23 / 04 / 2024

Kağıthane bina çökme

Kağıthane bina çökme

Kağıthane’de çöken bina ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. İlçe ilçe yarım kalan inşaatlar ve risk oluşturan istinat duvarları tespit ediliyor. Yapılacak tespitler sonrası duvar güçlendirme ya da çukur doldurma çalışmaları başlayacak.

Kağıthane'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi'nde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, bölgede yatay mimari esaslı örnek bir kentsel dönüşüm projesine başlayacaklarını söyledi.

Kağıthane'de boşaltılan evlerden biri çöktü!

Kağıthane'de 2 yıl önce temel kazısı yapılan inşaat alanında destek duvarı çöktü. Çökmenin ardında üst tarafta bulunan 2 binanın altındaki toprak kaydı ve boşaltılan evlerden biri çöktü.

Kağıthane'deki 5 katlı binanın duvarı yıkıldı!

İstanbul'da Kağıthane ilçesinde, sabaha karşı insanların uyuduğu sırada, 5 katlı binanın kömürlük katındaki duvar yıkıldı. Duvarın yıkılmasının ardından bina boşaltıldı.

Kağıthane'de 8.4 milyon TL'ye icradan satılık bina!

İstanbul 10. İcra Dairesi, Kağıthane Gürsel'de yer alan 4 katlı binayı icradan satışa çıkardı.

Kağıthane'de istinat duvarı çöktü: 4 araba ezildi!

İstanbul Kağıthane'de yaklaşık 3 metre yüksekliğindeki istinat duvarında çökme yaşandı. Çökme sonucu 4 otomobil ezildi. 

Kağıthane'de 122 çürük bina deprem gelmeden yıkıldı!

Tüm Marmara’yı etkileyen 5.8 büyüklüğündeki depremle ilgili hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Coğrafi yapısı depremin yüksek tehdit oluşturduğu ilçeler arasında yer alan Kağıthane’de, yıkılması muhtemel çok sayıda bina depremden 2 ay önce ‘kentsel dönüşüm’ kapsamında yıkılmıştı.

Kağıthane Yahya Kemal'de kentsel dönüşüm başladı!

Kağıthane Belediyesi, Yahya Kemal Mahallesi’nde yıkılmasına karar verilen 30 bina için çalışmalara başladı. Belediye ekipleri tarafından binalarda asbest tespit çalışmaları yapıldı. 

Kağıthane'de 9,6 milyon TL'ye icradan satılık bina!

İstanbul 1. Satış Memurluğu İstanbul Kağıthane Merkez Mahallesi 8626 ada, 6 parseldeki bina ve arsasını 9 milyon 650 bin TL'ye icradan satıyor...

Kağıthane'de 14 bina yıkıldı!

Kağıthane'de çöken binanın etrafındaki hasarlı 24 binadan 14'ünün yıkımı tamamlandı. Yıkım çalışmalarında son durum havadan görüntülendi.

Kağıthane'de hasarlı binaların yıkımına başlandı!

Kağıthane'de yaklaşık 10 gün önce istinat duvarının çökmesinin ardından bir bina çökmüş bir bina ise kontrollü olarak yıkılmıştı. Mahallede hasar gören 24 binanın da yıkımına karar verilmişti. Yıkımlar bugün itibariyle başladı.

Kağıthane'de kentsel dönüşüm başlayacak!

Kağıthane'de çöken bina hakkında açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "26 binamızı can güvenliği sebebiyle boşalttık. Çalışmalar sonrasında burada kentsel dönüşüm başlatacağız'' dedi.

Kağıthane'de çöken binanın son hali!

Kağıthane'de dün bir inşaatın istinat duvarının yıkılmasının ardından tahliye edilen 4 katlı bir bina çöktü. İşte çöken binanın son hali...

Kağıthane'de 19 apartman daha yıkıldı!

Geçtiğimiz gün Kağıthane'de istinat duvarının yıkılması sonucunda çöken bina hakkında konuşan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, güvenlik gerekçesi ile çevredeki 19 binanın yıkıldığını söyledi.

Kağıthane'de alarm! 21 bina tahliye edildi!

Kağıthane'de 2 yıl önce temel kazısı yapılan inşaat alanının destek duvarı çöktü. Kağıthane Belediye Başkanı Öztekin yaptığı açıklamada bölgedeki 21 binanın boşaltıldığını söyledi...

Kağıthane’nin yapı stokunun yüzde 40'ı yenilendi!

Kağıthane’de kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini dile getiren Başkan Fazlı Kılıç, “Burada gecekondu oluşumunu önlemek için gecekondu önleme binaları yapıyoruz, Daha önce 26 dairelik iki bina yaptık." dedi

Kağıthane bina çökme Haberi

Kağıthane bina çökme

Kağıthane’de çöken binanın ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve ilçe belediyeleri düğmeye bastı. Yapımına başlanmış ancak yarım kalmış tüm inşaatların istinat duvarlarının tespitinin yapılması yönünde talimat verildi. Uzun zaman yapımına ara verilen şantiyeler hem bakanlık hem de ilçe belediyelerince tek tek tespit ediliyor. 

Hürriyet Gazetesi'nden Gülistan Alagöz'ün haberine göre; çalışmalar için ilk adımı Kağıthane Belediyesi attı. Geçtiğimiz günlerde ilçede yarım kalan bir inşaatın istinat duvarı çökünce etrafındaki yapılarda da hasara yol açmış ve yıkımlar yapıldı. Belediye, bölgedeki diğer şantiyeleri de denetime başladı ve riskli alanları tespit etti.

YARIM KALAN DÖNÜŞÜM

Çalışmaların hızla sürdüğü diğer bir bölge de kentsel dönüşüm projeleri olan bölge Kadıköy ilçesine bağlı Fikirtepe oldu. Bölgede yarım kalan ve uzun zamandır çivi çakılmayan projelerin inşaatında çökme riski olduğu yönünde tutanaklar...