18 / 04 / 2024

kayseri ağırnas mimar sinan evi

kayseri ağırnas mimar sinan evi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül' ün himayelerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Mimar Sinan'ı Anma Etkinliklerinin ikinci gününde Sinan'ın doğum yeri olan Ağırnas' ta bir tören düzenlendi...

Kayseri Ağırnas'ta asfaltlama çalışması yapılıyor!

Melikgazi Belediye Başkanı Büyükkılıç, Ağırnas yol yenileme ve düzenleme çalışması yaptıklarını ve bu çalışma ile Turan’dan Ağırnas’a bağlantı yolu ile Mimarsinan caddesi Osman Yücel Bulvarı'nda asfaltlama çalışmasına başladıklarını söyledi...

İstanbul hızla boşaltılmalı, 20 yeni şehir kurulmalı! Megakent başka türlü dönüşemez!

11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, gözler 7'den büyük deprem beklenen İstanbul'a çevrildi. Mimar Şenol Gökner, X sosyal medya hesabından İstanbul'un nasıl dönüşebileceğine ilişkin bir açıklama yaptı. İşte o açıklama ve gelen yorumlar...

Mimar Şenol Gökner'den İBB Başkan adayı Murat Kurum'a 3 soru! İstanbul'da nasıl bir yaşam ortamı sunacaksınız?

AK Parti'nin İBB Başkan adayı resmen Murat Kurum olarak açıkladı. Mimar Şenol Gökner, X sosyal medya hesabından konu ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu ve Murat Kurum'a 3 soru yöneltti. İşte o sorular ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Kayseri'nin taş evleri eski günlerine dönmeyi bekliyor!

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne giren Koramaz Vadisi'nde, başta Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas olmak üzere pek çok mahallede bulunan tarihi taş evler hala ayakta duruyor.

Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas'ta restorasyon çalışmaları başlıyor!

Anadolu'nun yanı sıra farklı coğrafyaları da eserleriyle nakış nakış işleyen Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas Mahallesi'nde sokak sağlıklaştırması ve restorasyon çalışmaları başlıyor.

Kayseri Büyükşehir'den Mimar Sinan'a yakışır projeler!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç “İki önemli projemiz Mimar Sinan Müzesi ile Sinanlı Kentler Birliği yönelik çalışmalarımız eşsiz dehaya yakışacak şekilde sürdürülüyor” dedi.

Foça Alaca Camisi küllerinden doğacak!

Foça'da, Mimar Sinan'ın yakın çalışma arkadaşı Hasan Nezir tarafından inşa edilen Alaca Camisi'nin restorasyonu tamamlanıyor.

Mimar Sinan'ın Beyoğlu'da yaptığı cami yeniden açıldı!

Kanuni Sultan Süleyman tarafından oğlu Şehzade Cihangir için Beyoğlu'da yaptırdığı camii yeniden inşa edildi. Mimar Sinan tarafından yapılan camii hizmete açıldı.

Kapıağası Yakup Ağa Hamamı 96 milyon TL'ye satılıyor!

471 yıl önce İstanbul Kocamustafapaşa'da Mimar Sinan tarafından inşa edilen Kapıağası Yakup Ağa Hamamı satışa çıkardı. Emlak piyasasına giren tarihi yapının fiyatı ise 96 milyon TL olarak belirlendi.

Prag'ta 3 saatte ev inşa edildi!

Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'ta 3 saatte ev inşa edildi. Mimar Joshua Woodsman tarafından tasarlanan küçük ev görenleri kendine hayran bırakıyor.

Dönüşüm çok yönlü yapılmalı!

Kentsel dönüşümde yeni düzenlemeler gündemde. Belediyelerin İller Bankası kanalıyla desteklenmesiyle ada ve mahalle bazlı dönüşümün önü açılacak. Mimar Nihat Şen, seçim kaybetme endişesiyle yerel yönetimlerin bu işe yeterince eğilmediğine dikkat çekiyor.

Kayseri'de yatırımcılara ucuz arsa fırsatı!

Melikgazi Belediye Başkanı ve Kayseri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Büyükkılıç otomotiv sektöründe yatırım yapmak isteyenlere, Kayseri'de ucuz arsa fırsatı olduğunu açıkladı. 

Kayseri Aşiyan ve Hasbahçe Villaları tanıtıldı!

Ödül İnşaat tarafından hayata geçirilen Aşiyan ve Hasbahçe Villaları'nın lanman toplantısı gerçekleşti. Kayseri'nin Altınoluk ilçesinde yükselecek projelerin örnek daireleri tanıtılacak.

TOKİ Kayseri Mimar Sinan Alt Gelir kura sonucu 10 Mayıs 2017!

TOKİ Kayseri Mimar Sinan Alt Gelir kura sonucu 10 Mayıs 2017 henüz açıklanmadı. TOKİ Kayseri Mimar Sinan Alt Gelir kura sonucu 10 Mayıs 2017 açıklandığında Emlakkulisi.com'da yer alacak.

kayseri ağırnas mimar sinan evi Haberi

kayseri ağırnas mimar sinan evi


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayelerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Mimar Sinan'ı Anma Etkinliklerinin ikinci gününde Sinan'ın doğum yeri olan Ağırnas'ta bir tören düzenlendi.


Mimar Sinan Anma Etkinlikleri çerçevesinde Ağırnas'ta yapılan törene çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Kayseri Sinan Araştırmaları Komisyonu Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Serdar Altuntuğ, öncelikle komisyon hakkında bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Mimar Sinan araştırmalarını himayesine almasından sonra Valilik önderliğinde bir komisyon oluşturulduğunu ifade eden Altuntuğ, Ağırnas ve Mimar Sinan ile ilgili çalışmalar yaptıklarını ve Ağırnas'ta 31 tescilli yapıdan 15'inin projelerini tamamladıklarını söyledi. Altuntuğ, önümüzdeki yıl Kayseri'deki dört üniversitenin de katılımıyla uluslararası bir etkinlik düzenlemeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.


Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Savruk da, Mimar Sinan'ın dahi sanatkar olduğunu belirterek dünyanın dört bir yanında...