26 / 04 / 2024

Kanal İstanbuldan gemiler geçer mi

Kanal İstanbuldan gemiler geçer mi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Hesaplarımıza göre Kanal İstanbul'dan geçecek gemilerden alacağımız para, asgari yıllık net 1 milyar dolar civarında" dedi...

Aydın Şalcı'dan Kanal İstanbul açıklaması!

Altınbaş Üniversitesi Mühendislik ve Kanal Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Yüksek Mühendis Aydın Şalcı, Kanal İstanbul projesiyle ilgili konuştu. Aydın Şalcı, “Kanal İstanbul’dan gemiler geçemez” dedi.

Yabancı gemiler, Kanal İstanbul'a neden daha fazla ödesin?

Eski Denizcilikten Sorumlu Devlet Bakanı İbrahim Tez, Kanal İstanbul projesi hakkında "Montrö nedeniyle serbest geçiş hakkı olan yabancı gemiler neden ve nasıl daha fazla ücret ödeyecekleri kanala yönlendirilecekler?" dedi...

Kanal İstanbul geçisine teşvik!

Kanal İstanbul'u cazip gale getirmek için yürütülen çalışmalar devam ediyor. Demirde bekleme süresi için alınan ücretler ile kılavuzluk hizmetlerinin fiyatları Kanal İstanbul'dan geçecek gemiler için düşürülecek...

Boğaz'dan geçemeyen gemiler Kanal İstanbul'dan nasıl geçecek?

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na çarpan gemi sonrasında gündeme Boğaz’dan geçmekte zorlanan gemilerin Kanal İstanbul’dan nasıl geçeceği sorusu geldi...

Süveyş Kanalı 6 Ağustos'ta açılacak!

Türkiye ile gergin diplomatik ilişkileri olan Mısır, Türkiye'yi 6 Ağustos’ta yapılacak olan Süveyş Kanalı açılışına davet etti.Projeyle birlikte daha önce bazı noktalarda geçiş için bekleyen gemiler, çift yönlü gidiş-geliş imkânına sahip olacak.

İşte sır gibi saklanan Kanal İstanbul'un son videosu!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut sitesi www.emlakkulisi.com Kanal İstanbul'un son videosunu ele geçirdi. Kanal İstanbul projesinin tüm detayları bu tanıtım filminde açıklandı

Aksaray'da beton mikseri sulama kanalına devrildi!

Aksaray'da beton mikseri sulama kanalına devrildi. Sürücü, sıkıştığı yerden yaklaşık bir saat süren çalışma sonucu kurtarılabildi. Aksaray Devlet Hastanesine kaldırılan yaralının hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Mısır Süveyş Kanalı'na paralel yeni bir kanal inşa etmeyi planlıyor!

Mısır, Kızıldeniz ile Akdeniz'i birbirine bağlayan 145 yıllık Süveyş Kanalı'na paralel yeni bir kanal inşa etmeyi planlıyor. 72 kilometrelik projenin 4 milyar dolara mal olması bekleniyor.

Abdulfettah Es-Sisi Süveyş Kanalı projesinin temelini attı!

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, yeni Süveyş Kanalı Projesi'nin temelini attıSisi, ismailiye'de düzenlenen temel atma töreninde yaptığı konuşmada, daha önce 3 yıl olarak planlanan projenin 1 yılda bitirilmesi gerektiğini söyledi.

Sakarya Akyazı ile Karacasu Kanalı Islahı ve Çevresi için acele kamulaştırma!

Sakarya Akyazı'ya bağlı Ömercikler Mahallesi ve Karacasu Kanalı Islahı ve Çevresi kapsamında Akyazı Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı çıktı. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Van'daki Şamran kanalı, turizme kazandırılıyor!

Urartu Kralı Menua tarafından Van'ın Gürpınar ilçesinden kent merkezine su getirmek amacıyla 3 bin yıl önce yaptırılan Şamran kanalı, günümüzde de varlığını koruyan ve halen kullanılan en önemli Urartu mimarileri arasında bulunuyor.

Şamran kanalı turizme kazandırılıyor!

Urartu Kralı Menua tarafından Van'ın Gürpınar ilçesinden kent merkezine su getirmek amacıyla 3 bin yıl önce yaptırılan Şamran kanalı, günümüzde de varlığını koruyan ve halen kullanılan en önemli Urartu mimarileri arasında bulunuyor.

Fikirtepe'de vatandaşlara tebligatlar, Valilik kanalıyla gönderilmeye başlandı!

Çevreve Şehircilik Bakanlığı' nın Kadıköy Fikirtepe için aldığı ‘ acele kamulaştırma ' kararının ardından firmalar ile uyuşmazlık yaşayan vatandaşlara tebligatlar, Valilik kanalı ile gönderilmeye başlandı.

Kanal İstanbuldan gemiler geçer mi Haberi

Kanal İstanbuldan gemiler geçer mi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin değerlendirmeler yaptı

Bakan Turhan, Kanal İstanbul'dan geçecek gemilerden ne kadar gelir elde edileceğini açıkladı.

Bakan Turhan, "Hesaplarımıza göre Kanal İstanbul'dan geçecek gemilerden alacağımız para, asgari yıllık net 1 milyar dolar civarında" diye konuştu. 

Turhan: "68 bin kapasiteli kanaldan 50 bin gemi geçtiğinde yıllık 5 milyar dolar gelirimiz olacak, bu rakamlara gelecekte ulaşacağız." dedi.

Kanal İstanbul'un ücretine ilişkin soru üzerine Turhan, bu hizmetten faydalanacak kişilerden makul ölçüde ücret alınacağını bildirdi.

Kanal İstanbul projesi 20 soruda tüm detaylarıyla!

Kanal İstanbul'da amaç deniz trafiğinin emniyetli...