18 / 04 / 2024

Katardaki inşaat firmaları

Katardaki inşaat firmaları

2022 FIFA Dünya Kupası kapsamında Katar'daki büyük inşaat projeleri yürüten firmalar, doğal taş alımı için İzmir'e gelecek.

Yeni Evim kampanyası hem inşaat firmalarının hem de vatandaşların yüzünü güldürdü! Fiyatlar ne olacak? 

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, orta gelirliye yönelik yeni konut finansman modeliyle hayata geçirilen "Yeni Evim" kampanyasının hem inşaat firmalarının hem de vatandaşın yüzünü güldürdüğünü, iki tarafa da olumlu yansıyacağını belirtti. Peki ev fiyatları düşecek mi? İşte ayrıntılar...

İnşaat firmalarından 5 yılda 621 milyar TL'lik satış!

Ülkemizde inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmaların brüt satışları 2016-2021 döneminde yüzde 113,6 arttı ve 620,8 milyar TL'ye çıktı.

İnşaat firmalarının satışları yüzde 325 yükseldi!

Türkiye inşaat sektöründe hareketli günler yaşıyor. Sektörde 2011-2020 döneminde faaliyet gösteren firmaların satış geliri 500 milyar sınırını geçti.

Türk inşaat firmaları, Sırbistan'daki projelerde yer alacak!

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy yaptığı açıklamada, Sırbistan İnşaat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile iş birliği ile hayata geçirilecek olan projelerde Türk inşaat firmalarına yer verileceğini söyledi.

Türk inşaat firmalarından Kazakistan'a yatırım!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ile telefonda görüşme gerçekleştiren Kazakistan Senato Başkanı Maulen Ashimbayev, Türk inşaat firmalarının katkıları ile Kazakistan'da inşaat faaliyetlerinin hızla devam ettiğini dile getirdi.

Kırşehir'de inşaat firmalarını dolandırdıkları iddia edilen 2 kişi tutuklandı!

Kırşehir kent merkezinde inşaat firmalarını dolandırdıkları iddia edilen 2 kişi tutuklandı.

Mevlüt Çavuşoğlu: Türk inşaat firmaları dünyanın en iyilerinden!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada Türk inşaat firmalarının dünyanın en iyilerinden olduğunu söyledi.

İnşaat firmaları, İzmir'deki depremzedelere boş konutlarını tahsis etti!

İzmir'de meydana gelen deprem nedeniyle çok sayıda bina hasar gördü. İzmir'de faaliyet gösteren inşaat firmaları bu binalarda yaşayan vatandaşlar için harekete geçti. 

Türk inşaat firmaları İsveç’te projeler hayata geçirecek!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveçli mevkidaşıyla düzenlediği ortak basın toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Türk inşaat firmalarının İsveç'te bazı projeleri üstlendiğini söyledi.

İnşaat firmalarının satışları 10 yılda 5 katına çıktı!

Türkiye'de inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmaların brüt satışları, 2010-2019 döneminde yaklaşık olarak 5 katına çıkarak 473,6 milyar TL'ye ulaştı.

İnşaat firmalarının tercihi: Afyon beyaz mermeri!

Efesus Stone, doğal taşları işleyerek farklı projelere değer katıyor. En kaliteli mermerlerinden biri olan Afyon beyaz mermeri, inşaat firmaları tarafından tercih ediliyor.

Türk inşaat firmaları Libya'da zarara uğramadı!

MÜSİAD Libya Temsilcisi Murtaza Karanfil, Türk firmaların Libya'da bulunan iç karışıklık nedeniyle inşaat sektörü dışında zarara uğradığını anlattı.

Yeni Zelanda'da Türk inşaat firmaları için önemli iş fırsatları var!

Business NZ İcra Direktörü Catherine Beard yaptığı açıklamada, "Yeni Zelanda'da Türk inşaat firmaları için önemli iş fırsatları var" dedi.

Katardaki inşaat firmaları Haberi

Katardaki inşaat firmaları

Bazı Arap ülkelerinin abluka kararı aldığı Katar'da Türk ürünlerine ilgi arttı. Katar'daki büyük inşaat projeleri yürüten firmalar, doğal taş alımı için İzmir'e gelecek. 


İKİ ülke arasında geçen yıl yaklaşık 700 milyon dolar seviyesindeki ticaret hacminin iki katına çıkarılması hedefiyle yürütülen çalışmalar, son dönemdeki gelişmeler sonrası hız kazandı. 2022 FIFA Dünya Kupası için stat ve otel inşaatlarının yanı sıra otoyol, hastane ve demiryolu bağlantı projelerini yürüten Katar, Türk inşaat sektörü açısından kritik bir öneme sahip. 


Dünya doğal taş ihracatında önemli paya sahip Türk mermer ve doğaltaş sektörü de Katar'ı hedef pazar olarak belirledi. Doğal taş ihracatçısı 26 firmanın dahil olduğu Ekonomi Bakanlığı destekli Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Açılımı (URGE) Projesi kapsamında ilk alım heyeti Katardan geliyor. 


Ege Maden İhracatçı Birlikleri Başkanı Mevlüt Kaya, "Katardan ciddi...