19 / 04 / 2024

katılım bankaları

katılım bankaları

Katılım bankaları asgari ücrete haciz koymayacak. Türkiye Katılım Bankaları Birliği, borçlu vatandaşlar için flaş bir adım attı. Artık aylık geliri asgari ücret aynı zamanda altında olan borçlu vatandaşların hesaplarına yatan aylıklarına haciz uygulanmayacak. İşte detaylar…

Katılım bankaları konut kredilerinde de büyüyor!

AA muhabirinin konutkredisi.com.tr’nin Konut Kredisi Piyasasına Bakış Raporu'ndan derlediği verilere göre konut finansmanı pazarında Haziran 2012’de yüzde 7 paya sahip olan katılım bankaları, bu yılın aynı ayında pazar payını yüzde 8’e ulaştırdı...

Katılım bankaları sermayelerini köprü ve otoyollardan elde edecek!

Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank'ın katılım bankası kurması için gerçekleşecek sermaye köprü ve otoyol gelirlerinden karşılanacak...

Katılım bankalarının şube sayısı 836'ya ulaştı!

Türkiye'de bulunan katılım bankalarının şube sayısı 836'ya ulaştır. Türkiye'de katılım bankaları kapsamında 4 banka faaliyet gösteriyor...

Osman Çelik açıkladı! Vakıf Katılım, 2023’te 600 yeni yeni istihdam sağlayacak!

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Vakıf Katılım Genel Müdürü Osman Çelik, Vakıf Katılım olarak 2023 yılı itibarıyla 1 milyonu aşkın müşteriye hizmet vermeyi ve 600 yeni istihdam sağlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Togg için Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve katılım bankaları harekete geçiyor! Kar etmeden kredi…

Bakan Nebati, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve katılım bankalarının Togg almak isteyenler için gerekli teşvikleri vereceklerini açıkladı. İşte o açıklamanın detayları… 

5 yıl içerisinde katılım bankalarının payının 2 katına çıkması bekleniyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'de katılım bankalarının toplam bankacılık varlıkları içerisindeki payının gelecek 5 yıl içerisinde 2 katına çıkmasının beklendiğini aktardı.

Katılım bankaları konut kredisinde gaza bastı!

Katılım banklarından gayrimenkul finansmanında atak geldi. Faizsiz sistemle çalışan katılım bankalarında 2020 yılı başında 13 milyar 444 milyon 974 bin lira olan konut kredi hacmi bir yıllık sürede 25 milyar 196 milyon liraya kadar yükseldi. 

Katılım finans kuruluşlarından 4 yeni finansman paketi!

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıklaması üzerine, dün kamu bankaları konut kredisi faizlerini tarihin en düşük seviyesine çekti. Bugün de katılım bankaları da 0,64 oranlı konut kredisi kampayasını başlattı...

Katılım bankalarından 0,64 faizli konut kredisi kampanyasına destek!

Katılım bankaları, kamu bankalarının öncülüğünde başlatılan 0,64 faizli konut kredisi kampanyasına destek geldi. Katılım bankaları da 0,64 faiz oranlı konut kredisini yürürlüğe alınıyor...

Katılım bankaları kira ödemelerine finansal destek sağlayacak!

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB), katılım bankalarının "Enflasyona Endeksli Karz-ı Hasen Nakit Finansman" ürününün yanı sıra tüm sektörlerde faaliyet gösteren müşterilerin kira ödemelerine finansal destek sağlayacağını bildirdi…

Kamu katılım bankalarından İşe Devam Finansman Desteği!

Kamu katılım bankaları da kurumsal ve ticari ölçekteki firmaların işletme sermayesi ihtiyaçları için “İşe Devam Finansman Desteği”ni hayata geçirdi.

TOKİ 100 Bin Konut Projesi'nde ödemeler katılım bankaları aracılığıyla da yapılabilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) "100 Bin Sosyal Konut Projesi"nde ödemeler katılım bankaları aracılığıyla da yapılabilecek.

Kuveyt Türk Katılım Bankası konut finansman payını 8 puan düşürdü!

Kuveyt Türk Katılım Bankası konut finansmanı kar payı oranlarını bugün 8 puan daha düşürdü. Banka özel bankalar arasında en düşük konut kredisi faiz oranını kullandırmaya başladı.

Türkiye Katılım Bankaları Birliği'nden Diyanet Vakfına gayrimenkul bağışı!

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB), Türkiye Diyanet Vakfına (TDV) yüksek öğrenim öğrenci yurdu olarak kullanılmak üzere gayrimenkul bağışı gerçekleştirdi.

Katılım bankalarından 0,98 faiz kampanyasına destek!

Ziraat Bankası’nın başlattığı, Vakıfbank, Halkbank ve İş Bankası’nın da dahil olduğu düşük faizli konut kredi kampanyasına 2 katılım bankası destek verdi.  

Katılım Bankası konut finansman oranları!

Konut Kredisi faiz oranlarının en üst seviyelerde olduğu günlerde katılım bankalarının konut finansman kar payları dikkat çekiyor. 

katılım bankaları Haberi

katılım bankaları

Asgari ücret, ilk olarak 2021 Aralık ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması ile birlikte 4 bin 253 TL olarak açıklanmıştı. Fakat her ay artan ve ciddi şekilde etkileri gözlemlenen enflasyon ile birlikte vatandaşlar, asgari ücrete ek ikinci bir zammın daha yapılmasını istedi.  

YENİ ASGARİ ÜCRET 5. 500 TL OLDU

Bu talep, aylarca konuşulduktan sonra en nihayetinde temmuz ayında asgari ücrete yılın ikinci zammı yapıldı. Yeni zam ile birlikte asgari ücret, 5. 500 TL olmuş oldu.

EVİNE HACİZ GELEN KİŞİ SAYISI ARTIYOR

Fakat bu tam olarak vatandaşlarda bir rahatlama gösterecek gibi durmuyor. Hali hazırda bankaların dönemlik raporları da gösteriyor ki borçlanan vatandaş sayısı git gide artarken evine haciz gelen sayısı da yerinde durmuyor.

KATILIM BANKALARINDAN ÖRNEK GÖSTERİLECEK ADIM

Bu olumsuzlukların önüne geçebilmek içinse bugün...