25 / 04 / 2024

jeotermal su nedir

jeotermal su nedir

Bursa İl Özel İdaresi Sağlık ve Çevre Daire Başkanlığı, Bursa’nın Gemlik İlçesi Merkez mevkinde yer alan jeotermal kaynak ve doğal mineralli su arama ruhsat sahalarını ihale yoluyla aramaya açacak...

Dask nedir, ne işe yarar? Dask zorunlu mu?

Konutların tapu devir işlemleri sırasında elektrik, su, doğalgaz gibi yeni aboneliklerinde gündeme gelen DASK'ın ne olduğu merak ediliyor. Dask nedir, ne işe yarar? Dask zorunlu mu? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte tüm detaylar..

DASK nedir? Zorunlu mu, kimler yaptırır?

DASK olmadan tapu dairelerinde gayrimenkullerin alım satım işlemleri yapılamıyor. Aynı zamanda doğalgaz, elektrik ve su açma kapama işlemleri de yapılamıyor. Peki DASK nedir? Ne zaman yapılır? İşte yanıtı…

Yol yalısı nedir?

Yalı, düz ve açık su kıyısı yapılmış büyük ve görkemli evler oluyor. Peki, yol yalısı nedir?

Muğla'da bazı sahalar jeotermal kaynak için ihaleye çıkıyor!

Muğla’nın ünlü turizm cennetleri Bodrum, Datça, Fethiye, Köyceğiz’deki sahalar ihaleye çıkarıldı. İhaleyi kazanan, jeotermal kaynak ve doğal mineralli su arayacak. Bulması halinde 30 yıl işletecek..

Konya Seydişehir'de jeotermal otel inşa edilecek!

Seydişehir'in Ketirağıllar bölgesinde 50 derece ve üzerine çıkan ısıda su çıkarılırsa önümüzdeki bahar döneminde jeotermal otelcilik ve jeotermal sera çalışmaları başlayacak.

Sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı nedir?

Jeolojik devirlere ait olup, ender bulunmaları nedeniyle olağanüstü özelliklere sahip yer üstünde, yeraltında veya su altında bulunan korunması gerekli alanlar doğal sit alanları oluyor. Peki, sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı nedir?

Stratejik ÇED nedir?

Stratejik ÇED ile sanayi bölgesi ya da kıyı master planlarının çevreye, doğaya, su kaynaklarına etkisinin araştırılması istenecek. Peki, stratejik ÇED nedir?

Su yolu nedir?

Torba Yasa ile Marmara Denizi ile Karadeniz arasında yapımı planlanan Kanal İstanbul Projesi için İmar Kanunu’na “su yolu” tanımı eklendi. Peki, su yolu nedir?

Erzincan'da jeotermal kaynak alanı ihalesi yapılacak!

Erzincan İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı, Jeotermal Kaynak/Doğal Mineralli Su/Jeotermal Kökenli Gaz sahasını 3 yıllığına ihaleye çıkardı. İhalesi 27 Ocak 2016 tarihinde gerçekleşecek.

Mahmudiye jeotermal sera ihtisas bölgesi olmaya talip!

Eskişehir’in safkan Arap atı yetiştiriciliğiyle ünlü ilçesi Mahmudiye, jeotermal su potansiyeli ile sera ihtisas bölgesi olma yolunda ilerliyor. Ekolojik Tarımdan AŞ firmasının seracılık yatırımlarının 3 milyar euroluk bir büyüklüğe erişmesi bekleniyor.

Yozgat Sorgun'daki jeotermal su yatırımcı bekliyor!

Türkiye'nin zengin yer altı kaynaklarına sahip Yozgat'ın Sorgun ilçesinde, İl Özel İdaresi tarafından açılan kuyulardan elde edilen jeotermal su, yatırımcıların ilgisini bekliyor.

Yozgat’ta 32 derece sıcaklığında termal su bulundu!

Yozgat’ta sürdürülen jeotermal enerji araştırmaları kapsamında 650 metre derinlikte 32 derece sıcaklığında saniyede 4,5 litre debisinde zengin mineralli termal su bulundu. Bölgede araştırmalar sürüyor

Bolu'da 15 jeotermal saha ihale edilecek!

Bolu İl Encümeni Başkanlığı, Bolu'da bulunan 15 adet jeotermal kaynak ve doğal mineralli su arama sahasını ihaleye çıkarıyor. Söz konusu ihale 20 Ekim 2015 tarihinde gerçekleşecek.

jeotermal su nedir Haberi

jeotermal su nedir


Bursa İl Özel İdaresi Sağlık ve Çevre Daire Başkanlığı, Bursa’nın Gemlik İlçesi Merkez mevkinde yer alan jeotermal kaynak ve doğal mineralli su arama ruhsat sahalarını ihale yoluyla aramaya açacak. 


Bursa İl Özel İdaresi’nin ruhsatlı jeotermal saha ihale ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Bursa İl Özel İdaresi Sağlık ve Çevre Daire Başkanlığı, Bursa’nın Gemlik İlçesi Merkez Mevkiinde yer alan jeotermal kaynak ve doğal mineralli su arama ruhsat sahalarını ihale yoluyla aramaya açacak. Jeotermal kaynak için muhammen bedel 68 bin 465 TL olacak. Geçici teminat bedeli ise 2 bin 53 TL olarak belirlendi. İhale açık artırma usulüyle 26 Şubat 2014 tarihinde saat 15.00’de gerçekleştirilecek. İhaleye girecek olan isteklilerin şartname ve eklerini, 200 TL bedel karşılığında satın almaları zorunlu olacak. Şartname bedeli,...