29 / 03 / 2024

karapınar termik santrali tehlikelimi

karapınar termik santrali tehlikelimi

TEMA Vakfı, Konya Karapınar'daki linyit rezervinin çıkarılması ve termik santral projesinin, tarım arazileri, yeraltı suları, ekosistem, insan sağlığı ve bölge ekonomisi üzerinde olumsuz etkiler yaratacağını açıkladı....

Kalyon Holding, Karapınar SCADA Merkezi için mimari proje yarışması düzenliyor!

Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası ve Türkiye’nin en büyük güneş santrali Karapınar GES ile yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlarını büyüten Kalyon Holding, Karapınar SCADA Merkezi için mimari proje yarışması düzenliyor.

Hatay Güney Akdeniz Entegre Termik Santrali'ne ÇED olumlu raporu!

Güney Akdeniz Entegre Termik Santrali Arsuz’un Kale mevkiinde projelendirildi. Denize sıfır noktada yapılması planlanan santral için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çevresel etki değerlendirme (ÇED) olumlu raporu verildi.

Hopa Termik Santrali ve İnebolu Limanı'nda özelleştirme!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Hopa Termik Santrali taşınmazları ve İnebolu Limanı ile Mardin ve İstanbul'daki 3 taşınmazın özelleştirilme ihalesi gerçekleşti. İhaleye en yüksek teklif 76 milyon TL olarak Eti Bakır A.Ş. tarafından verildi.

Hatay Güney Akdeniz Termik Santrali'nin ÇED toplantısı 29 Mart'ta!

Hatay İli Arsuz İlçesi'nde yapılması planlanan Güney Akdeniz Entegre Termik Santrali'nin ÇED toplantısı 29 Mart günü saat 14:00'da gerçekleşecek.

Alanya Gevne-Karapınar HES imar planı reddedildi!

AK Parti Grubu'nun Ay Elektrik Üretim Ltd. Şti için Gevne-Karapınar Hidroelektrik Santrali (HES) amaçlı hazırlanan imar planı reddedildi. Başkan Yücel, 'Hayırlı olsun' derken, AKP'li Başkaptan, 'Hayırlı olmasın" yanıtı verdi.

TOKİ Eskişehir Odunpazar Karapınar başvuru süresi!

TOKİ Eskişehir Odunpazar Karapınar başvuru süresi bugün başlıyor. Dairelerin 3+1 olarak tasarlandığı projede yüzde 10 peşinatta kalan bedel için 96 ay vade uygulanıyor.

Aksa Göynük Enerji Termik Santrali’nin ikinci fazı ticarete başladı!

Aksa Enerji tarafından temeli 2012 yılında atılan, yerli kömür kullanarak enerji üreten Aksa Göynük Enerji Termik Santrali’nin 135 MW’lık ikinci fazının kabulü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapıldı.

Eskişehir Odunpazarı Karapınar TOKİ Konutları başvuruları başladı!

Eskişehir Odunpazarı Karapınar TOKİ Konutları başvuruları başladı. 16 bin 290 TL peşinatla daire sahibi olunabilen projede başvurular 31 Mart 2016 tarihine kadar devam edecek.

TOKİ Eskişehir Odunpazarı Karapınar başvuru dönemi!

TOKİ Eskişehir Odunpazarı Karapınar başvuru dönemi 28 Ocak 2016 tarihinde başlıyor. 120 aya kadar vade yapılan projede daire fiyatları 162 bin 905 TL'den başlıyor.

İzmir Aliağa Termik Santrali'nin raporuna itiraz!

CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, Aliağa Termik Santrali'ne verilen "olur" raporuna karşı İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne itiraz içerikli dilekçe verdi.

İnebolu Limanı ve Hopa Termik Santrali özelleştiriliyor!

İnebolu Limanı ve Hopa Termik Santrali yeniden özelleştirme ihalesine çıkarıldı. İki ay önce de birlikte ihaleye çıkarılan iki tesise üç ayrı değerli gayrimenkul de eklendi.

Bandırma Termik Santrali projesinin toplantısı 10 Aralık'ta!

Balıkesir Bandırma'da bulunan Bandırma Termik Santrali, Kül Düzenli Depolama Tesisi, Derin Deniz Deşarjı ve İskele projesinin yapılmasına ilişkin ÇED toplantısı yapılacak. Toplantı 10 Aralık 2015 günü saat 11:00'de gerçekleşecek.

Karapınar'a yeni İmam Hatip Lisesi geliyor!

“Eğitime Yüzde 100 Destek” projesi kapsamında Konya’nın Karapınar ilçesine bağlı Hotamış Mahallesi’nde 16 derslikli İmam Hatip Lisesi yapılması için protokol imzalandı.

karapınar termik santrali tehlikelimi Haberi

karapınar termik santrali tehlikelimi


TEMA Vakfı, Konya Karapınar'daki linyit rezervinin çıkarılması ve termik santral projesinin, tarım arazileri, yeraltı suları, ekosistem, insan sağlığı ve bölge ekonomisi üzerinde olumsuz etkiler yaratacağını açıkladı. 


Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı'ndan (TEMA) yapılan yazılı açıklamada, Konya Karapınar Kapalı Havzası Termik Santral Etkileri Uzman Raporu'nun sonuçlandığı belirtildi. 


TEMA Vakfı önderliğinde 9 bilim adamının 6 aylık çalışması sonucu hazırlanan raporda, projenin hayata geçmesi durumunda Karaman-Ereğli-Karapınar arasındaki bütün yer altı suyunun çekileceği, bölgedeki obrukların sayı ve büyüklüklerinin artabileceğine dikkat çekildi. 


60 bin kişinin tarımsal geliri riske girecek


Bölgedeki tarımda istihdam edilen 60 bin kişinin tarımsal gelirinin risk altına gireceği belirtilen raporda, bölgenin önemli ölçüde göç vereceği, bunun da sosyoekonomik yeni sorunlara neden olacağı ifade edildi. 


Türkiye'nin "buğday ambarının" doğrudan etkileneceğine değinilen raporda, fosil...