20 / 04 / 2024

katılım bankaları konut kredisi artış

katılım bankaları konut kredisi artış

Konut finansmanında 1 mart itibariyle katılım bankalarından kullanılan kredi miktarı 2007 yılına göre yüzde 362 oranında arttı...

Osman Çelik açıkladı! Vakıf Katılım, 2023’te 600 yeni yeni istihdam sağlayacak!

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Vakıf Katılım Genel Müdürü Osman Çelik, Vakıf Katılım olarak 2023 yılı itibarıyla 1 milyonu aşkın müşteriye hizmet vermeyi ve 600 yeni istihdam sağlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Togg için Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve katılım bankaları harekete geçiyor! Kar etmeden kredi…

Bakan Nebati, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve katılım bankalarının Togg almak isteyenler için gerekli teşvikleri vereceklerini açıkladı. İşte o açıklamanın detayları… 

Emlak Katılım, müşterilerini ortaklaşa konut sahibi yapacak finansman yöntemiyle buluşturuyor!

Son dönemlerdeki şube yatırımlarıyla sık sık gündeme gelen Emlak Katılım, müşterilerini ortaklaşa konut sahibi yapacak finansman yöntemiyle buluşturuyor...

5 yıl içerisinde katılım bankalarının payının 2 katına çıkması bekleniyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'de katılım bankalarının toplam bankacılık varlıkları içerisindeki payının gelecek 5 yıl içerisinde 2 katına çıkmasının beklendiğini aktardı.

Katılım bankaları konut kredisinde gaza bastı!

Katılım banklarından gayrimenkul finansmanında atak geldi. Faizsiz sistemle çalışan katılım bankalarında 2020 yılı başında 13 milyar 444 milyon 974 bin lira olan konut kredi hacmi bir yıllık sürede 25 milyar 196 milyon liraya kadar yükseldi. 

Emlak Katılım’dan 0,76 oran ile lojman satışlarına finansman desteği!

Emlak Katılım, kamu lojman satışlarına özel finansman desteğine kaldığı yerden sürüyor. 120 ay vadeye kadar tüm vadelerde yüzde 0,76 oran ile konut finansmanı sağlayan Emlak Katılım, kamu lojmanı almak isteyenleri şubelerine katılabiliyor.

Emlak Katılım'dan Emlak Konut GYO işbirliğiyle konut sahibi olmak isteyenlere destek!

Emlak Katılım, Emlak Konut GYO işbirliğiyle konut sahibi olmak isteyenlere deste oluyor...

Katılım finans kuruluşlarından 4 yeni finansman paketi!

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıklaması üzerine, dün kamu bankaları konut kredisi faizlerini tarihin en düşük seviyesine çekti. Bugün de katılım bankaları da 0,64 oranlı konut kredisi kampayasını başlattı...

Katılım bankalarından 0,64 faizli konut kredisi kampanyasına destek!

Katılım bankaları, kamu bankalarının öncülüğünde başlatılan 0,64 faizli konut kredisi kampanyasına destek geldi. Katılım bankaları da 0,64 faiz oranlı konut kredisini yürürlüğe alınıyor...

Katılım bankaları kira ödemelerine finansal destek sağlayacak!

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB), katılım bankalarının "Enflasyona Endeksli Karz-ı Hasen Nakit Finansman" ürününün yanı sıra tüm sektörlerde faaliyet gösteren müşterilerin kira ödemelerine finansal destek sağlayacağını bildirdi…

Kamu katılım bankalarından İşe Devam Finansman Desteği!

Kamu katılım bankaları da kurumsal ve ticari ölçekteki firmaların işletme sermayesi ihtiyaçları için “İşe Devam Finansman Desteği”ni hayata geçirdi.

TOKİ 100 Bin Konut Projesi'nde ödemeler katılım bankaları aracılığıyla da yapılabilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) "100 Bin Sosyal Konut Projesi"nde ödemeler katılım bankaları aracılığıyla da yapılabilecek.

Ziraat Katılım, sıfır konutta finansman oranını yüzde 0,79'a düşürdü!

Ziraat Katılım, konut finansmanında 500 bin TL için 120 ay vadeli olmak üzere sıfır konutlarda oran bugünden itibaren yüzde 0,79’a düşürdü.

katılım bankaları konut kredisi artış Haberi

katılım bankaları konut kredisi artış

    AA muhabirinin Merkez Bankası verilerinden derlediği bilgiye göre 2007 yılında katılım bankaları, 1 milyar 529 milyon liralık konut kredisi kullandırırak toplam konut kredilerden yüzde 4,7'lik pay alırken, 2012 yıl sonuna göre payını yüzde 7,6'ya yükseltti. 

     2012 yıl sonuna 6 milyar 557 milyon lira düzeyinde konut kredisi kullandıran katılım bankaları, 2013 yılına da artışla başladı. 1 Mart 2013 itibariyle konut finansmanında 7 milyar 71 milyon lira ile katılım bankları, toplam konut kredilerindeki payını yüzde 7,9'a çıkarttı. 2007 yıl sonuna göre katılım banklarının konut kredisindeki artış oranı yüzde 362 oldu. 

     Mevduat bankalarının konut kredisindeki payı ise 2007 yılında yüzde 95 iken 1 Mart itibariyle bu pay yüzde 92,4'e geriledi. 

     

     -''Konut kredilerinin GSYH'ya oranının 2015'te...