19 / 04 / 2024

kamulaştırmada devir

kamulaştırmada devir

Kamulaştırma işleminden vazgeçmek; idarenin söz konusu kamulaştırmadan vazgeçmesi ile ya da tarafların karşılıklı anlaşması ile oluyor. Kanun kapsamında yer alan "Kamulaştırmadan vazgeçme" ile ilgili hükümler haberimizde bulunuyor...

Kanal İstanbul'da kamulaştırma eski fiyat üzerinden!

Kanal İstanbul çevresinde arazisi olan vatandaş, arazisinin fiyatı yıllar içinde 8'e, 10'a da katlansa da kamulaştırmada değeri tescil tarihinde olan bedelle ödenecek...

Osmangazi Belediyesi kamulaştırmada lider!

Osmangazi Belediyesi, 2017 yılında yaptığı yatırımlar için toplam 39 bin 668 metrekarelik bir alan kamulaştırdı. Belediye tarafından yapılan kamulaştırmalar için hak sahiplerine toplam 48 milyon 42 bin TL ödendi.

Elazığ Perisuyu Çayı'ndaki kamulaştırmada ihlal kararı!

Elazığ Perisuyu Çayı üzerinde yapılması planlanan Pembelik Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) projesinde yürütme durduruldu. Köylülerin AYM'ye başvuru yapması “acele kamulaştırmalarla” ilgili ilk ihlal kararını verdirdi.

Oran Sitesi’ndeki kamulaştırmada ihlal iddiaları kabul edilmedi!

Anayasa Mahkemesi (AYM), Ankara’nın Or-An semtindeki eski milletvekili lojmanlarının 1984’te yapımı için taşınmazları kamulaştırılan üç kişinin, mülkiyet hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle yaptıkları bireysel başvuruyu kabul etmedi.

Isparta'nın yeni otogarında kamulaştırma yüzde 90'a ulaştı!

Belediye, 200 bin m2'lik Yeni Otogar alanında satın alma ve takas yöntemiyle kamulaştırmada yüzde 90'a ulaştı. Otogardaki ticari alanlar için profesyonel AVM yönetimi modelinde kiralama şirketlerinden hizmet satın alınacak.

Samsun Nalbantlı TOKİ konutlarında kamulaştırma!

Nalbantlı Mahallesine yapılacak olan TOKİ konutlarında kamulaştırma yetkisi verildi. Uzlaşma sağlanan hak sahipleri ile tapu devir işlemlerinin yapılması için Vezirköprü Belediyesi bir kişiyi görevlendirecek.

Fikirtepe'deki acele kamulaştırmada yargısal süreç!

Bilindiği gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Fikirtepe ve çevresinde bir süredir 6306 sayılı Kanun gereği ACELE KAMULAŞTIRMA işlemlerine başlamış bulunmaktadır. Peki Fikirtepe'deki acele kamulaştırmada yargısal süre. nasıl ilerliyor?

Zonguldak Kilimli'de liman kamulaştırması durduruldu!

Danıştay, Zonguldak'ın Kilimli İlçesi Muslu Beldesi'nde enerji şirketince liman ve kömür stok sahası kurulan alanda yapılan kamulaştırmada hukuka uygunluk olmadığı gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Kamulaştırmada trampa nasıl yapılır?

Özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlayan kanuni bir yol olan kamulaştırma esasları kanun kapsamında açıklanıyor. Peki, kamulaştırmada trampa nasıl yapılır?

Kamulaştırmada anlaşmazlık olursa ne olur?

Kamulaştırma sürecinde kamulaştırılacak taşınmazın malik veya malikleri ile taşınmaz için tahmini değeri geçmemek üzere bedelde veya trampada anlaşma yapılıyor. Peki, kamulaştırmada anlaşmazlık olursa ne olur?

Kamulaştırmasız el atma nasıl olur?

Kamulaştırmada devlet, kamulaştırılan taşınmazın bedelini ilgili kişiye ödüyor. Bu bedelin ödenmemesi halinde ise kamulaştırmasız el atma söz konusu oluyor. Peki, kamulaştırmasız el atma nasıl olur?

Kamulaştırmada malikin geri alma hakkı var mı?

Kamu yararı için hükumet tarafından ya da kamu kurumları tarafından özel mülkiyetlere el konulmasına kamulaştırma deniyor. Peki, kamulaştırma nasıl yapılır? Kamulaştırmada malikin geri alma hakkı var mı?

Kamulaştırmada tahliye nasıl yapılır?

Hakkında kamu yararı kararı alınan ve kamulaştırılan taşınmaz malların dolu olması halinde, gayrimenkullerin usulüne uygun boşaltılması gerekiyor. Peki, kamulaştırmada tahliye nasıl yapılır? İşte kamulaştırma tahliyeleri...

kamulaştırmada devir Haberi

kamulaştırmada devir

Kamulaştırmadan vazgeçme!

Kamulaştırmadan vazgeçme ile ilgili hükümler, Kamulaştırma Kanunu kapsamında bulunuyor. Kanuna göre, kamulaştırmadan vazgeçme idarenin tek taraflı vazgeçmesi; tarafların anlaşmasıyla vazgeçme ve devir şeklinde oluyor.


Konu ile ilgili kanun maddeleri şu şekilde sıralanıyor;

Kamulaştırmadan Vazgeçme ve Geri Alma;


İdarenin tek taraflı vazgeçmesi

Madde 21 – İdare kamulaştırmanın her safhasında kamulaştırma kararı veren ve onaylayan yetkili merciin kararı ile kamulaştırmadan tek taraflı olarak kısmen veya tamamen vazgeçebilir. Şu kadar ki, dava sırasında vazgeçme halinde dava giderleri ile harç, harcanan emek ve işin önemi gözetilerek mahkemece maktuen takdir olunacak avukatlık ücreti idareye yükletilir.


Tarafların anlaşmasıyla vazgeçme ve devir

Madde 22 – (Değişik birinci fıkra: 24/4/2001 - 4650/13 md.) Kamulaştırmanın ve bedelinin kesinleşmesinden sonra taşınmaz malların kamulaştırma amacına veya kamu yararına yönelik herhangi bir ihtiyaca tahsisi lüzumu kalmaması...