen çöp sorununa son verecek olarak Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Alanı’nda membran çalışmalarının da tamamlanmasıyla birlikte sona gelindi.

Uzunburun Katı Atık Tesisi'nde sona gelindi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan ve şehrin yıllardır kanayan yarası haline gelen çöp sorununa son verecek olarak Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Alanı’nda sona gelindi.

İzmirde çöp tesisi sorunu Haberi

İzmirde çöp tesisi sorunu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, meslek odalarının temsilcileriyle bir araya gelerek İzmir'in katı atık yönetimi ve Yamanlar Dağı eteklerine yapılması planlanan bertaraf tesisiyle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Odalardan gelen talep üzerine düzenlenen ve belediye bürokratlarının yer aldığı toplantıda Kocaoğlu, başkanlık süresinin sonu olan 2019'da tesisi bitirmeyi hedeflediğini söyledi. Üç dönemdir başkanlık koltuğunda oturan Kocaoğlu, 2007 ve 2009'da Harmandalı'daki sorunun çözümü için süre vermiş, ancak sonuç çıkmamıştı. 


EMİRALEM ÖNERİSİ 

Harmandalı'da çöpler 23 yıldır vahşi depolama yöntemiyle sıkıştırılıyor. Türkiye'nin üçüncü büyük şehri İzmir'de modern bir katı atık bertaraf tesisinin olmaması kentin en önemli sorunlarından biri. Patlama riskinin yanında çöplükten çevreye yayılan koku nedeniyle bölge halkı yıllardır sıkıntı yaşıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin yıllardır yapamadığı Katı Atık Bertaraf Tesisi projesi, Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı eteklerinde...