28 / 03 / 2024

kat planı ne demek

kat planı ne demek

Kat planı nedir? Kat planı nasıl çizilir merak ediyorsanız, yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kat irtifakı tapu ne demek? Konutta Kat irtifakı ne demek? Kat irtifakı olan ev alınır mı?

Son zamanlarda konut alıcıları arasında merak uyandıran konulardan biri 'kat irtifakı tapusu' oldu. Peki, kat irtifakı olan ev alınır mı? Kat irtifaklı daire kiraya verilir mi? Kat mülkiyeti ve kat irtifakı arasındaki fark nedir?  İşte ayrıntılar...

Yılın ilk halka arzı gerçekleşti, borsaya hangi şirket katıldı, ne kadar talep aldı?

Borsa İstanbul’da yılın ilk halka arzı gerçekleşti ve borsaya yeni bir şirket daha katıldı. Peki bu şirket hangi sektörde faaliyet gösteriyor ve halka arza gelen talep ne kadar oldu?

Kiralar gerileyecek mi İktidarın planı ne? Kirada oturanların geleceği bu habere bağlı

Tavan yapan kira ve konut fiyatlarına çözüm arayan iktidar kabine toplantısının ardından yeni formülünü açıkladı. Gelen şikayetlerin takip edildiğini belirten Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum fiyatların gerileyeceğini söyledi.

Ev kiralarındaki artış kiracının geçim hesabını bozdu! İstanbul enflasyonu ikiye katladı

Ev kiralarında son bir yıldaki artış kiracıların hesaplarını alt üst etti. Üç büyük şehirden İstanbul'daki kira artış oranları enflasyonun iki kat üstüne çıktı.

Abdül Batur: Konak'ta en önemli işimiz kentsel dönüşüm!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur “İzmir’in Kalbi Konak’ı geliştirmek ve güzelleştirmek için gecemizi gündüzüme katıp ne gerekiyorsa yapacağız. Bugün seçeceğimiz tüm komisyonlar önemli ama en önemli komisyon kentsel dönüşüm komisyonu olacak." dedi.

DownTown Bursa ev satış fiyatları!

Atış Yapı imzasıyla Bursa'nın Osmangazi ilçesinde hayata geçirilen DownTown Bursa projesi toplamda 668 adet daireden meydana geliyor. DownTown Bursa 10 blokta, 14 farklı kat planından oluşuyor. 

Bursa DownTown nerede?

Bursa DownTown projesi Atış Yapı tarafından hayata geçiriliyor. 10 blokta 14 farklı kat planından oluşan projede fiyatlar 450 bin TL'den başlıyor. Peki Bursa DownTown nerede inşa ediliyor?

Akmerkez Yönetim Ofisi'nde dairesel katlar ön plana çıkıyor!

Akmerkez Yönetim Ofisi Ağustos 2017'inde tamamlandı. Ofis yenilenmesi için yapılan çalışmada ana başlık, dairesel kat planı olarak belirlendi. 

Meri imar planı nedir?

"Açıklanamayan husularda meri imar planı geçerlidir." gibi imarla ilgili birçok hükümde geçen meri imar planı ne anlama geliyor?

Ünye’nin 1970 yılından bu yana sağlıklı bir imar planı yok!

Ünye’nin 5 binlik imar planını hazırlayan ekipte yer alan Şehir Plancısı Yılmaz Açan, "Ünye’nin 1970 yılından sonra bütün olarak yapılmış, bir imar planı ne yazık ki yok. " dedi.

Yeşil Antalya Sanayi Sitesi'ne 5 kat yapılaşma hakkı verildi!

Kepez belediye Meclisi'nin Ocak ayı toplantısı Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün yönetiminde gerçekleştirildi. Meclis'te oybirliği ile kabul edilen imar planı revizyonu ile Yeşil Antalya Sanayi Sitesi'ne 5 kat yapılaşma hakkı verildi.

AUAP 2038 Ana ulaşım planı ne zaman yapılacak?

Gökçek'in ATO' konferans salonunda yapılan 2016 yılı ve sonrası ANKARA proje sunumlarını değerlendiren Şehir Plancısı akademisyen Tahir Çalgüner; Ulaşım projelerini kısmen dinledik ancak "Ana ulaşım planından" haber yok dedi.

İmar planı ne kadar süre askıda kalır?

İmar planları uygulama ve mevzi imar planı gibi çeşitlere ayrılıyor. Bu planlar belli bir süreliğine askıya çıkıyor. Bu süre içinde vatandaşlar imar planına itiraz edebiliyor. İmar planı ne kadar süre askıda kalır?

kat planı ne demek Haberi

kat planı ne demek

Kat planı nedir?

Kat planı tanımlaması, Toplu Yapılarda Kat Mülkiyeti ve Kat İrtifakı Tesisine Dair Yönetmelik kapsamında şu şekilde yer alıyor;


Kat planı

Mimari projede, yapının her bir katının kullanımını, niteliğini, konumunu, ortak yerlerini, alanlarını ve üzerinde bulunan bağımsız bölümlerin kat mülkiyetine esas numaralarını gösteren plana deniyor.


Kat planı çizimi yönetmelik ve mevzuatı

Mimari proje düzenleme esasları, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı’nca veya onanacak projelerin, inceleme ve uygulama aşamalarında görülen aksaklıklar nedeni ile belli esaslara göre hazırlanması gerekiyor. 

Mimari proje düzenleme esasları, yeni bir proje düzenleme yöntemi getirmiyor. Ancak proje düzenlenmesi sırasında kolaylıkla ihmal edilebilen çizim düzenleme usullerinin, bir metin haline getirilmesi suretiyle, bundan sonraki proje çalışmalarında yol gösterici olarak değerlendirilmesi ve uyulmasında ki zorunluluk nedeni ile de, bilinen esasların her projede göz önünde tutulması ve...