26 / 04 / 2024

Kartal kentsel dönüşümünde son durum ne

Kartal kentsel dönüşümünde son durum ne

İstanbul'da 39 ilçenin durum analizi yapıldı. Esenyurt, Fatih, Esenler, Bayrampaşa ve Gaziosmanpaşa gibi ilçelerde kapsamlı çalışmalar sürerken Beşiktaş ve Şişli'de ada bazlı dönüşüm yok.

Vatandaş sordu, Kentsel Dönüşüm Uzmanı cevapladı! 7 soruda 100 yılın kentsel dönüşümünde merak edilenler!

Evleri kentsel dönüşüme girenlerin hakları neler? Müteahhitle yerinde kentsel dönüşüm nasıl olacak? Kaç konut verilecek? Metrekare hesabı nasıl yapılıyor? Vatandaş sordu, Kentsel Dönüşüm Uzmanı cevapladı... 7 soruda 100 yılın kentsel dönüşümünde merak edilenler...

Başakşehir Şahintepe'nin kentsel dönüşümünde flaş gelişme: Ev yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı geldi!

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm krizinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Altıncı İdari Dava Dairesi, bir vatandaşın evi yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Bursa’da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz: Hedef 10 bin yeni konut!

Depreme karşı dirençli şehir hedefiyle Bursa’da adeta bir kentsel dönüşüm hamlesi başlatan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Karapınar kentsel dönüşümünde de 1. etap inşaatını başlattı.

Kartal Orhantepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde temel atıldı!

Kartal Orhantepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, temel atma töreninde dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Ankara kentsel dönüşüm kira yardımı 2019 ne kadar?

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümünde kira yardımının 2019'da ne kadar olacağını açıkladı. Peki Ankara kentsel dönüşüm kira yardımı 2019 ne kadar?

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2019 için gerekli belgeler!

Kentsel dönüşümünde kira yardımının 2019'da ne kadar olacağı T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde açıklandı. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli belgeler 2019 nedir?

2019 İstanbul kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

Kentsel dönüşümünde kira yardımının 2019 yılında ne kadar olacağı T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklandı. Peki İstanbul kentsel dönüşüm kira yardımı 2019 ne kadar oldu?

Kükürtlü kentsel dönüşümünde ilk adım atıldı!

Osmangazi Belediyesi,Kükürtlü kentsel dönüşüm projesinde ilk adımı hazineye ait bir binayı dönüşüm kapsamına alarak attı. Kükürtlü'de Adalet Bakanlığı lojmanı olarak kullanılan eski bina, dönüşüm için takas yoluyla belediyeye kazandırıldı.

Bingöl Kültür Mahallesi'nde kentsel dönüşüm satışları başladı!

Bingöl'ün Kültür Mahallesi’nde uygulanan 2’inci Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında satışların başladı...

Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 12'nci kata ulaşıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 6 milyar TL’lik yatırımla hayata geçirilen Kayseri belediyecilik tarihinin en büyük projesi olan Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çalışmaların hızlandığını, ilk etap inşaatlarda 12. kata ulaşıldığını söyledi.

Gaziosmanpaşa Karayolları Kentsel Dönüşüm Projesi’nde kuralar çekiliyor!

Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından hayata geçirilen Karayolları Mahallesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde kuraları çekiliyor. 

Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde mutlu sona yaklaşıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından etap halinde gerçekleştirilen Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde sona yaklaşıldı. 2 bin 175 gecekondunun yıkıldığı proje kapsamında 2 bin 345 hak sahibi ile sözleşme imzalandı.

İzmit Cedit Mahallesi’nde kentsel dönüşüm uzlaşımı sürüyor!

Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel dönüşüm gerçekleştirecek olan İzmit ilçesi Cedit Mahallesi’nde hak sahiplerinin yüzde 68’i ile uzlaşma sağlandığı açıklandı.

Kartal kentsel dönüşümünde son durum ne Haberi

Kartal kentsel dönüşümünde son durum ne

ÎSTANBUL'da kentsel dönüşümde son durum ne? 39 ilçeden Adalar, Çatalca, Silivri ve Şile'de kentsel dönüşüme ihtiyaç duyulmazken Başakşehir, Eyüp, Pendik ve Sarıyer'de ise ihtiyaç duyulmasına rağmen henüz bir çalışma yapılmadı. 



Kentsel dönüşümde liderliği elinde tutan ilçe 120 bin konut, 9 bin dükkân ve 974 fabrikayla Esenyurt olurken onu 5890 binayla Fatih İlçesi takip etti. Esenler'de 23 bin bina yıkıldı, 100 bin kişi ise dönüşümden etkilendi. 39 ilçede yaptığımız dönüşüm raporun göre; Ataşehir'de 724, Gaziosmanpaşa'da 625, Üsküdar'da 896 Tuzla'da ise 540 riskli yapı dönüştürüldü. İstanbul'un en kalabalık ve en eski ilçelerinden Beşiktaş ve Şişli'de ise henüz ada bazlı bir çalışma yok. İşte ilçe ilçe kentsel dönüşüm raporu... 



1-ADALAR: Kentsel dönüşüm yapılacak alan yok. 


2-ARNAVUTKÖY: 250 bina için başvuru var. 180'i yapıldı. 50'si onay...