23 / 04 / 2024

kat mülkiyet kanununun yeterliliği

kat mülkiyet kanununun yeterliliği

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "14 maddede kat mülkiyet kanununun yeterliliği" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş için gerekli belgeler neler?

Kat irtifakı ve kat mülkiyet farklı kavramlar olduğu için ilkinden diğerine geçiş yapılması gerekir. Kat irtifakı, yapı inşaat halindeyken hak edilen bir tapu türüdür. Ancak yapının inşaası tamamlandıktan sonra kat mülkiyetine geçilir. Peki bu süreçte gereken belgeler nelerdir?

Kat mülkiyet tapulu ev alınır mı?

Kat mülkiyetli tapu; inşaatı tamamlanmış ve iskana açılmış binalar için veriliyor. Peki, Kat mülkiyet tapulu ev alınır mı? Kat mülkiyeti tapuda yazar mı? İşte tüm detaylar...

Kat irtifakı-mülkiyet projesi ücreti 2022!

Bu yıl kat irtifakı-mülkiyet projesi için belediyelere ödenecek ücret belli oldu. İşte kat irtifakı-mülkiyet projesi ücreti 2022...

14 maddede kat mülkiyet kanununun yeterliliği!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "14 maddede kat mülkiyet kanununun yeterliliği" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Süleyman Soylu'dan mülkiyet sahiplerine kentsel dönüşüm çağrısı!

İstanbul'un Afetlere Hazırlık Değerlendirme Toplantısı'na katılım sağlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kentsel dönüşüm çalışmalarında, özellikle mülkiyet sahiplerinden biraz daha fazla gayret sarf etmelerini istediklerini dile getirdi.

Kat İrtifakı-Mülkiyet Projesi Ücreti 2019!

Kat İrtifakı-Mülkiyet Projesi Ücreti için belediyeye belli bir ücret ödenmesi gerekiyor. Peki, Kat İrtifakı-Mülkiyet Projesi Ücreti 2019 ne kadar?

5 soruda kat mülkiyetine nasıl geçilir?

İnşaatı tamamlanmış bir yapıda bağımsız bölümlerin mülkiyet tapusunun alınabilmesi için kat mülkiyetine geçilmiş olması gerekiyor. Peki, kat mülkiyetine nasıl geçilir?

Kat irtifak ve mülkiyet projesi harcı 2018!

Binaya alınacak kat irtifak-mülkiyet projesi için belli oranlarda ücret ödemesi yapılıyor. Peki, bu projeler için 2018'de ne kadar ücret ödenecek? İşte kat irtifak ve mülkiyet projesi harcı 2018..

5 soruda kat mülkiyeti nasıl kurulur?

Bir yapıdaki bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkı kat mülkiyeti oluyor. Peki, kat mülkiyeti nasıl kurulur? Kat mülkiyeti kurma işlemleri nelerdir?

Site yönetim planı ve Kat Mülkiyet Kanunu!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez 'Site yönetim planı ve Kat Mülkiyet Kanunu' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Kat mülkiyetini kim alır?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına, kat mülkiyeti deniyor. Peki, inşaat çalışmaları sona eren taşınmaza kat mülkiyeti nasıl alınır? Kat mülkiyetini kim alır?

İskan olmadan kat mülkiyeti alınır mı?

İnşaatı tamamlanan binadaki bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına Kat mülkiyeti ve bu hakka sahip olanlara Kat maliki deniyor. Peki, kat mülkiyeti için ne gerekir? İskan olmadan kat mülkiyeti alınır mı?

Kat irtifak - mülkiyet projesi ücreti 2016!

İnşaata başladıktan sonra da inşaata başlamadan önce de gerekli belgeler ile belediyeye başvuru yapılması halinde kat irtifakı kurulabiliyor. Peki, Kat İrtifak - Mülkiyet Projesi Ücreti 2016 ne kadar?

kat mülkiyet kanununun yeterliliği Haberi

kat mülkiyet kanununun yeterliliği

1. Birincisi Ankara’da, İkincisi İstanbul’da olmak üzere Site Yönetimleri ağırlıklı Uluslararası 2 Tesis Yönetimleri Çalıştayında, Yönetmenlik yaptım. 

2. Bu iki çalıştay, ülkemizde yapılmış benzerleri gibi daraltılmış değil, geniş taban katılımlı oldu.

3. Çalıştay notları, ekinde mevcut kanuna reddiyelerin de yer aldığı 700 sayfalık  A4 ebat, sınırlı sayıda baskılı  bir kitapta toplandı ve katılımcılar ile yasama organına sunulmak üzere en ilgili  yürütme organlarına verildi.

4. Bu çalıştay, çalışma ve 34 şehirdeki ilgililere  yaptığımız ziyaretlerde  gördüm ki:

5. Yetersiz olan Kat Mülkiyet kanunu değil, yetersiz olan insanımızın okumaması, kendi hakkında kendine verilmiş yönetime katılma hakkında iradesini başkalarına bırakma ve sonrasında muhalif olmanın dayanılmaz zekine varmak için şov ev klavye kahramanlığı yapma tercihidir.

6. Kat Mülkiyet Kanunu, hukukumuzdaki en demokratik ve inisiyatifli kanundur, site yönetimlerine doğası...