05 / 05 / 2024

Kapanan avmler kira

Kapanan avmler kira

Henüz kapatma kararı almayan AVM’ler ile mağazalarını kapatan markalar kira konusunda karşı karşıya geldi. Markalar, AVM’lere “kira almayın” çağrısında bulunurken, AVM’ler ise bazı markalardan kapatmayın baskısı gördüğünü belirtti…

Kira ödemelerine ‘pandemi’ ayarı!

Koronavirüs salgını nedeniyle kapanan ve zor durumda kalan işletmeler için kira düzenlemesi yapılacak. Faaliyetlerine ara verilen işyerlerinin kiralarının, kapalı kaldıkları süre boyunca ödenmemesi önerisi verildi. 

Burhanettin Bulut'tan esnafa kira yardımı açıklaması!

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Kovid-19 salgını sürecinde iş yerleri kapanan eğlence sektörü çalışanları ve müzisyenlerle buluştu. AÇEYDER Başkanı Feridun Özkan, sorunlarını anlattı. Bulut, "Esnafa sağlanan kira yardımı yeterli değil" dedi.

 Ankara Kahramankazan Belediyesi iş yeri kapanan esnaftan kira ücreti almayacak!

Kahramankazan Belediyesi 2021 yılı ilk meclis toplantısında aldığı kararlar doğrultusunda, iş yeri kapanan 70 esnaftan kira ve yer işgal bedeli almayacak.

Silivri Belediyesi kapalı iş yerlerinden kira almayacak!

Silivri Belediyesi, İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda, salgın şartları sebebiyle kira alacaklarında düzenlemeye gidiyor. Bu düzenlemeler dahilinde belediye, kapanan iş yerlerinden kira almayacak.

Antalya esnafı kira desteği bekliyor!

ATSO Başkanı Davut Çetin, pandemi döneminde iş yeri kapanan esnaf için kira stopajının kaldırılması gerektiğini dile getirdi. 

Lüleburgaz Belediyesi'nden kira müjdesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Lüleburgaz Belediyesi koronavirüs salgınında kısıtlanan ya da kapanan kendisine ait işyerlerinden 1-2 ay değil, salgın tamamen geçene kadar kira almama kararı aldı. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi iş yeri kapanan esnaftan kira almayacak!

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısında, Covid-19 tedbirleri doğrultusunda İl Umumi Hıfzıssıha Kurulu kararıyla işyerleri kapatılan Manisa Büyükşehir Belediyesi kiracılarından kira alınmaması yönünde karar verildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden iş yeri kapanan esnafa kira yardımı!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, pandemi döneminde iş yeri kapanan esnaflardan 2 ay boyunca kira alınmadığını dile getirdi. 

Gaziantep'te iş yeri kapanan esnaftan kira alınmayacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, pandemi süresi boyunca iş yeri kapanan esnaftan kira alınmayacağını açıkladı. 

Finike Belediyesi 78 işletmeden kira almayacak!

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Mayıs ayında gerçekleşen olağanüstü meclis toplantısında korona salgını nedeniyle genelge ile kapanan belediyenin kiracısı işyerlerinden kira alınmayacağını açıkladı.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan esnafın kira ödemelerine ilişkin açıklama!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koronavirüs döneminde esnafın zor zamanlar geçirdiğini ifade etti. Kapanan dükkanlar dolayısıyla kira ödemelerinde güçlükler yaşandığını belirtti...

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kapanan iş yerleriyle ilgili kira önerisi!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, esnaftan kira alınmaması gerektiğini belirti. Kılıçdaroğlu, "İş yeri kapananların kiralarının kamu tarafından, Maliye ve Hazine Bakanlığı tarafından ödenmesini istedim" dedi...

Kemal Kılıçdaroğlu: Devlet iş yeri kapanan esnafın kirasını karşılamalı! 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Kira veren esnaf, dükkan kapalı olduğu için gelir elde edemiyor. İş yeri kapanan esnafın kira parasını karşılaması gerekir" dedi...

Kapanan avmler kira Haberi

Kapanan avmler kira

Türkiye’de koronavirüs salgını ile mücadele devam ediyor. Önlem çalışmaları kapsamında bazı AVM’ler ve mağazalar kapatma kararı alırken, bazıları mağazalar kapattığı halde açık kalmaya devam ediyor.

Dünya Gazetesi’nden Yener Karadeniz’in haberine göre;  koronavirüs salgını nedeni ile geçtiğimiz hafta markalar bir bir kepenk kapatırken, Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) de Türkiye çapında faaliyet gösteren 436 AVM’ye geçici bir süre kapatmaları yönünde tavsiye kararını belirtti. AVM’lerden 165’e yakını kapanma kararı alırken, 45’i saat sınırlaması getirdi ve 40 civarı da hizmete devam etme kararı aldı. Geriye kalan ve nedeyse toplam AVM’lerin yarısı da henüz net bir karara varamadı. Bu durum AVM ve markaların bir birlerine karşı yasal yükümlülükleri konusunda nasıl bir yol izleneceği tartışmalarına neden oldu. Kapılarını kapatan markalar ‘10 Mart’tan itibaren kira...