27 / 04 / 2024

kapalı işletmelerin kiraları

kapalı işletmelerin kiraları

Esnaf ve çalışanlar bir araya gelerek KABARE’yi kurdu. Ankara’da kurulan platform, mekanların iflas eşiğinde olduğuna dikakt çekti ve 'Ya bizi de açın ya da haklarımızı bize verin' çağrısında bulundu. 

Kapanan işletmelerden çağrı: Kiraya ait borç stoklarımız birikiyor!

Kapanan işletmelerde çalışan ve salgın sürecinde işsiz kalan sektör çalışanları dün 5 şehirde sokağa çıktı. Açıklamada, “Gümrük ve Ticaret Bakanlığı verilerine göre 180 bin iş yeri kapalı. Alınması gereken tüm tedbirleri alalım, işyerleri açılsın" ifadeleri kullanıldı.

İşletmelerin 2023 karnesi: Tasfiyeler ve konkordato başvuruları adeta patladı!

2023 yılında yaşanan zorlu finansal koşullar bir çok işletmenin mali durumunu olumsuz yönde etkilendi. Bu süreçte konkordato ve tasfiyelerde ciddi artışlar görüldü.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği açıkladı! Halk ucuz ete ulaşamıyor...

Et fiyatlarında yaşanan yükselişe karşı bir uyarı da üretici birliğinden yapıldı. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, ithalatı sınırlı sayıdaki büyük işletmelerin yaptığını kaydederek iç piyasada et fiyatlarının düşmediğini belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Aralık ayı kira zammında son dakika! Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam yapılacak?

Kira artış oranı ile ilgili son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Yeni kira artış oranı belli oldu mu? Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam geldi? 

Kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil!

Son seçimlerden bu yana hemen hemen her şeye yüzde 100'ün üzerinde zam geldi. Bunlardan en önemlisi de kira ve konut fiyatları olurken, artık kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil...

İş yeri kiralarında 6 kata ulaşan zam! Kira krizi büyüyor: İş yeri kiralarına sınırlama talebi!

Konutta sık sık gündem olan fahiş kiralar, iş yerlerine de sıçradı. 6 kata ulaşan kira zamlarının ardından, iş yerleri kiraları için sınırlama talebi geldi. İşte ayrıntılar..

AVM'lerde de kira krizi büyüyor! İş yeri kiralarına TÜFE’nin yüzde 50-60’ı kadar artış sınırı talebi!

AVM’ler pandemi döneminde markalara ciddi destekler sunarak, kiraların önemli kısmından feragat etti ancak sektörde kira sorunu yeniden gündem oldu. Perakendeciler, konuttaki gibi işyeri kiralarına da artış sınırı getirilmesini istiyor. İşte detaylar...

İşletmelerin yüzde 99,8’ini oluşturan KOBİ’ler banka kredilerinin dörtte birini alabiliyor!

Ülke ekonomisinin omurgasını oluşturan KOBİ’lerin, ülkedeki tüm işletmelerin sayıca yüzde 99,8’ini oluşturmasına rağmen, bankacılık sektörü toplam kredilerinden ancak yüzde 27,7’lik bir pay aldığı belirtildi.

İstanbul'da 300 bine yakın iş yerinin acil dönüştürülmesi gerekiyor!

İstanbul’daki çarpık kentleşme ve ticari işletmelerin bulunduğu bölgelerin depreme dayanıksız durumda olması, konutların yanı sıra ticari gayrimenkullerin de bir an önce dönüştürülmesi gerçeğini de ortaya koyuyor.

İş yeri kira artışı nasıl belirlenir? İş yeri kiralarına nasıl zam yapılır? 

İş yeri kiracıları, kira artışlarının nasıl yapılacağını merakla araştırıyor. Peki iş yeri kira artışı nasıl belirlenir? İşte ayrıntılar...

TBMM'nin önceliği fahiş kiralar, asgari ücret ile emekli ve memur zamları! Yasama mesaisi bu hafta başlıyor!

Cumhur İttifakı, seçim döneminde farklı toplum kesimlerine verilen sözlerin bir kısmını kapsayan sosyal paketi 15 Temmuz’a kadar yasalaştırmayı planlıyor. Bunun yanı sıra TBMM'nin önceliği fahiş kiralar, asgari ücret ile emekli ve memur zamları olacak. İşte ayrıntılar...

KOBİ yönetmeliği güncellendi: Tanım değişti, limitler yükseltildi

Türkiye'deki küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin (KOBİ) tanımı, nitelikleri ve sınıflandırılması hakkında belirleyici bir adım atıldı. KOBİ'leri düzenleyen yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak değiştirilerek yenilendi. 

Zincirlerden ağlara: krizler küresel tedarik yollarını nasıl değiştirdi?

Çatışma, covid ve iklim değişikliği, işletmelerin riski azaltmak için daha fazlasını yapması ve giderek daha karmaşık hale gelen ağların üstesinden gelmek için teknolojiye yatırım yapmasıyla küresel tedarik zincirlerini dönüştürdü.

Renault Master Kamyonet fiyatları ne kadar? İşte 17 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Renault'un güçlü ticari araçlarından biri olan Master Kamyonet'in fiyatları açıklandı. Renault Master Kamyonet, güçlü motor seçenekleri, geniş kasa kapasitesi ve çeşitli konfigürasyonlarıyla işletmelerin ihtiyaçlarına uygun bir seçenek sunuyor. İşte detaylar...

kapalı işletmelerin kiraları Haberi

kapalı işletmelerin kiraları

Kovid-19 salgını sebebiyle aylardır kapalı olan, dükkanların esnaf ve çalışanları bir araya gelerek Kafe-Bar-Restoran Çalışanları ve İşletmecileri Dayanışma Platformu’nu (KABARE) kurdu. BirGün'de yer alan habere göre; geçtiğimiz ay Ankara’da yüzün üzerinde işletme sahibinin kurduğu KABARE, yaşadıkları sorunları kamuoyuna ve devlete duyurabilmek için çeşitli toplantılar düzenleme kararı verdi.

Platform tarafından yapılan açıklamada yüzbinlerce insanın işsiz ve güvencesiz kaldığını, mekânların çöküşte olduğu belirtildi. “Ya bizi de açın ya da haklarımızı bize verin” denilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“AVM’lerin, otellerin, spor Salonlarının ve hatta kayak merkezlerinin açık olmasına rağmen kapanmak zorunda kalan mekânları iflas sürecine götürmekte. Yine aynı eşit olmayan koşullar, sosyo-ekonomik ve psikolojik bir çöküntü yaratmakta; bu nedenlerden kaynaklı intihar oranları hızlıca yükselmekte. Salgının mücbir sebep sayılmamasından kaynaklı birçok esnaf hacizlik durumda.”

MEKÂNLAR...