26 / 04 / 2024

kaçak bina sahipleri dikkat

kaçak bina sahipleri dikkat

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, bakan ve belediye başkanlarının adlarını kullanarak Kaçak binalara su, elektrik ve doğalgaz bağlama vaadiyle dolandırıcılık yapanlara karşı vatandaşları uyardı.

Ev sahipleri, kaçak emlakçılara dikkat edin! Kiralanan o evler denetleniyor! Cezası 9 bin 94 TL!

Ev sahipleri tarafından kaçak emlakçıların kiraladığı ve kaçak göçmelere verilen evlere denetim başladı, cezası ise 9 bin 94 TL. İşte ayrıntılar...

NYC Bina Dairesi, Chabad sinagoguyla ilgili bina raporu yayınladı! Kaçak çalışmalar var!

New York Bina Dairesi, altına kaçak tünel kazıldığı iddia edilen Chabad sinagoguyla ilgili bina raporu yayınlayarak binanın ‘bazı kısımlarını boşalttı ve kaçak çalışma nedeniyle mülk sahiplerine karşı yaptırım’ kararı aldı.

Ege Üniversitesi'ndeki iki kaçak binadan kira alınmadı iddiası!

Ege Üniversitesi (EÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın Ege Üniversitesi kampüsünde biri hazine arazisinde biri yeşil alanda olmak üzere 2 kaçak bina inşa ettirdiği ve bu binalardan 2 senedir kira alınmadığı belirlendi.

Datça'da kaçak bina sahiplerinden yıkımlar durdurulsun talebi!

Muğla'nın Datça ilçesinde, 'İmar Barışı'na aykırı yapı kayıt belgesi alındığı sebebiyle yıkımlarına başlanan bina sahipleri, belediye önünde açıklamalarda bulundu.

Osmangazi'de kaçak 2 katlı bina yıkıldı!

Osmangazi Belediyesi tarafından Avdancık Mahallesi’nde orman arazisi üzerinde kaçak olarak inşa edilen 2 katlı bir evin yıkımı gerçekleşti. 

Seferihisar'daki belediyeden onaylı kaçak bina yıkıldı!

Eski Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in işletme ruhsatı verdiği kaçak bina 2.5 yılın ardından yıkıldı. Şikayette bulunan Muzaffer Ulusoy, “Geç de olsa yıkım nihayet gerçekleşti” diye konuştu.

Muğla'da Molla İbrahim Koyu'ndaki kaçak yapı yıkıldı!

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kontrol belgesi iptal edilmesinden sonra Milas Belediyesi tarafından mühürlenen Molla İbrahim Koyu'ndaki kaçak bina yıkıldı.

TBMM kaçak yapılara ilişkin teklifi görüşecek!

TBMM bu hafta kaçak yapılara ilişkin teklifin görüşmelerine başlayacak. Teklifte Cezai yaptırımların artırılması ve bina yüksekliğine de kısıtlamalar gelmesi öngörülüyor.

Edirneli muhtar kaçak kumla bina yaptırdı!

Edirne'nin Saros Körfezi'nde 1'inci derece sit alanı olan İtalyan Koyu'ndan kumları kaçak olduğu öğrenilen alanın, Mecidiye köyü muhtarı Ali Balaban olduğu tespit edildi.

Uzungöl'de kaçak yapı sahipleri kendi imkanlarıyla yıkıma başladı!

'İmar Barışı' kapsamında Trabzon Uzungöl'de tespit edilen kaçak yapılar sahipleri tarafından kendi imkanlarıyla yıkılmaya başladı.

Uzungöl'de yanlışlıkla yıkıldığını iddia edilen bina kaçak çıktı!

Trabzon'un Çaykara ilçesindeki turizm merkezi Uzungöl'de, 'İmar Barışı'na aykırı 95 yapının yıkımı sırasında, sahibinin yanlışlıkla yıkıldığını iddia ettiği 2 katlı binanın da kaçak olduğu ortaya çıktı.

Seferihisar’daki kaçak bina için yıkım ihalesi!

İzmir Seferihisar Bengiler Mahallesi 6274 sokak numara 17'de işletme ruhsatı verilen kaçak bina yıkım kararı verildi. 2 yıl gecikmeli olarak bina için yıkım ihalesi yapılacak...

Trabzon'un yaylalarında 8 kaçak bina yıkıldı!

Trabzon Valiliği, Akçaabat ilçesinde bulunan yaylalardaki kaçak olarak inşa edilen 8 binanın yıkıldığını açıkladı.

kaçak bina sahipleri dikkat Haberi

kaçak bina sahipleri dikkat

Yıldırım Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısına Türkiye’nin kanayan yarası olan kaçak binalar ve dolandırıcılık konusu damga vurdu. MHP grubu, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin adını kullanılarak vatandaşların dolandırıldığını açıkladı. MHP adına görüş bildiren İhsan Bilgili, “2 yıldır basında yayınlanan ‘kaçak binaya abone’ haberleri, bazı kanı bozukların, Bursa’ya gelen Anadolu’nun saf vatandaşlarını dolandırmasının maalesef önünü açmaktadır. Hızla artan iç göçle birlikte artan kaçak yapılaşma devam etmektedir. Kentsel dönüşüm şartını kabul edenlerin kaçak yapısına elektrik, su, doğalgaz bağlamasının önünü açan kanun meclisten geçti. Hesapta bu kangrenin önüne geçilmesi sağlanacağı düşünülmüştü. Ancak 2014 yerel seçimleri, 2014 Cumhurbaşkanlığı ve 2015 yılında yapılan 2 genel seçimlerde 3 kişilik organize bir çete tarafından başta Yıldırım olmak üzere Bursa’nın diğer...