04 / 05 / 2024

kaçak evin şikayet edilmesi

kaçak evin şikayet edilmesi

İmar Kanunu gereğince ruhsat alınmadan bir arsa üzerinde yapı inşaatına başlanamıyor. Peki, ruhsatsız olarak başlanan evler nereye şikayet edilir? İşte kaçak ev şikayet hattı..

Boğaz'daki Recaizade Ekrem Bey Yalısı'nda kaçak tadilat: Hem Anıtlar Kurulu'na hem Boğaziçi İmar'a şikayet edildi!

İstanbul’un en güzel yalılarından olan Recaizade Ekrem Bey Yalısı’nda yapılan kaçak tadilat için şikayetler yapıldı. Ancak henüz yetkililer tarafından bir adım atılmadı. Vatandaşlar durumdan rahatsız olduklarını belirtti.

Osmangazi'de kaçak 2 katlı bina yıkıldı!

Osmangazi Belediyesi tarafından Avdancık Mahallesi’nde orman arazisi üzerinde kaçak olarak inşa edilen 2 katlı bir evin yıkımı gerçekleşti. 

Marmaris'te kaçak olduğu belirlenen 3 ev yıkıldı!

Muğla Marmaris'in turistik Söğüt Mahallesi'nde, kaçak olduğu belirlenen 1'i ahşap, 2'si de betonarme olmak üzere 3 evin yıkımı gerçekleştirildi...

Rize'de kaçak yapı yıkımına ara verildi!

Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı yaylalarda bulunan kaçak yapıların yıkımına ara verildi. Bölgede 10 evin yıkımı tamamlandı ve ev inşa etmek için açılan 16 ocak kapatıldı.

Bursa Osmangazi'de kaçak yapıya geçit yok!

Osmangazi Belediyesi, Geçit Mahallesi’nde kaçak olarak inşa edilen inşaat aşamasındaki bir evin temelini yıktı.

Kiracısı kaçak inşaat yapan ev sahibi yandı!

Kepez’de arsalarına kaçak inşaat yapan kiracılarından şikayetçi olan iki ortak, kaçak yapı yıkılmadığı gibi bir de kiracıları adına 17 bin lira cezaya çarptırıldı.

Bursa Osmangazi'de kaçak 1 villa ve 2 prefabrik ev yıkıldı!

Osmangazi Belediyesi, Uludağ eteklerinde bulunan Yiğitali Mahallesi’nde kaçak olduğu tespit edilen lüks 1 villa ve 2 prefabrik ev ile birlikte inşaat aşamasındaki bir evin temelini yıktı.

Orhangazi Dürdane Mahallesi’ndeki 3 katlı kaçak villa yıkıldı!

Osmangazi Dürdane Mahallesi’nde kaçak olduğu tespit edilen lüks villa ile bir evin temeli, Osmangazi Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı.

Elektrik faturasındaki kayıp-kaçak bedellerini almak mümkün mü?

Son zamanlarda vatandaşların fazlasıyla şikayetçi olduğu elektrik faturalarındaki zamlar ve tüketiciden "kayıp-kaçak", "dağıtım bedeli", "perakende satış hizmeti bedeli" olarak alınan birçok ücret kaleminin alınması gündemi oldukça meşgul etmektedir.

Samsun Çarşamba'da 6 kaçak ev yıkıldı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışma kapsamında, Çarşamba ilçesinde kaçak olduğu tespit edilen 6 evin daha yıkımı gerçekleştirildi. Karabahçe Mahallesi'nde yürütülen yıkım çalışmalarına devam edildi.

Kaçak yapı şikayet dilekçesi örneği!

Kaçak yapıların önlenmesi ve yapı denetim sisteminin etkin uygulanabilmesi için, ruhsatsız inşaatların şikayet edilmesi gerekiyor. İşte, kaçak yapı şikayet dilekçesi örneği!

Kaçak kat şikayet hattı!

Kaçak kat en kolay ve hızlı bir şekilde yapılan ihbarlar neticesinde tespit ediliyor. Peki, kaçak kat nasıl şikayet edilir? İşte, kaçak kat şikayet hattı!

Kaçak kat şikayet dilekçesi!

İmar Kanunu madde 32 gereğince inşa edilmeyen yapıların tespit edilmesi halinde yapı durduruluyor ve yıkım gerçekleşebiliyor. İşte, kaçak kat şikayet dilekçesi!

kaçak evin şikayet edilmesi Haberi

kaçak evin şikayet edilmesi

Kaçak ev şikayet hattı!

İmar Kanunu gereğince ruhsat alınmadan bir arsa üzerinde yapı inşaatına başlanamıyor. Kanun hükümlerine göre ruhsat alınmadan yapılabilecek yapılar hariç; ruhsat alınmadan yapıya başlandığı veya ruhsat ve eklerine aykırı yapı yapıldığı ilgili idarece tespiti, fenni mesulce tespiti ve ihbarı veya herhangi bir şekilde bu duruma muttali olunması üzerine, belediye veya valiliklerce o andaki inşaat durumu tespit edilir. Yapı mühürlenerek inşaat derhal durdurulur. 


Durdurma, yapı tatil zaptının yapı yerine aşılmasıyla yapı sahibine tebliğ edilmiş sayılır. Bu tebligatın bir nüshası da muhtara bırakılır. Bu tarihten itibaren en çok bir ay içinde yapı sahibi, yapısını ruhsata uygun hale getirerek veya ruhsat alarak, belediyeden veya valilikten mührün kaldırılmasını ister.


Ruhsata aykırılık olan yapıda, bu aykırılığın giderilmiş olduğu veya ruhsat alındığı ve yapının bu...