19 / 04 / 2024

kat malikinin borçları

kat malikinin borçları

Kat Mülkiyeti Kanununa göre, apartman ve site gibi yapılarda ikamet eden kat maliklerinin "ana gayrimenkul"e karşı bazı borç ve sorumlulukları bulunuyor. Kat maliklerinin borçları nelerdir? İşte yanıtı...

Kredi kartı borçları tarihi zirvesinde!

Kredi kartı borçları rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Açıklanan rakamlara göre, bireysel kredi kartı borçlarının, toplam TL krediler içindeki payının son iki senede iki katına çıktığı kaydedildi.

Geçim derdi vatandaşı kredi kartına mahkum etti! Kredi kartı borçları asgari ücretin 2.5 katına ulaştı!

Milyonlarca vatandaş ihtiyaçlarını giderebilmek için kredi kartı kullanmak zorunda kalıyor. Artan kredi kartı borçları ise asgari ücretin ortalama 2.5 katına ulaştı. 

Toplam konut kredisi borçları ile takibe alınanlar mecliste!

Türkiye'de iller bazında toplam konut kredisi borçları ile takibe alınanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kamu arazilerindeki turizm tesislerinin borçları ertelendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kamu arazilerinde yer alan turizm tesislerinin borçları için erteleme kararı aldı. 

Emlak vergisi borçları yapılandırılıyor!

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi'ne göre vergi borçlarına yönelik yapılandırmaya içerik teklif TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Doğa Koleji'nin borçlarında son durum ne?

Doğa Koleji'nin borçları için çözüm arama süreci devam ediyor. Peki son durum ne? Borç krizinin çözüme kavuşması için nöbet devri yapılıyor.

Akfen GYO'nun finansal borçları yapılandırıldı!

Akfen GYO'nun finansal borçların 10 yıl vadeli olarak yeniden yapılandırılması işlemleri planlandığı ve kreditörlerle mutabık kalındığı şekilde gerçekleştirildi.

Eyüpsultan Belediyesi borçlarına karşılık belediye binasını devretti!

Eyüpsultan Belediyesi vadesi geçmiş vergi borçlarına karşılık tescilli eski belediye binasını hazineye devretti. Belediyenin 14 milyon 938 bin TL'lik vergi borcu silindi.

DHMİ'nin bir şirketin kira borçlarını ertelemesi mecliste!

DHMİ'nin bir şirketin kira borçlarını ertelemesi meclis gündemine taşındı. Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Veli Ağbaba: Esnafımızın kira ve diğer borçlarını devlet üstlenmeli!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Ramazan ayında restoran ve lokantaların kapatılma kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. Veli Ağbaba, "Esnafımızın kira, fatura ve diğer borçlarını devlet bizzat kendi üstlenmelidir" dedi.

Yap-işlet-devret projelerinde borçlarının ertelenmesi talebi mecliste!

Yap-işlet-devret projelerinde firmaların pandemi nedeniyle devlete olan borçlarının ertelenmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Karabat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Balıkesir Büyükşehir'in borçları için araziler satılıyor iddiası!

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin borçlarının kapılması için arazilerin satışa sunulduğunu belirtti.

Türk Borçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Türk Borçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile iş yerlerinin kira giderlerinin azalan ciro oranınca hesaplanan kısmının Hazine tarafından karşılanması amaçlanıyor.

kat malikinin borçları Haberi

kat malikinin borçları

Kat maliklerinin borçları nelerdir?

Ana gayrimenkul sakini olan kat malikleri, gerek bağımsız bölümlerini, gerek eklentileri ve ortak yerleri kullanırken doğruluk kaidelerine uymak, özellikle birbirini rahatsız etmemek, birbirinin haklarını çiğnememek ve yönetim planı hükümlerine uymakla, karşılıklı olarak yükümlü oluyor.


Kat Mülkiyeti Kanuna göre, kat maliklerinin yerine getirmek ile yükümlü olduğu borçları arasında, ana gayrimenkulün bakımı ve korunması ile ilgili sorumlulukları yer alıyor.


Kat Maliklerinin borçları:


I - Genel kural

Madde 18 – Kat malikleri, gerek bağımsız bölümlerini, gerek eklentileri ve ortak yerleri kullanırken doğruluk kaidelerine uymak, özellikle birbirini rahatsız etmemek, birbirinin haklarını çiğnememek ve yönetim planı hükümlerine uymakla, karşılıklı olarak yükümlüdürler.


Bu kanunda kat maliklerinin borçlarına dair olan hükümler, bağımsız bölümlerdeki kiracılara ve oturma (Sükna) hakkı sahiplerine veya bu bölümlerden herhangi bir suretle devamlı olarak faydalananlara...