28 / 03 / 2024

Karakaya Baraj Gölü turizm

Karakaya Baraj Gölü turizm

Karakaya Baraj Gölü Kültür ve Turizm Gelişim Bölgesi Alt Yapı Hizmet Birliği (KAYHİB)tarafından, Karakaya Baraj Gölü’ne sınırı olan ilçelerdeki bazı mahallelerde kanalizasyon hattı yapımı için çalışmalara başlandı.

Tüm ülkede barajlar alarm veriyor! Bolu'da Gölköy Baraj Gölü'nde su seviyesi yüzde 53'e düştü

Bolu'da kente içme suyu temini ve tarım alanlarının sulanmasında kullanılan Gölköy Baraj Gölü'ndeki su oranı kuraklık nedeni ile azaldı. Yapılan ölçümlerde, Gölköy Baraj Gölü'nde su seviye oranı yüzde 53'e kadar düştü. İşte haberin ayrıntılar...

Malatya Tohma Köprüsü açıldı! 

Malatya ile Sivas arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde "itme sürme yöntemi" ile inşa edilen yeni Tohma Köprüsü açıldı. 

Malatya Tohma Köprüsü bugün açılıyor! 

Malatya ile Sivas arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde "itme sürme yöntemi" ile inşa edilen yeni Tohma Köprüsü bugün açılıyor. 

Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi tamamlandı!

Malatya ile Elazığ arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde yapılan ve türkülere konu olan "Kömürhan Köprüsü", bağlantı tüneli ve yeni yüzüyle Doğu Anadolu'yu Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleriyle bağlayacak..

Porsuk Baraj Gölü'ne kalıcı yapı inşa edilmesi mecliste!

Porsuk Baraj Gölü'ne kalıcı yapı inşa edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Keban Baraj Gölü'nde köprü yapım projesi mecliste!

Keban Baraj Gölü üzerinde köprü yapımı projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Şaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adıyaman Koçali Barajı'nın inşaatı meclis gündeminde!

Adıyaman'daki Koçali Barajı inşaatı nedeniyle baraj gölü altında kalan bazı yerleşim yerlerinin yerinin değiştirilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Atatürk Baraj Gölü'nden Mardin'e su kanalı yapılıyor!

Atatürk Baraj Gölü'nden Mardin'e su getirecek olan projede inşaat devam ediyor. 400 bin kişiye istihdam sağlayacak proje

Manisa Sarıgöl'deki gölet ve baraj inşaatı meclis gündeminde!

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa'nın Sarıgöl ilçesinin Dadağlı ve Alemşahlı mahallelerinde yapılması planlanan tarımsal sulama amaçlı gölet ve baraj çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kayseri Yamula Baraj Gölü cazibe merkezi oluyor!

Kocasinan Belediyesi Kayseri’de sosyal hayatı renklendirmek adına emin adımlarla ilerliyor. Şehri sahil kentine çeviren Yamula Baraj Gölü’nün etrafında Kocasinan Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar artarak devam ediyor.

Samsat Atatürk Baraj Gölü kıyısında dinlenme tesisi yapılacak!

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde Atatürk Baraj Gölü kıyısında mesire alanı ve dinlenme tesisi oluşturuluyor.Tesiste çevre düzeni yapılmaya başlandığı bildirildi.

Veysel Eroğlu: 1071 baraj göleti ve sulama tesisi inşa edilecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "2019 yılına kadar 1071 baraj göleti ve sulama tesisini yapacağız. Biz bırakın göleti, barajı ve sulaması dahil 4.5 milyon liraya 18 ayda bitiriyoruz." dedi.

2017'ye kadar 1.071 baraj, gölet ve sulama tesisi yapılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "110 milyar TL'lik yatırım yapıldı. Bunların 320'si baraj, bin günde bin göleti gerçekleştirdik. 2019 yılı sonuna kadar bin 71 baraj, gölet ve sulama tesisini bitireceğiz" ded.

Karakaya Baraj Gölü turizm Haberi

Karakaya Baraj Gölü turizm



Karakaya Baraj Gölü’nün bütüncül bir anlayışla korunması, geliştirilmesi ve tanıtılması amacıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan Karakaya Baraj Gölü Kültür ve Turizm Gelişim Bölgesi Alt Yapı Hizmet Birliği (KAYHİB)tarafından, Karakaya Baraj Gölü’ne sınırı olan ilçelerdeki bazı mahallelerde kanalizasyon hattı yapımı için çalışmalara başlandı.


2015 yılı içerisinde Karakaya Baraj Gölü’nü turizme kazandırmak ve göldeki kirliliği önlemek için kurulan KAYHİB, Baraj Gölü’ne kıyısı bulunan Yeşilyurt, Battalgazi, Kale, Doğanyol, Pütürge, Yazıhan, Hekimhan ilçelerinde gerekli fizibilite çalışmalarını yaparak kirliliğin önlenmesi için projeler hazırladı. KAYHİB tarafından hazırlanan projelerin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kabul edilmesinin ardından, 14 mahallenin kanalizasyon hattının yapımı için ilgili Bakanlık tarafından 8 milyon 567 bin TL bütçe ayrıldı.

Karakaya Baraj Gölü’ne akan atık suların kontrolünü sağlamak, sudaki kirlilik oranını azaltmak ve atık...