23 / 04 / 2024

Kaisa Group borç

Kaisa Group borç

Borçlarını ödemeyen ve 8 Aralık tarihinde borsada işlemlerinin durdurulduğu Çinli emlak şirketi Kaisa’nın hisseleri bugün Hong Kong borsasında yüzde 14 geriledi. 

Çinli gayrimenkul şirketi Kaisa Group'un Hong Kong Borsası'ndaki işlemleri durdu!

Çin'in borç krizindeki gayrimenkul şirketi Kaisa Group, vadesi gelen 400 milyon dolar tutarındaki borç tahvilinin faiz ödemesini gerçekleştirememesinden sonra Hong Kong Borsası'ndaki işlemlerinin durdurulmasını talep etti. 

Borç krizindeki Çinli emlak devi Evergrande Group'a 'cansuyu'!

China Evergrande Group'un, tasfiye davasında bir kez daha erteleme kararı alındı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre yatırımcılar tarafından sürpriz şekilde algılanan karar Çinli dev gayrimenkul şirketi Evergrande için son bir şans şeklinde de yorumlandı

Çinli emlak şirketi Kaisa'nın hisseleri sert düştü!

Borçlarını ödemeyen ve 8 Aralık tarihinde borsada işlemlerinin durdurulduğu Çinli emlak şirketi Kaisa’nın hisseleri bugün Hong Kong borsasında yüzde 14 geriledi. 

Çinli gayrimenkul şirketi Kaisa Group'un Hong Kong Borsası'ndaki işlemleri durdu!

Çin'in borç krizindeki gayrimenkul şirketi Kaisa Group, vadesi gelen 400 milyon dolar tutarındaki borç tahvilinin faiz ödemesini gerçekleştirememesinden sonra Hong Kong Borsası'ndaki işlemlerinin durdurulmasını talep etti. 

Kaisa Group Holdings'ten tedbir açıklaması!

Çinli gayrimenkul geliştirme şirketi Kaisa Group Holdings yaptığı açıklamada likidite sorunlarını çözmek amacıyla bazı tedbirler almakta olduğunu bildirdi.

Çin’deki borç krizi emlak şirketlerine sıçrıyor!

Çin’in emlak sektöründeki aşırı borçlanmaya ilişkin tedbirlerinin olumsuz etkileri ve China Evergrande Group’un içinde olduğu borç krizi, büyük emlak şirketlerine de sıçramaya başladı.

Çinli emlak devi Kaisa ve birimlerinin borsa işlemleri durdu!

Çinli emlak geliştirme şirketi Kaisa’nın yönetim kolu Kaisa Prosperity Holdings Ltd., sağlık birimi Kaisa Health Group Holdings Ltd. ve inşaat ekipman sağlayıcısı Kaisa Capital Investment Holdings Ltd.’nin borsa işlemlerinin durdurulduğu açıklandı.

Çinli emlak şirketi Kaisa, bir ürünün ödemesini yapamadı!

Çinli emlak geliştirme şirketi Kaisa Group Holdings Ltd., kendi garantisi altında bulunan bir varlık yönetim ürününün ödemesini kaçırdığını duyurdu. 

Çinli emlak devi Evergrande krizinde son durum ne?

Evergrande'nin iflasının Çin'deki finansal sistemin işlerliğini bozacağıyla ilgili tedirginlikler devam ediyor. Sunac China ve Kaisa Group tahvil kupon ödemelerini yaptığı için sektör destek buldu. Fakat Evergrande ödemelerinden birini 23 Ekim'de yapmazsa tahvilleri temerrüde düşecek.

Fuat Oktay: 3. havalimanı borç yapılandırmayacak!

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA borcunun 5 milyar Euro'ya kadar olan kısmını yapılandırmak amacıyla Londra merkezli Dome Group'u yetkilendirmişti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 3. havalimanının borç yapılandırma işlemini gerçekleştirmeyeceğini belirtti.

Tamer Group 5 milyarlık fon borçlu şirketlere can verecek!

Tamer Group bünyesinde kurulan “Varlık Yönetim Şirketi” 2018 sonuna kadar yerli ve yabancı yatırımcılardan oluşan 5 milyar dolarlık bir fonla ekonomiye can suyu olacak. Şirket, fonu kredi ödemelerinde zorluk yaşayan şirketlerin tekrar ekonomiye kazandırılmasında kullanacak.

Jeneratör firması Kırcı Group iflas erteleme istedi!

TÜRKİYE’nin dev şirketleri ile çalışan jeneratörcü Kırcı Group, 650 milyon TL’yi aşan borçla iflas erteleme istedi. Bu rakam, bugüne kadar yapılan başvurular arasındaki ‘en yüksek borç’ olarak kayıtlara girdi. İki kamu bankasının alacağı 300 milyon TL’yi

Kırcı Group iflas erteleme istedi!

Mali zorluk yaşayan şirketlerin son 10 yıldır yaptıkları iflas erteleme başvurularında bir ilk yaşandı. Türkiye'nin dev şirketleri ile çalışan Kırcı Group 650 milyon TL'yi aşan borçla iflas erteleme istedi...

Yalçıntepe Group'un sermayesi 2.5 milyon TL'ye yükseldi!

Kalitesi ve mimari şıklığıyla Avrupa standartlarında inşa edilen MAXIMOON konutlarının yapımını sürdüren Yalçıntepe Group, yönetim kurulu kararıyla ödenmiş sermayesini 2.5 milyon TL'ye yükseltti...

Kaisa Group borç Haberi

Kaisa Group borç

Çinli emlak geliştirme şirketi Kaisa’nın hisseleri temerrüde düşmesinden bu güne ilk defa işlem görürken hisseler ilk işlem gününde sert geriledi. Bloomberg HT'de yer alan habere göre; 8 Aralık tarihinde Hong Kong Borsasında işlemlerinin durdurulmasını isteyen şirketin hisseleri bugün yüzde 14 değer kaybetti. Borç ödemelerini yapamayan şirket, finans ve hukuk danışmanlarıyla görüşme yaptıklarını duyurdu. Kaisa’nın borç yapılandırma planı için tahvil yatırımcılarıyla görüşme yaptığı ifade edildi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch zamanı gelmiş 400 milyon dolar tahvil itfasının ödemesini yapamayan Kaisa’nın notunu bu ay sınırlı temerrüde çekmişti. Kaisa’nın borçlarını ödeyememesi, yeniden yapılandırma planı yapması için baskıları yükseltmişti. 

Emlak şirketinin sorunları, sektörde zor durumda olan diğer emlak şirketi Evergrande’nin borç problemiyle beraber Çin kredi piyasasında yayılma riski endişelerine neden olmuştu. Fitch Çinli emlak...