20 / 04 / 2024

kaçak bina tespit tutanağı

kaçak bina tespit tutanağı

Bir yapının inşaat çalışmalarına başlanabilmesi için ilk olarak yasal uygulamaları yerine getirmesi gerekiyor. Yasal düzenlemelere uymayan yapılar kaçak yapı olarak karşımıza çıkıyor. İşte, kaçak yapı tespit tutanağı!

NYC Bina Dairesi, Chabad sinagoguyla ilgili bina raporu yayınladı! Kaçak çalışmalar var!

New York Bina Dairesi, altına kaçak tünel kazıldığı iddia edilen Chabad sinagoguyla ilgili bina raporu yayınlayarak binanın ‘bazı kısımlarını boşalttı ve kaçak çalışma nedeniyle mülk sahiplerine karşı yaptırım’ kararı aldı.

35 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı'nda şok gelişme! Kolon kesilmiş, malzeme yetersiz, perde duvar eksik, kaçak kat...

Kahramanmaraş’ta depremde yıkılan 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanıyla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma kapsamında, binanın kolonlarında eksiklikler, malzeme yetersizliği, perde duvarın olmadığı ve kaçak kat tespit edildi.

Buca Kırklar'daki kaçak konutlar yıkılıyor!

İzmir Buca'da muhtar senediyle vatandaşlara satılan arazilere yapılan konutlar ile ilgili başlatılan hukuki süreçte karar çıktı. Kaçak oldukları tespit edilen yapıtlar İzmir Büyükşehir ekiplerince yıkıldı.

Ege Üniversitesi'ndeki iki kaçak binadan kira alınmadı iddiası!

Ege Üniversitesi (EÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın Ege Üniversitesi kampüsünde biri hazine arazisinde biri yeşil alanda olmak üzere 2 kaçak bina inşa ettirdiği ve bu binalardan 2 senedir kira alınmadığı belirlendi.

Fethiye'deki kaçak villaların yıkımı için harekete geçildi!

Fethiye'de imar barışına uygun olmadan inşa edildiği ileri sürülen kaçak inşaatlar yıkılıyor. Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından kaçak olarak tespit edilen kaçak inşaatların yıkımı için harekete geçildi.

Korunan alanlarda 6 bin 755 kaçak yapı tespit edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, korunan alanlarda 40 ilde kasım ayı itibarıyla 6 bin 755 kaçak yapı tespit ettiklerini söyledi.

Seferihisar'daki belediyeden onaylı kaçak bina yıkıldı!

Eski Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in işletme ruhsatı verdiği kaçak bina 2.5 yılın ardından yıkıldı. Şikayette bulunan Muzaffer Ulusoy, “Geç de olsa yıkım nihayet gerçekleşti” diye konuştu.

Muğla'da Molla İbrahim Koyu'ndaki kaçak yapı yıkıldı!

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kontrol belgesi iptal edilmesinden sonra Milas Belediyesi tarafından mühürlenen Molla İbrahim Koyu'ndaki kaçak bina yıkıldı.

Edirneli muhtar kaçak kumla bina yaptırdı!

Edirne'nin Saros Körfezi'nde 1'inci derece sit alanı olan İtalyan Koyu'ndan kumları kaçak olduğu öğrenilen alanın, Mecidiye köyü muhtarı Ali Balaban olduğu tespit edildi.

Seferihisar’daki kaçak bina için yıkım ihalesi!

İzmir Seferihisar Bengiler Mahallesi 6274 sokak numara 17'de işletme ruhsatı verilen kaçak bina yıkım kararı verildi. 2 yıl gecikmeli olarak bina için yıkım ihalesi yapılacak...

Trabzon'un yaylalarında 8 kaçak bina yıkıldı!

Trabzon Valiliği, Akçaabat ilçesinde bulunan yaylalardaki kaçak olarak inşa edilen 8 binanın yıkıldığını açıkladı.

Türkiye'deki 18 bin kaçak bina yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 45-50'sinin depreme hazır durumda olduğunu söyledi. Kurum, ''Türkiye'de 21 bin kaçak yapı var. Bunların 3 bin 300'ünü yıktık ve yıkmaya da devam edeceğiz'' dedi.

Mudanya Belediyesi'nin kaçak inşaatı mühürlendi!

Bursa Mudanya Belediyesi ekipleri tarafından kaçak olarak inşa edildiği tespit edilen bina mühürlendi.

kaçak bina tespit tutanağı Haberi

kaçak bina tespit tutanağı

Kaçak yapı tespit tutanağı!

Bir yapının inşaat çalışmalarına başlanabilmesi için ilk olarak yasal uygulamaları yerine getirmesi gerekiyor. Yasal düzenlemelere uymayan yapılar kaçak yapı olarak karşımıza çıkıyor. 


Yapının kaçak durumuna düşmemesi için İmar Kanunu yönetmeliklerine ve bir kısım kanunlarca belirlenmiş hükümlere uygun olması gerekiyor.  Bir yapının kaçak yapı olamaması için mutlaka inşaat ruhsatı almış olması gerekiyor.


İnşaat çalışmaları başlanmış olan yapının belediyede kaydının olmaması ve belediye yetkilileri tarafından bu binanın tuhsatı olmamasının tespit edilmesi halinde kaçak yapının çalışmaları durduruluyor. 


Durdurma işlemi, yapı durdurma tutanağının yapı yerine asılmasıyla, yapı sahibine bildirilmiş sayılıyor. Bu günden başlayarak en çok bir ay içinde, yapı sahibi, yapısını yapı ruhsatına uygun duruma getirilmesi ve ruhsat alınması gerekiyor. 


Kaçak yapıdaki aykırılığın giderilmesi  inceleme sonunda anlaşılırsa, mühür, belediye ya da il özel yönetimince...