28 / 03 / 2024

kat maliki ne demektir

kat maliki ne demektir

Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yer alan hükümlere göre, kat maliki anlamı; bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına sahip olan kimseler olarak tanımlanıyor. Kat maliki olmayan kişiler yönetimin seçmesi halinde apartman yöneticisi olabiliyor...

Kat maliki ne demektir?

Kat Mülkiyeti Kanununa göre, bağımsız mülkiyete konu olan bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına kat mülkiyeti deniyor. Bu durumda Kat maliki ne demektir?'in cevabı bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına sahip olan kişilerdir...

MHR GYO Ataşehir projesinde son dakika! MHR GYO Ataşehir nerede?

MHR GYO Ataşehir projesi kapsamında kat maliki ve arsa sahipleri ile sözleşme imzalamayı sürdürüyor. Peki MHR GYO Ataşehir nerede? İşte ayrıntılar... 

Kat irtifakı tapu ne demek? Konutta Kat irtifakı ne demek? Kat irtifakı olan ev alınır mı?

Son zamanlarda konut alıcıları arasında merak uyandıran konulardan biri 'kat irtifakı tapusu' oldu. Peki, kat irtifakı olan ev alınır mı? Kat irtifaklı daire kiraya verilir mi? Kat mülkiyeti ve kat irtifakı arasındaki fark nedir?  İşte ayrıntılar...

Yılın ilk halka arzı gerçekleşti, borsaya hangi şirket katıldı, ne kadar talep aldı?

Borsa İstanbul’da yılın ilk halka arzı gerçekleşti ve borsaya yeni bir şirket daha katıldı. Peki bu şirket hangi sektörde faaliyet gösteriyor ve halka arza gelen talep ne kadar oldu?

Çatı katında oturanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir! Resmen açıklandı!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde binaların çatı katlarında yaşanan sorunları kaleme aldı. Peki çatı katındaki onarım sorunu nasıl çözülür? Çatı onarımları nasıl ypılır? Çatı onarımı için her kat maliki ödeme yapmak zorunda mı? İşte detaylar ve Tamer Heper'in okuyucusunun sor

Kat maliki, çatıyı teras yapabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatının kullanımını yazdı. Peki kat maliki, çatıyı teras yapabilir mi?

Ev kiralarındaki artış kiracının geçim hesabını bozdu! İstanbul enflasyonu ikiye katladı

Ev kiralarında son bir yıldaki artış kiracıların hesaplarını alt üst etti. Üç büyük şehirden İstanbul'daki kira artış oranları enflasyonun iki kat üstüne çıktı.

Kat malikleri kurulu toplantısı pandemide nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde konut sitelerindeki kat maliki toplantılarının pandemi sebebiyle ertelenip ertelenemeyeceğini kaleme aldı.

Çatıyı teras olarak kullanan kat maliki şikayet edilebilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında, çatı katını teras olarak kullanan kat maliklerinin şikayet edilip edilemeyeceği sorusunu yanıtladı.

Apartman aidat borcu zamanaşımı!

Apartmanda gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki zamanaşımı süresi için gecikme tazminatı ödüyor. Peki apartman aidat borcu zamanaşımı süresi ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Kat mülkiyeti kanunu 2021!

Apartman ve konut sitelerinde kat maliki ve kat irtifakı sahiplerinin hakları, kat mülkiyeti kanunu kapsamında değerlendiriliyor. İşte kat mülkiyeti kanunu 2021...

Binalarda birleştirilen daireler tek tapuya dönüşür mü?

Posta yazarı Tamer Heper, '24 daire olarak projelendirilen binada 2 daire birleştirilerek 22 daireye düşürüldü. Zemin ve bodrumda da 11 tapulu dükkan, 4 dükkana dönüştürüldü. Kat maliki 22+11=33 mü olur yoksa 26 mı?' sorusunu cevapladı.

Ev sahipleri de kiracılar da bu sorunun cevabını merak ediyor!

Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 20'nci ve 18'inci maddesi gereği kıdem tazminatının ödenmesinden kat maliki, yani ev sahibi sorumlu oluyor.

Binalarda blok temsilcisi nasıl seçilir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir binada blok temsilciliği için kat maliki olmayan eşin yerine seçilme hakkımız, aile konutu şerhi olmak şartıyla mı yoksa Medeni Kanun’un biz kadınlara verdiği haklarla mı mümkün?' sorusunu cevapladı.

kat maliki ne demektir Haberi

kat maliki ne demektir


Kat maliki anlamı!


Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yer alan hükümlere göre, kat maliki anlamı; bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına sahip olan kimseler olarak tanımlanıyor.


Yine kat mülkiyeti ise Kat Mülkiyeti Kanununa göre, bağımsız mülkiyete konu olan bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkı olarak tanımlanıyor. Kat maliki anlamı nı anlatan kanun maddesi aşağıdaki gibidir:


Kat Mülkiyeti Kanunu!


Madde 2 – 

Kat mülkiyetine konu olan gayrimenkulün bütününe (Anagayrimenkul); yalnız esas yapı kısmına "Anayapı"; anagayrimenkulün ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olup, bu Kanun hükümlerine göre bağımsız mülkiyete konu olan bölümlerine "Bağımsız bölüm"; bir bağımsız bölümün dışında olup, doğrudan doğruya o bölüme tahsis edilmiş olan yerlere "Eklenti"; bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına "Kat mülkiyeti" ve bu hakka sahip olanlara "Kat maliki" deniyor.


Yukarıda belirttiğimiz kat maliki anlamı...