29 / 03 / 2024

Kaçak eve ruhsat almak

Kaçak eve ruhsat almak

Kaçak olarak tespit edilen yapıdaki aykırılığın giderilmesi için 30 gün süre veriliyor. Belirlenen süre zarfında aykırılığın giderilmesi halinde yapı yıkılmıyor inşaatı devam ediyor. İşte, kaçak eve ruhsat alma dilekçesi!

Kaçak eve ruhsat alma!

Ruhsata aykırılık olan yapıda, bu aykırılığın giderilmiş olduğu veya ruhsat alındığı ve yapının bu ruhsata uygunluğu, inceleme sonunda anlaşılırsa, mühür kaldırılabiliyor. Peki, kaçak eve nasıl ruhsat alınır?

Kaçak prefabrik ev yapmanın cezası ne kadar?

Kolay kullanımından dolayı tercih edilen bütün prefabrik yapılar için ruhsat izni alınması gerekiyor. Aksi durumda kaçak yapı olan prefabrik evler için ceza kesiliyor.

Kaçak yapı para cezası ne kadar? Kaçak yapıya ruhsat alınır mı?

Kaçak yapılara dair merak edilen birtakım hususlar vardır. İşte o merak edilen detaylar!

İmar barışı ile 7.2 milyon kaçak yapı ruhsatlandırıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen imar barışı kapsamında  7.2 milyon kaçak bağımsız yapıya ruhsat verildiği ortaya çıktı. İmar affı için yapılan 3 milyon başvurudan ise 25 milyar TL gelir elde edildi. 

Yılmaz Büyükerşen'den kaçak villa açıklaması!

Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kaçak yapıldığı tespit edilen villasında suçu arkadaşına yükledi. Yılmaz Büyükerşen, 4 bin metrekare arazi üzerinde inşa edilen 140 metrekarelik eve “villa” denmesini de eleştirdi.

Bodrum'da kaçak yapılaşma yeniden başladı!

İnşaat sezonunun açılmasıyla birlikte Bodrum'da kaçak inşaat çalışmaları yeniden başladı. Öyle ki bazı sitelerde izin ve ruhsat olmadan inşaat yapılıyor.  

Mehmet Muş: Hobi bahçeleri hukuki değiller, kaçak yapılardır!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Bu hobi bahçeleri, birinci sınıf tarım arazileri üzerine yapılan, ruhsatı, imarı, planı olmayan, tamamen kaçak yapılar. Zaten bunlarla alakalı ilgili yerel idarelerin işlem yapması gerekiyor. Bunlara cezalar kesiliyor" dedi.

Seferihisar'daki belediyeden onaylı kaçak bina yıkıldı!

Eski Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in işletme ruhsatı verdiği kaçak bina 2.5 yılın ardından yıkıldı. Şikayette bulunan Muzaffer Ulusoy, “Geç de olsa yıkım nihayet gerçekleşti” diye konuştu.

Seferihisar’daki kaçak bina için yıkım ihalesi!

İzmir Seferihisar Bengiler Mahallesi 6274 sokak numara 17'de işletme ruhsatı verilen kaçak bina yıkım kararı verildi. 2 yıl gecikmeli olarak bina için yıkım ihalesi yapılacak...

Çankaya Belediyesi: ODTÜ'de kaçak inşaat yapılmayacak!

Ankara Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, ruhsat alınmayarak ODTÜ’de kaçak inşaat yapılamayacağını söyledi. Taşdelen, "Belediyemiz görevini yaparak ruhsatsız şantiye binaları hakkında bugün tarihli zabıt tutmuştur" diye konuştu.

Seferihisar’daki kaçak restoran kaçak otel oldu!

Seferihisar'da belediyenin işletme ruhsatı verdiği ve üçüncü katı kaçak olduğu için 'yapı kayıt belgesi' iptal edilen restoranın bulunduğu kaçak bina butik otele çevrildi.

Murat Kurum'dan 'Cumhurbaşkanlığı Külliyesi kaçak' iddialarına yanıt!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin kaçak bir yapı" olduğuna ilişkin iddialar üzerine, Külliye'nin ruhsat ve iskan belgelerini gösterdi.

İzmir'de 4 bin konut kaçak duruma düştü!

İzmir’de yaklaşık 170 dönümlük alanda parselasyon planının iptal olmasından dolayı oturma ruhsatı alınan binalar kaçak duruma düştü. İzmir'de 4 bin konut kaçak duruma düşmüş oldu. 

Beşiktaş'ta kaçak kafeteryaya ruhsat verildi iddiası!

Beşiktaş Belediyesi'nin mülkü firari FETÖ’cü İhsan Kalkavan’a ait olan kaçak kafeteryaya ruhsat verdiği iddia edildi. 

Kaçak eve ruhsat almak Haberi

Kaçak eve ruhsat almak

Kaçak eve ruhsat alma dilekçesi!

Ruhsat alınmadan inşasına başlanılan yapılar ile ruhsat alınmasına rağmen ruhsat ve eki projelere aykırı olarak inşa edilen yapılar ruhsatsız yapılar, kaçak yapı olarak karşımıza çıkıyor.


İmar Kanunu'nun 32. maddesi hükümlerine göre inşa edilmeyen yapıların tespit edilmesi halinde idareler, inşaatı durduruyor. Yapının kullanımda olması halinde ise içindekiler tahliye edilerek, yıkım gerçekleşiyor. 


Yapının yıkılmaması için, kaçak tespit tarihinden itibaren aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. 30 gün içerisinde gerekli düzeltmeler yapılmaz ise yapı yıkılıyor.


Belirlenen bu süre zarfında aykırılığın giderilmesi halinde yapının ruhsata uygunluğu, inceleme sonunda anlaşılırsa, mühür, belediye veya valilikçe kaldırılır ve inşaatın devamına izin verilebiliyor.


Kaçak yapıya ruhsat alma dilekçesi!


BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

….. (Şehir)


İlimiz……………………….…mah ……. ada ………… pafta ……… parselde ……..……………… adına kayıtlı taşınmaz üzerinde ruhsatsız olarak başlanan...