24 / 04 / 2024

kaçak yapı işlemleri

kaçak yapı işlemleri

Bir yapının inşaat çalışmalarına başlanabilmesi belli başlı prosedürleri ve gereklilikleri yerine getirmesi gerekiyor. Kaçak yapı yaptırımları neler? Kaçak yapı nasıl durdurulur?

Kuşadası'nda imar kanununa uymayan kaçak yapılara ceza yağdı!

Aydın'da Kuşadası Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, son 2,5 senede 62 bin 330 kaçak yapı için ceza uyguladı.

İstanbul'da imar kirliliği ve kaçak yapılaşma engellenmeli!

İstanbul'un birçok yerinde ciddi bir imar kirliliği ve kaçak yapılaşma bulunuyor. Peki İstanbul'da kentsel dönüşüm nasıl yapılacak? İmar kirliliği nasıl engellenecek?

Gökçeada'daki kaçak yapılar 60 gün içinde yıkılacak!

Çanakkale Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Gökçeada'da arkeolojik sit alanına inşa edilen kaçak yapıların 60 gün içerisinde yıkılıp arazinin eski hale getirilmesini istedi.

Fatih Portakal'ın Seferihisar'daki çiftlik evine kaçak yapı inşa ettiği iddia edildi!

Fox TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal’ın Seferihisar’daki 8.3 dönümlük çiftlik evine, yasalara aykırı şekilde 3 kaçak yapı inşa ettiği öğrenildi. Portakal’ın zamanında eleştirdiği İmar Barışı’ndan da yararlandığı ortaya çıktı...

Antalya Kaş'taki 7 kaçak yapı yıkıldı!

Antalya Kaş'ta yapı kayıt belgesi mevzuata aykırı alınan kaçak yapıların yıkım işlemleri yapıldı.

Kandıra'da iş hanının çatı katındaki kaçak yapı mecliste!

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde bir iş hanının çatı katındaki kaçak yapı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Valide Han'a kaçak yapı kurup işlettiler!

Mahmutpaşa’da bulunan Valide Han’ın terasındaki kaçak yapıda boğaz manzaralı fotoğraf çektiren turistlerden 100 ile 1000 lira arası para alan Hakan Erbak "Kaçak bir iş yapmıyoruz" diye konuştu. Fatih Belediyesi ise kaçak yapının 5 defa mühürlendiğini ancak mührün kırıldığını belirtti...

Antalya'da 778 kaçak bina için yıkım kararı!

Antalya'da 778 kaçak yapı için yıkım kararı verildi. Antalyalılar imar barışı kapsamında devlete 1 milyar 502 bin lira ödemişti. 

İzmit Belediyesi'nden kaçak yapılara ceza!

İzmit Belediyesi haftalık encümen toplantısı Derya Sokak’taki kaçak yapı için mülk sahibine 4 bin 16 lira, Alikahya Atatürk Mahallesi’ndeki  ilave kat inşaatına 5 bin 648 lira para cezası kesildi.

Fırtına Vadisi'nde 21 kaçak yapının yıkımına başlandı!

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Fırtına Vadisi'nde, dere yatağına inşa edilen 21 kaçak yapı için yıkıma start verildi.

Çamlıhemşin Fırtına Vadisi'nde kaçak yapıların yıkımında gerginlik!

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Vadisi'nde, inşa edilen 21 kaçak yapı için yıkım kararı alındı. Yapı sahipleri ve polisler arasında tartışma yaşandı.

İzmit'te Hazine arazisine yapılan kaçak yapı yıkıldı!

Kocaeli'nin İzmit ilçesine bağlı Yenimahalle’de hazine arazisi üzerine yapılan kaçak yapı iş makinesi yardımıyla yıkımı gerçekleşti...

Antalya'da kaçak yapılar için yıkım kararı!

İmar Barışı’nda son haftaya girilirken fırsatçıların Adrasan ve Çıralı’yı hedef seçtiği ortaya çıktı. Antalya'da 105 kaçak ağaç bungalov tespit edildi. Kaçak yapılar için yıkım kararı verildi.

kaçak yapı işlemleri Haberi

kaçak yapı işlemleri

Kaçak yapı nasıl durdurulur?

Bir yapının inşaat çalışmalarına başlanabilmesi  belli başlı prosedürleri ve gereklilikleri yerine getirmesi gerekiyor. Bu prosedürlerin yerine getirilmemesi durumunda yapı kaçak yapı olarak ifade ediliyor.


Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinin[1] 4. maddesinde yer alan tanıma göre “İmar mevzuatına aykırı yapı”, muhtarlıktan izin alınmadan yapılan yapılar, ruhsatsız, ruhsat ve eklerine, fen ve sağlık kurallarına aykırı olan, kat nizamı taban alanı, komşu mesafeleri, ön cephe hattı bina derinliği ve benzeri konulardaki mevzuat hükümlerine uygun olmayan yapılar ile komşu parsele, yola, kamu hizmet ve tesisleri için ayrılmış alanlara tecavüz eden veya inşaat yasağı olan yerlere inşa edilen yapılara kaçak yapı deniyor.


İmar Kanununun 21. maddesinde belirtilen ruhsatın alınması zorunlu olmayıp, aynı Kanunun 27. maddesinde düzenlenen muhtarlık iznine tabi iken bu izin alınmadan yapımına...