26 / 04 / 2024

karadeniz havzası enerji koridoru

karadeniz havzası enerji koridoru

Nihat Ergün, Türkiye'nin en çok önem verdiği bölgelerin başında, Karadeniz Havzası'nın geldiğini belirterek, "Bu bölge sahip olduğu konum itibariyle ticaret, ulaştırma ve enerji koridorları açısından stratejik bir öneme sahiptir" dedi....

Karadeniz gazını bekleyenler müjde! Bakan tarih verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, iştirak ettiği televizyon programında, Karadeniz gazı ile aiakalaı son gelişmeleri paylaştı. Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve enerji sektörüne dair "Karadeniz gazı, 35 sene zamanla tüm konutların doğalgazını karşılayacak" dedi

Bakan Dönmez resmen açıkladı! Karadeniz gazının evlere geleceği tarih belli oldu!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'nin açılış tarihini açıkladı. İşte Karadeniz gazının evlere geleceği tarih...

Karadeniz gazı ne zaman geliyor? Bakan Dönmez tarih verdi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazının ne zaman kullanıma sunulacağına yönelik sorulara açıklık getirdi ve o tarihi verdi.

Bakan Dönmez’dan flaş gaz açıklaması! İşte Karadeniz gazının verileceği tarih

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, beraberindeki heyetle birlikte ziyaret ettiği Filyos Limanı’nda, Karadeniz’de 2020 yılında keşfi yapılan doğal gazın sisteme verileceği net tarihi açıkladı.

Karadeniz'den çıkacak doğal gaz ne zaman kullanıma sunulacak? Bakan Dönmez açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de bulunan doğal gazın ne zaman Türkiye'de üretime geçeceğini açıkladı. İlk defa 3 arama gemisiyle doğal gazın çıkarılmasına yönelik çalışmanın sürdüğüne işaret eden Dönmez, 2023 yılına işaret etti.

Karadeniz'de bulunan rezervin değeri 80 milyar dolar!

Uluslararası Enerji Ajansı (UEA) Başkanı Fatih Birol, Karadeniz'de bulunan doğalgaz rezervinin değerinin 80 milyar dolar olduğunu söyledi.

Doğu Karadeniz’de 108 HES projesinin yapımından vazgeçildi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Doğu Karadeniz’de 108 adet HES projesinin yapımından vazgeçilerek iptal edildiğini bildirdi.

Doğu ve Güneydoğu Teşvik Paketi Karadeniz'de de uygulansın!

CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, hükümetin doğu ve güneydoğu illeri için açıkladığı teşvik programını Karadeniz için de uygulanmasını istedi. Bektaşoğlu, bölgede işsizlik, yoksulluk, ulaşım, enerji, eğitim, sağlık, tarım gibi pek çok alanda kamu hizmetinin eksik dedi.

Karadeniz Holding'ten Gana'ya santral!

Türk şirketleri Gana’da enerji alanında yeni yatırımlara hazırlanıyor. Bu kapsamda ilk olarak Karadeniz Holding yıl sonuna kadar 415 megavat kurulu güce sahip bir yüzer santrali daha Gana’ya gönderecek.

Paşa Karadeniz: Türkiye enerjide kendi kaynaklarına yönelmeli!

Paşa Karadeniz: “Yenilenebilir enerji yatırımlarının önü açılarak Türkiye’nin dışa bağımlılığı azaltılabilir” dedi. Türkiye’nin doğalgaz ithalatının yüzde 60’ını karşılayan Rusya, petrol ve kömür ithalatımızda da önemli bir yere sahip.

Samsun'da Binalarda Enerji Verimliliği Eğitim Semineri yapıldı!

ENPI Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında gerçekleştirilen Karadeniz Havzası Binalarda Enerji Verimliliği Planı çerçevesinde Yapı Denetimi ve Binalarda Enerji Verimliliği Eğitim Semineri Programı gerçekleştirildi.

Karadeniz'den Yunanistan'daki özelleştirmelere kredi!

Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası Dönem Başkanı İhsan Uğur Delikanlı, Yunanistan'daki özelleştirmelerle ilgilendiklerini, öncelikli alanların ise havaalanı ve enerji olduğunu bildirdi.

Gözeli Havzası Güneş Enerji Santrali Projesi'nin temeli atıldı!

DİSKİ Genel Müdürlüğü'ne ait tesislerin enerji ihtiyaçlarının karşılanmasını hedefleyen 600 Kvv'lık Gözeli Havzası Güneş Enerji Santrali Projesi'nin temeli atıldı.

karadeniz havzası enerji koridoru Haberi

karadeniz havzası enerji koridoru


Tüm Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜKSİAD) ve Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) iş birliğiyle Gebze'de bir otelde düzenlenen "Avrasya İş Adamları Forumu" gala yemeğinde konuşan Ergün, 30'ya yakın ülkeden 300 iş adamlarının katıldığı forumun, ülkeler arasındaki ekonomik ilişkilere çok büyük ivme kazandıracağına inandığını belirterek, sivil diplomasinin çok daha önem kazandığını vurguladı.


Küresel kriz sonrasında ülkeler arasındaki ikili ve çok taraflı iş birliği çalışmalarının ne kadar büyük bir değer taşıdığının görüldüğünü bildiren Ergün, küreselleşme sürecinin etkisiyle artık tüm dünyanın ortak aynı kaderi paylaştığını vurguladı.


Dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan bir gelişmenin çok kısa sürede diğer ülkeleri de aynı şekilde etkisi altına aldığını dile getiren Ergün, şunları kaydetti:


"Bu nedenle özellikle küresel ticaretin yatırımların her türlü ekonomik faaliyetin önündeki engelleri kaldırmak gerekiyor. Bugün...