25 / 04 / 2024

kapıcı ne zaman emekli olur

kapıcı ne zaman emekli olur

İş Kanununda belirtilen haklara sahip olan kapıcıların çalışma süresi genel olarak haftalık 45 saat oluyor.. Bu süre çalışma biçimine göre sözleşme ile azaltılabiliyor. Peki, kapıcı kaç yılda emekli olur?

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan gençlere müjde 11 bin 455 personel alacak! Sözleşmeli personel alımı başvurusu ne zaman?

Gençlik ve Spor Bakanlığı 11 bin 455 kişiye iş kapısı açıyor. Bakanlık bu sene alınacak yeni personeller için duyuru yaptı. Peki, 11 bin 455 sözleşmeli personel alımı başvurusu ne zaman başlıyor?

Ehliyet yenileme ne zaman yapılır? Yenileme ücreti ne kadar?

Ehliyet yenileme, sürücülerin belirli dönemlerde yapması gereken bir işlemdir. Bunun için, 2024 yılında belirlenen ücret tutarını ödeyerek ehliyet yenileme işlemi yapılır. Peki ehliyet yenileme ne zaman yapılır ve yenileme ücreti ne kadardır? İşte ehliyet yenileme ile ilgili bilgiler...

Togg C segment sedan modeli ne zaman satışa çıkacak?

Satışa sunulduğu ilk günden bugüne büyük bir ilgi ile karşılanan Türkiye'nin otomobil Togg'un, sedan modeli ne zaman satışa sunacak? İşte detaylar...

KPSS'siz PTT memur alımı başvuruları ne zaman? PTT memur alımı şartları neler?

T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü bünyesindeki personel alımları merak ediliyor. 2023 PTT memur alımı başvuru detayları binlerce kişi tarafından araştırılıyor. Peki KPSS'siz PTT memur alımı başvuruları ne zaman? PTT memur alımı başvuru şartları neler?

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası ne zaman sona erecek? Ev, iş yeri, arsa alanlar şimdi göz atın!

TOKİ tarafından, borcunu erken kapatıp tapusunu hemen almayı isteyen konut /iş yeri ve arsa alıcıları için yüzde 25 indirim kampanyası 24 Nisan'da başlatılmıştı. Peki TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası ne zaman sona erecek?

SED yardımı Nisan 2023 ne zaman yatacak? Nisan 2023 SED ödemelerinde son dakika! Başvuran 3.038 TL'yi kapıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, yoksul ailelere çocuklarının masraflarının karşılanması için SED ödemesi gerçekleştiriliyor. Peki SED yardımı Nisan 2023 ne zaman yatacak? 

Marmara'da 7 büyüklüğünde 2 farklı deprem bekleniyor! Deprem uzmanından kritik açıklama: Büyük deprem ne zaman olacak?

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Marmara depremi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Büyük deprem ne zaman ve kaç şiddetinde olacak?

TOKİ ev çekilişi ne zaman 2022?

TOKİ ev çekilişi ne zaman, TOKİ kura çekilişi ne zaman olacak, TOKİ ne zaman çekiliyor? sorularına dair detaylar konut alıcıları tarafından araştırılmaktadır. İşte detaylar!

Milyonlarca araç sahibi ödeyecek! MTV ikinci taksit ödemeleri ne zaman başlıyor? Hangi araç sahibi kaç lira ödeyecek? 

Senenin ikinci yarısına yaklaşılmaya başlanmışken, sürücüler, '2022 MTV ikinci taksit ödemesi ne zaman?, MTV neye göre hesaplanır?, Hangi araç için ne kadar vergi ödeniyor?' sorularının yanıtlarını araştırıyor. Peki hangi araç için kaç lira MTV ödeniyor? Hangi araç sahibi kaç lira MTV ödeyecek?

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ne olur? Kira sözleşmesi bitince kiracı evi ne zaman boşaltmalıdır?

Kira sözleşmeleri hem kiracı hem de ev sahibi tarafından bağlayıcılığı bulunan belgelerdir. Bu sözleşmede belirtilen maddelerden en önemlisi ise kiralamanın başlangıç ve bitiş tarihleridir. Peki,1 yıllık kira sözleşmesi bitince ne olur? Kira sözleşmesi bitince kiracı evi ne zaman boşaltmalıdır? İşte

Önalım hakkı nasıl ve ne zaman kullanılır?

Önalım hakkı, bir gayrimenkulün satılması halinde, onu diğer alıcılara nazaran öncelikle satın alabilme hakkı oluyor. Peki, önalım hakkı nasıl ve ne zaman kullanılır?

Kapıcı maaşı 2022 ne kadar?

Ay sonunun yaklaşması ile birlikte 2022 kapıcı maaşları da merak konusu oldu. Peki, kapıcı maaşı 2022 ne kadar? İşte apartman görevlilerine ödenecek tutar...

Kapıcının tazminatı nasıl hesaplanır?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda 11 yıldır kapıcılık yaptığını söyleyen bir okuyucu ne kadar tazminat alacağını sordu. İşte o sorununu yanıtı...

kapıcı ne zaman emekli olur Haberi

kapıcı ne zaman emekli olur

Kapıcı kaç yılda emekli olur?

Anataşınmazın bakımı, korunması, küçük çaptaki onarımı, ortak yerlerin ve döşemelerin bakımı, temizliği, bağımsız bölümlerde oturanların çarşı işlerinin görülmesi, güvenliklerinin sağlanması, kaloriferin yakılması ve bahçenin düzenlenmesi ve bakımı ve benzeri hizmetleri gören kişiler, kapıcı oluyor.


İş Kanununda belirtilen haklara sahip olan kapıcıların çalışma süresi genel olarak haftalık 45 saattir. Bu süre çalışma biçimine göre sözleşme ile azaltılabilir. Ayrıca, İş Kanununun 63 üncü maddesindeki süreyi aksatmamak koşuluyla yoğunlaştırılmış çalışma ilişkisi de kurulabilir. 


Çalışma süresi, kapıcının işte geçirdiği zamandır. Kapıcı konutu tahsis edilmiş işyerinde çalışma biçimine göre günlük çalışma süresi en çok dörde bölünebilir. Ara dinlenmesi çalışma süresinden sayılmaz.


Çalışma saatleri, yaz ve kış saat uygulamaları ve iklim şartları dikkate alınarak düzenlenebilir. Peki, kapıcı kaç yılda emekli olur?


2008 yılında yürürlüğe giren...