25 / 04 / 2024

Karabağlar Cennetçeşme Kentsel Dönüşüm Projesi son durum

Karabağlar Cennetçeşme Kentsel Dönüşüm Projesi son durum

İzmir'in en büyük kentsel dönüşüm alanı olan 540 hektarlık Karabağlar Cennetçeşme Kentsel Dönüşüm Projesi'yle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'dan önemli bir açıklama geldi.

İzmir'de kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir'e kentsel dönüşüm müjdesi geldi. Karabağlar Cennetçeşme Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 108 hektarlık ilk etabının imar planları onaylandı. İzmirlilere müjdeyi AK Parti İzmir İl Başkanı Delican verdi...

Karabağlar Esentepe'deki rezerv alanın imar planı mahkemelik oldu: Turkmall, Forum Göztepe projesini yapacak mı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüme alınan ve rezerv alan ilan edilen Karabağlar Esentepe'deki 7 hektarlık alanın imar planları mahkemelik oldu. İşte o son dakika gelişmesi...

İzmir Karabağlar'daki 106 hektarlık dönüşüme Bakanlıktan veto! 

İzmir Karabağlar Belediyesi'nin Osman Aksüner, Aşık Veysel ve kısmen Aydın mahallesini kapsayan 106 hektarlık dönüşüm bölgesi ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan istediği tam yetki kabul edilmedi. Kentsel dönüşüm konusu Meclis'te masaya yatırıldı.  

DAP Çeşme'de topraktan satışlar başladı! Yeni proje!

Yalı konseptini Ege’nin mavilikleriyle buluşturan DAP Çeşme projesinde topraktan satışlar başladı.  DAP Çeşme'de hangi konut tipleri yer alıyor? DAP Çeşme projesi nerede? İşte DAP Çeşme projesi ile ilgili detaylar...

İzmir Karabağlar'daki kentsel dönüşüme mahallelilerden tepki!

İzmir Karabağlar'da Cennetçeşme - Limontepe bölgesinde sürdürülen ve 100 binden fazla vatandaşı yakından ilgilendiren kentsel dönüşüm projesine mahalleliler tepki gösterdi.

İzmir Karabağlar'da kentsel dönüşüm tartışması!

Karabağlar Belediye Meclisi’nde, Büyükşehir'in Uzundere Mahallesi’nde sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmasıyla ilgili tartışma çıktı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu dönüşümle ilgili birlik olma çağrısında bulundu.

Muhittin Selvitopu'ndan Karabağlar kentsel dönüşüm projesi açıklaması!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bölgedeki kentsel dönüşüm sürecinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkisinde olduğuna dikkat çeken Selvitopu, dönüşüm ile ilgili süreci anlattı...

Çeşme’de kentsel dönüşüme gidilecek çok sayıda yapı stoku var!

İzmir Seferihisar'da meydana gelen deprem Çeşme'de de hissedildi. İzmir'in bir çok ilçesinde olduğu gibi Çeşme’de acilen kentsel dönüşüme gidilmesi gereken çok sayıda yapı stoku var.

Karabağlar'da emlak vergisi internetten ödenebilecek!

İzmir Karabağlar Belediyesi, dijitalleşme atağını hızla sürdürüyor. Belediyenin internet adresi üzerinden emlak vergisi ödemeleri yapabiliyor.

Karabağlar'ın kentsel dönüşüm revizyon planları iptal edildi' iddiası!

AK Parti Karabağlar Grup Başkan vekili Fikret Mısırlı, Karabağlar meclis üyelerinin bir kısmının kentsel dönüşüm revizyon planlarının iptali için dilekçe yazdıklarını iddia etti. 

Karabağlar’a kentsel dönüşüm müjdesi!

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Karabağlar'da yaşayan vatandaşlar ve muhtarlarla bir araya geldi. Şengül, Karabağlar'a kentsel dönüşüm müjdesi verdi.

Karabağlar'da kentsel dönüşüm planlarına itiraz!

İzmir'in Karabağlar ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmalarına bölge halkından yine itiraz geldi. Vatandaşlar imar planlarının iptalini talep etti.

Karabağlar'da kentsel dönüşüm ısrarı!

İzmir'in Karabağlar bölgesinde kentsel dönüşüm projesinin ikinci etabı vatandaşların itirazlarına rağmen devam ediyor.

Karabağlar'daki kentsel dönüşüm bilirkişiden geçmedi!

İzmir Karabağlar ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm projesi üst ölçekli planlara, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, plan bütünlüğüne ve planlamanın eşitlik ilkesine uygun olmadığı gerekçesiyle bilirkişiden geçmedi.

Karabağlar Cennetçeşme Kentsel Dönüşüm Projesi son durum Haberi

Karabağlar Cennetçeşme Kentsel Dönüşüm Projesi son durum

İzmir'in en büyük kentsel dönüşüm alanı olan 540 hektarlık Karabağlar Cennetçeşme Kentsel Dönüşüm Projesi'yle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'dan önemli bir açıklama geldi. 


Sarı, alanın 6306 sayılı Kanun kapsamında riskli alan ilan edildiğini belirtti. Alanın bütüncül planlamasının Bakanlık tarafından yürütüldüğünü ifade eden Sarı, riskli alan ilanı sonrası Büyükşehir Belediyesi'nin bu bölgeyle ilgili yetki talebinin bulunmadığını ifade etti. Sarı, Büyükşehir'in böyle bir talebi olması halinde konuyu tekrar değerlendirebileceklerini ifade etti.


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığının bütçesi görüşülürken İzmir'le ilgili konulara da değinen Sarı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin teklif ettiği 7 alan için Bakanlar Kurulu kararlarının alındığını hatırlattı. Cennetçeşme'de kentsel dönüşüm yetkisi Bakanlar Kurulu'nun "riskli alan" ilanından sonra Bakanlığa geçmişti. Bakanlı 540 hektarlık alanın 108 hektarlık...