25 / 04 / 2024

karadağ da türk yatırımları

karadağ da türk yatırımları

Karadağ Türk İşadamları Derneği Kurucu Başkanı İsmail Oğuz Güvenç, 2015 yılı sonunda 8 olan Türklerin Karadağ'da kurduğu firma sayısının 2019 sonu itibarıyla 4 bini aştığını dile getirerek, "Türkler yıllık bin adet konut alıyor" dedi...

Türk futbol tarihinin en pahalı takımı Galatasaray oldu!

Yaz transfer sezonu devam ederken son 10 günde yapılan transfer ataklarından sonra Süper Lig’in kadro değeri, 1 milyar euroya dayanarak rekor kırdı. Kadro değeri 215.98 milyon euroya ulaşan Galatasaray da “Türk futbol tarihinin en pahalı takımı” olarak zirveye oturdu.

Bir zam da Türk Telekom’dan! İşte zamlı internet tarifeleri ve 4 Kasım fiyat listesi

1 Aralık'tan itibaren geçerli olacak olan zamla beraber Türk Telekom internet tarife ücretleri 75 TL daha arttı. İşte detaylar...

Mısır'da Türk müteahhitler için büyük fırsat!

Türkiye ve Mısır arasında normalleşmenin başlamasıyla iki ülke arasında ekonomide yeni fırsatlara doğurma imkanı sağlayacak. Öyle ki bölgede inşaat işlerinin yoğun olması sebebiyle, Türk müteahhitler için yatırım fırsatı doğuruyor.

Almanya'da Türk gençleri İdlib'de 90 konut yapımı için yardım topladı!

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Köln Bölge Birliği Gençlik Kolu, İdlib'de bulunan ihtiyaç sahipleri için başlatılan "İyilik Konutları" kampanyasına katkı sağladı.

Türk müteahhitler Libya'yı yeniden imar edecek! 

Türkiye ve Libya arasında ticari ortaklıklar artıyor. Libya’da Türk şirketleri için 20 milyar dolarlık iş fırsatı bulunurken müteahhitlik işleri için anlaşmalar sağlanacak. 

Türk-Katar koleji kuruluyor!

Özel Antalya Koleji, Katar’da Türk - Katar Koleji’ni kurmak için düğmeye bastı. Kolejin 2021 yılı sonunda açılması planlanıyor.

Çekya'da Türk inşaat sektörüne fırsat var!

Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nca (DEİK) düzenlenen "Türkiye-Çekya İş Birliği Fırsatları" webinarında açıklamalarda bulundu. Bağış, "Türk yatırımcılar dışında, Türk inşaat şirketleri de bize nasıl mükemmel yollar inşa edilebileceğini göstermeli" dedi.

Suudi Arabistan'ın ambargosu, Türk müteahhitlerini vurdu!

Suudi Arabistan'ın Türkiye'ye karşı resmi bir ambargo uygulaması da Türk ürünlerinin ülkeye girişimde bir takım zorluklar çıkartıyor. Suudi Arabistan'ın bu kararından da en çok etkilenen müteahhitlik sektörü oldu...

Türk iş insanlarının Ruanda'daki yatırımları 400 milyon dolara yükseldi!

Afrika'da ikinci en kolay yatırım imkanına sahip ülke Ruanda'da Türk yatırımcılar enerjiden inşaata, eğitimden üretime kadar pek çok alanda faaliyet gösteriyor

Ukrayna'da Türk müteahhitler için 25 milyar dolarlık iş fırsatı!

Türk-Ukrayna İş Adamları Derneği Başkanı Burak Pehlivan yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın 25 milyar dolar altyapı yatırımına hazırlanmasının Türk müteahhitler için ciddi bir fırsat olduğunu söyledi.

Karadağ Türk müteahhitlerin yeni gözdesi oldu!

Karadağ, sunduğu pek çok avantaj ile Türk yatırımcıların da gözdesi. Bugüne kadar daha çok Ortadoğu ülkelerinde inşaat projeleri gerçekleştiren Ongan İnşaat ve Antalya merkezli BHG Yapı da bu ülkede yatırım yapmayı tercih edenler arasında...

Libya'da Türk inşaat şirketleri için konut potansiyeli büyük!

Türk firmalar, Libya’nın başkenti Trablus’ta 5 bin prefabrik konut inşa edecek. DEİK Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, "Libya'da ciddi bir konut ihtiyacı var. Türk inşaat şirketleri için orada çok ciddi bir potansiyel bulunuyor" dedi...

Yeni Zelanda'da Türk inşaat firmaları için önemli iş fırsatları var!

Business NZ İcra Direktörü Catherine Beard yaptığı açıklamada, "Yeni Zelanda'da Türk inşaat firmaları için önemli iş fırsatları var" dedi.

karadağ da türk yatırımları Haberi

karadağ da türk yatırımları

Karadağ Türk İşadamları Derneği Kurucu Başkanı İsmail Oğuz Güvenç, Karadağ'da yapılan yatırımlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  İsmail Oğuz Güvenç Karadağ'da yapılan yatırımlar hakkında, "2015 sonunda Türklerin Karadağ'da kurduğu firma sayısı 8'di. Bu rakam 2019 sonu itibarıyla 4 bini aştı. Yani 4 yılda bu ülkede Türklerin kurduğu şirket sayısı 500 kat arttı." dedi.

Karadağ'ın Avrupa Birliği ile 33 faslın 32'sini açtığını, bu sene de son fasıl görüşmelerine başlayacağını aktaran Güvenç, yakın coğrafyadaki ülkelerin bu ülkede artacak primden pay almak için birbiriyle yarıştığını dile getirdi.

Güvenç, 2024'te AB'ye girmesi beklenen 620 bin nüfuslu Karadağ'ın yılda 2,5 milyon turist ağırladığını, para birimi avro olan Karadağ vatandaşlarının AB üyesi ülkelerde serbest dolaşım hakkına sahip olduğunu belirtti.

Ülkenin nüfusundan katbekat fazla turist ağırlayan,...