24 / 04 / 2024

kamulaştırmada boşaltma

kamulaştırmada boşaltma

Kamulaştırma Kanununa göre, kamulaştırmada taşınmaz mal nasıl boşaltılıyor? Taşınmaz malın boşaltılması ile kim yetkili oluyor? Merak ediyorsanız, kamulaştırmada taşınmaz malın boşaltılması ile ilgili detaylar haberimizde...

Ali Kurt'tan barınma sorunu için '1 milyon boş konut kamulaştırılsın' önerisi! 

ĶİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, hükümetin yeni konut üretimi için ayırdığı 30 milyar TL ile megakent İstanbul'da boş olan 1 milyon konutun kamulaştırılması önerisinde bulundu... 

Kuzey Marmara Otoyolu için acele kamulaştırma kararı!

Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü Dahil) Projesi kapsamında Arnavutköy, Avcılar, Başakşehir, Büyükçekmece ve Çatalca'da yer alan bazı gayrimenkuller acele kamulaştırılacak..

Kanal İstanbul'da kamulaştırma eski fiyat üzerinden!

Kanal İstanbul çevresinde arazisi olan vatandaş, arazisinin fiyatı yıllar içinde 8'e, 10'a da katlansa da kamulaştırmada değeri tescil tarihinde olan bedelle ödenecek...

İzmir Yağhaneler'deki kamulaştırma işlemleri tamamlandı!

Konak Belediyesi’nin Eşrefpaşa semt pazarını taşıyacağı Yağhaneler'deki Jandarma Alay Komutanlığı’nın boşalttığı arazideki son kamulaştırma işlemleri de tamamlandı.

Kuzey Marmara Otoyolu için acele kamulaştırma kararı!

Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü Dahil) Projesi kapsamında Silivri ve Çatalca'daki bazı gayrimenkuller acele kamulaştırılacak..

İzmit'teki Telekom eski binası kamulaştırılacak mı?

İzmit Belediyesi Mart dönemi meclis toplantısında Kuruçeşme’de Telekom’un boş olan binasının kamulaştırılıp yerine katlı otopark yapılmasıyla ilgili madde görüşüldü.

Osmangazi Belediyesi kamulaştırmada lider!

Osmangazi Belediyesi, 2017 yılında yaptığı yatırımlar için toplam 39 bin 668 metrekarelik bir alan kamulaştırdı. Belediye tarafından yapılan kamulaştırmalar için hak sahiplerine toplam 48 milyon 42 bin TL ödendi.

Elazığ Perisuyu Çayı'ndaki kamulaştırmada ihlal kararı!

Elazığ Perisuyu Çayı üzerinde yapılması planlanan Pembelik Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) projesinde yürütme durduruldu. Köylülerin AYM'ye başvuru yapması “acele kamulaştırmalarla” ilgili ilk ihlal kararını verdirdi.

Kuzey Marmara Otoyolu için acele kamulaştırma!

Bakanlar Kurulu, "Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü Dahil) Projesi kapsamında bazı taşınmazların kamulaştırılmasına karar verdi.

Kuzey Marmara Otoyolu için 3 ilde kamulaştırma kararı!

3. Boğaz Köprüsü Dahil Kuzey Marmara Otoyolu Projesi için İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'da bazı mahallelerde kamulaştırma kararı alındı..

Kuzey Marmara Otoyolu projesi için acele kamulaştırma!

Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü Dahil) projesi kapsamında bazı taşınmazların Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Oran Sitesi’ndeki kamulaştırmada ihlal iddiaları kabul edilmedi!

Anayasa Mahkemesi (AYM), Ankara’nın Or-An semtindeki eski milletvekili lojmanlarının 1984’te yapımı için taşınmazları kamulaştırılan üç kişinin, mülkiyet hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle yaptıkları bireysel başvuruyu kabul etmedi.

Isparta'nın yeni otogarında kamulaştırma yüzde 90'a ulaştı!

Belediye, 200 bin m2'lik Yeni Otogar alanında satın alma ve takas yöntemiyle kamulaştırmada yüzde 90'a ulaştı. Otogardaki ticari alanlar için profesyonel AVM yönetimi modelinde kiralama şirketlerinden hizmet satın alınacak.

kamulaştırmada boşaltma Haberi

kamulaştırmada boşaltma

Kamulaştırmada taşınmaz malın boşaltılması!

Kamulaştırma yapılan idare adına tapu dairesince tescil edilen taşınmaz malın boşaltılması icra müdürü tarafından yapılıyor. İcra memuru, taşınmaz malı on beş gün içinde boşaltmalarını içindekilere tebliğ ile bildiriyor.


Kamulaştırmada taşınmaz malın boşaltılması ile ilgili kanun maddesi olan 20. madde şu şekilde sıralanıyor;


Taşınmaz malın boşaltılması

Madde 20 – (Değişik ibare: 24/4/2001 - 4650/12 md.) Bu Kanun uyarınca lehine kamulaştırma yapılan idare adına tapu dairesince tescil edilen taşınmaz malın boşaltılması idarece icra memurundan istenir. İcra memuru taşınmaz malı on beş gün içinde boşaltmalarını içindekilere tebliğ eder. Bu süre içinde taşınmaz mal boşaltılmazsa icraca boşaltılır. İtiraz ve şikayet boşaltmayı durdurmaz ve mahkemece ihtiyati tedbir kararı verilemez. 


Taşınmaz malın boşaltılması sebebiyle mal sahibi ve idare tazminat ile sorumlu tutulamaz.


Ekili arazinin boşaltılması hasat sonuna...