23 / 04 / 2024

Kartepe turizmi

Kartepe turizmi

Marmara Bölgesi’nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Kartepe’de kayak pistlerinde kar olmaması işletmecileri düşündürürken, yılbaşı tatili öncesinde bu akşam yağacak kar ile rezervasyonların artmasını bekliyor.

İbrahim Karaosmanoğlu: Kartepe büyük bir ilçe olacak!

Kartepe Fikir Kulübü’nün gerçekleştirdiği etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kartepe’ye yapılacak olan yatırımlarla Kartepe’nin büyük bir ilçe olacağını söyledi.

Kartepe Riyad Turizm Fuarı’na katılacak!

Kartepe’nin turizm potansiyelini artırmak ve ilçenin doğal, kültürel ve turistik özelliklerini ulusal ve uluslararası turizme kazandırmak amacıyla Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in girişimleri, meyvelerini vermeye başladı.

Kartepe'de yapı ruhsatlarında artış!

Kartepe'de yapı ruhsatlarında artış oldu. Kartepe Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden 2014 yılında verilen yapı ruhsatlarında bir önceki yıla oranla yüzde 20 artış olduğu açıklandı

Kartepe'de kayak sezonu açıldı!

Kartepe'de kayak sezonu açıldı. Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Samanlı Dağları' nın zirvesinde yer alan ve kar kalınlığı 70 santimetreye ulaşan Kartepe'de, kayak sezonu başladı

Kar yağışı, Kartepe'deki otel işletmecilerinin yüzünü güldürdü!

Kartepe'deki otelin Genel Müdürü İsmet Türker, AA muhabirine yaptığı açıklamaya göre Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartepe' de başlayan kar yağışı, otel işletmecilerinin yüzünü güldürdü.

Kartepe'de kış turizmi doluluk oranı yüzde 65'te kaldı!

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartepe, okulların yarıyıl tatiline girmesine rağmen bölgeye yeterli kar yağmaması dolayısıyla beklenen ilgiyi göremedi. Kartepe'de kış turizmi doluluk oranı yüzde 65'te kaldı...

Kartepe cazibe merkezi haline gelecek!

Kartepe Belediyesi, doğa ve spor turizmi alanında yeni bir projeye daha imza atarak, Kartepe’yi güçlü ve marka bir kent olarak geleceğe hazırlamaya devam ediyor.

Trabzon İpekyolu Sağlık Turizmi Derneği toplantı yaptı!

Trabzon İpekyolu Sağlık Turizmi Derneği kurucu üyeleri Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu makamında ziyaret etti. Trabzon’un bir sağlık merkezi olması için yapılması gereken çalışmalar konuşuldu...

Doğa Turizmi Paneli'nde turizm masaya yatırıldı!

DOGAKA desteği ile gerçekleşen Doğa Turizmi Paneli'nde konuşan DOGAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız; Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş'tan oluşan Bölgeyi turizm için cazibe merkezi haline getirmek amacıyla çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

Kongre turizmi 4 milyar dolara yaklaştı!

Dünya turizm gelirlerinin yüzde 30'luk kısmını elinde bulunduran son 10 yılda ciddi gelişme gösteren kongre, toplantı ve etkinlik turizmi, 26 milyar dolar olan Türkiye turizm gelirlerinin yüzde 15'lik kısmını oluşturuyor.

Kartepe Avluburun köy yolu yenilendi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Kartepe Avluburun köy yolunda asfaltlama çalışmaları tamamlandı. 9,5 kilometrelik yol güzergahında yapılan asfaltlama çalışmalarında 10 bin ton asfalt kullanıldı.

Kartepe'de köy kadınlarına turizm eğitimi verildi!

Kartepe Belediyesi tarafından Ekolojik ve Sağlıklı Yaşam Köyü Ketenciler'de yürütülen "Bir Başka Yaşam Mümkün" adlı proje dahilinde Ekoköy'deki girişimci köy kadınlarına turizm eğitimleri verilmeye başladı.

Etkinlik turizmi 4 milyar dolara dayandı!

10 yıl içerisinde dünyada adeta bir trend haline dönüşen kongre, toplantı ve etkinlik turizmi (MICE - Meeting - Incentive - Congress - Event), Türk firmalarının da ilgi odağı haline dönüştü.

Ahmet Misbah Demircan: Yol çalışmaları turizmi geliştiriyor!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Karaköy bölgesinde gerçekleştirilen yol çalışmalarının turizmi geliştirdiğini söyledi.

Kartepe'de yangın çıktı!

Kartepe’de elektrik kablolarından çıkan yangın bir evi az daha kül ediyordu. Alınan bilgi ve iddialara göre Kartepe Sarımeşe Mahallesi Kıraç Sokak No:9 adresinde Ahmet Çelik’e ait evde elektrik kablolarından yangın çıktı

Kocaeli Kartepe'de yangın çıktı!

Kartepe’de elektrik kablolarından çıkan yangın bir evi az daha kül ediyordu. Alınan bilgi ve iddialara göre Kartepe Sarımeşe Mahallesi Kıraç Sokak No:9 adresinde Ahmet Çelik’e ait evde elektrik kablolarından yangın çıktı.

Sağlık Turizmi Koordinasyon Kuruluşu kuracağız!

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu: "Sağlık turizmindeki hedeflere sistemli ve belirlenen zamanda ulaşabilmek için Bakanlığımız koordinasyonunda, "Sağlık Turizmi Koordinasyon Kuruluşu"nu oluşturacağız." dedi...

Selçuk'ta Turizmi Geliştirme Kooperatifi kurulacak!

2. Turizm Çalıştayı'nda tüm katılımcıların ortak kararı ile Turizmi Geliştirme Kooperatifi kurma kararı alındı. Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel, çalıştaylar ve alınan kararlarla ilçenin geleceğine yönelik somut adımlar atılacağını söyle

Doğa Turizmi Paneli 29 Aralık'ta düzenlenecek!

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, Osmaniye Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Osmaniye Şube Müdürlüğü ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi işbirliği ile 29 Aralık'ta "Doğa Turizmi Paneli" düzenlenecek.

Kartepe turizmi Haberi

Kartepe turizmi

Marmara Bölgesi’nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Kartepe’de kayak pistlerinde kar olmaması işletmecileri düşündürürken, yılbaşı tatili öncesinde bu akşam yağacak kar ile rezervasyonların artmasını bekliyor.


Kartepe Samanlı Dağları’nın en yüksek noktasın olan bin 500 metre yükseklikte kurulu bulunan Kartepe Kayak Merkezi'ndeki otel yılbaşı tatili için hazırlansa da kayak pistlerinde halen kar bulunmuyor. Yaklaşık 15 gün önce yağan karın erimek üzere olduğu kayak merkezindeki Green Park Otel yetkilileri ise bu akşam başlamasını bekledikleri yoğun kar yağışıyla pistlerin kayağa hazır hale geleceğini söylediler.


YOĞUN KAR YAĞIŞI BEKLİYORUZ

Yaklaşan yılbaşı tatili öncesinde rezervasyon almaya devam ettiklerini dile getiren Green Park Kartepe Otel Müdürü Önder Sıkıcıoğlu, “Otelimiz bin 500 metre yükseklikte. Burada 3 tepede misafirlerimize kayak yaptırabiliyoruz. Yarından itibaren de ciddi bir kar yağışı bekliyoruz. İnşallah...