26 / 04 / 2024

Kanal İstanbul baraj

Kanal İstanbul baraj

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, 3 gün içerisinde değerlendirilen DSİ raporunun görmezden gelindiğini açıklayıp sıkıntıları tek tek sıraladı.

Kanal İstanbul güzergahındaki konut ihaleleri iptal edildi!

Sazlıbosna Baraj havzasında Kanal İstanbul manzaralı “tarla” niteliğinde olan henüz tapusu bile çıkmayan arazilerde inşa edilecek projelerin üç, dört ve altıncı etapları için yapılacak ihalelerin, kurum tarafından farklı nedenlerle iptal edildiği belirlendi. 

Ekrem İmamoğlu'dan dikkat çeken Kanal İstanbul çıkışı!

Ömerli Barajı Emirli 2. Kademe İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin açılışında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesine ilişkin "Bizler Kanal İstanbul'un İstanbul’a yaptırılmayacağını, yapılmayacağını vatandaşımıza halkımızla beraber taahhüt ediyoruz" dedi.

Kanal İstanbul için yeni ihale!

TOKİ, Kanal İstanbul projesi dahilinde yeni bir ihaleye hazırlanıyor. Kurum, Sazlıdere Baraj Havzası’ndaki tarım arazileri için ihale düzenleyecek.

Sanayicilerden Kanal İstanbul talebi!

Sanayi sektöründe faaliyet gösteren çalışanlar Kanal İstanbul Projesi dahilinde Sazlıbosna Barajı’na gümrüklü cep liman yapılmasını talep etti. 

İBB, Kanal İstanbul şantiyesinin yerini değiştirdi mi?

Çılgın proje Kanal İstanbul kapsamında ilk adım, köprüsünün yapımı ile atılıyor. Köprünün temel atma töreninin 26 Haziran tarihinde yapılacağı belirtildi. Körpü için Sazlıdere Barajı'nın yakınına şantiye kurulmuştu, İBB ekipleri şantiyenin yetini değiştirdi.

Kanal İstanbul'un Avrupa Yakası'ndaki barajlara etkisi!

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi kurucu rektörü, ‘su profesörü’ Halim Orta, Kanal İstanbul projesinin Küçükçekmece Gölü ve Sazlıbosna Barajı’nı yok edeceğini iddia etti.

Kanal İstanbul projesiyle içme suyu havzası imara açıldı!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'un 10 köyü kapsayan 3. etap planlarına göre, barajın çevresindeki içme suyu havzası imara açıldı.

Kanal İstanbul’a rakip! Dev baraj projesi!

Hollandalı bilim insanı Sjoerd Groeskamp, Kanal İstanbul’a rakip olan projesini tanıttı. Dev projede Fransa ile İngiltere ve İskoçya ile Norveç arasına iki adet baraj bulunuyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Kanal İstanbul uyarısı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, çılgın proje Kanal İstanbul ile ilgili, Terkos Gölü ile Sazlıdere Barajı’nın devre dışı bırakılacağını belirterek İstanbul’un susuz kalabileceği uyarısı yaptı.

Kanal İstanbul güzergahında arazi fiyatları 70 kat arttı!

Çılgın proje Kanal İstanbul’un güzergâhı kesinleşmedi ama Silivri’den başlayıp Küçükçekmece Sazlıdere Barajı’ndan Karadeniz’e uzanan alandaki arazilere para yağdı. Binlerce metre karelik bir alandaki arazi fiyatları fırladı.

Kanal İstanbul süreci bir kaç ay içerisinde başlar!

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, ‘Çılgın Proje’ Kanal İstanbul’la ilgili “Birkaç ay içinde süreç başlayacak, projenin omurgası belirleniyor” dedi. Kanalın muhtemel güzergâhı ise Sazlıdere Barajı’nın çevresi...

Avrupark Bahçekent, Kanal İstanbul’un faaliyete geçmesiyle daha da değerlenecek!

Mega proje Kanal İstanbul, önümüzdeki dönemde 20 bin konuta ev sahipliği yapacak olan Bahçekent’in hemen yanı başından geçecek. Kanal İstanbul sayesinde Bahçekent’in iş hacmi ve nüfus yoğunluğu artarken prim potansiyeli de yükselecek...

İstanbul baraj doluluk oranları 5 Mart 2015!

Barajlardaki su seviyesi her geçen gün yükseliyor. Özellikle Istırancalar, Kazandere, Darlık ve Elmalı Baraj Havzaları'na düşen yağışlar sonucu İstanbul baraj doluluk oranları 5 Mart 2015 tarihi itibariyle yüzde 95.42 oranına ulaştı.

Kanal İstanbul baraj Haberi

Kanal İstanbul baraj

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çılgın proje Kanal İstanbul için hazırlanan ÇED raporunu askıya çıkarırken eleştiri ve uyarıları dikkate almadı.  

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, önceki gün halkın onayına sunulan Kanal İstanbul ÇED raporunu inceleyen TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi üyeleri çarpıcı tespitler yaptı. Oda tarafından hazırlanan çalışmada 3 Aralık tarihli DSİ raporunun 3 gün içerisinde değerlendirildiğine dikkat çekilerek “6 Aralık’ta ÇED nihai rapor yayımlandı. Bu kadar kısa sürede ÇED raporunun hazırlanması hangi bilim temeline dayandığı ve hangi acil yapım isteği ile baskılandığı anlaşılmaktadır” denildi. Çalışmada “DSİ tarafından belirtilen, Terkos baraj hazasının tuzlanma risklerine karşı endişeler ÇED raporunda ‘Yapım aşamasında DSİ’den görüş alınarak yapılacaktır’ şeklinde bir yaklaşımla sorunu çözümsüz bırakmaktadır. Önümüzdeki 2100’lü yıllara doğru yağışlarda yüzde 30 azalma beklenirken,...