24 / 04 / 2024

Kayseri Lisesi restorasyonu son durum

Kayseri Lisesi restorasyonu son durum

Cumhurbaşkanları Turgut Özal ve Abdullah Gül’ün de mezunları arasında bulunduğu, 118 yıllık geçmişe sahip Kayseri Lisesi restorasyonunda sona gelindi. Tarihi bina Milli Mücadele Müzesi olarak düzenleniyor.

Kayseri Kocasinan'da tarihi caminin restorasyonu tamamlandı! 

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde yer alan sekiz asırlık tarihi cami aslına uygun bir şekilde restore edilerek ibadete açıldı. 

Kayseri Güneşli'de 1 milyon metrekarelik arazide villa yapılmasına tepki!

Kayseri’nin Güneşli Mahallesi’nde köylülerin 1960'da Tarım Meslek Lisesi yapımı için bağışladığı yaklaşık 1 milyon metrekare büyüklüğündeki alana Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin villa yapma kararına mahalle sakinleri tepki gösterdi.

Antalya Lisesi'ndeki idare binasının kullanım amacı TBMM'de!

Antalya Lisesi'nin girişindeki restorasyonu tamamlanan idare binasının kullanım amacıyla bir bakanlık tarafından istenip istenmediği TBMM gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Kayseri Mehmet İlgü İlkokulu açıldı!

Açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere Kayseri'ye gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,  Mehmet İlgü İlkokulu ve Büyükşehir Belediyesi olarak Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi’ne yapılan Spor Salonu’nun tanıtımına katıldı.

Kayseri'de ilk kez spor lisesi açılacak!

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Elmalı, kentte ilk kez spor lisesi açıldığını ve özel yetenek sınavıyla 2017-2018 eğitim öğretim yılında 3 ayrı sınıfta 90 öğrenci alacaklarını açıkladı.

Kayseri'ye havacılık lisesi geliyor!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, büyükşehirin Kayseri'ye havacılık lisesi inşa edeceğini söyledi.

Osman Ulubaş Kayseri Fen Lisesi'nin inşaatı başladı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kentte hayata geçirilen yatırımları yerinde inceledi.

Kayseri Kalesi'ne 40 milyon liralık yatırım yapıldı!

Tarihi 2 bin yıl öncesine dayanan ve ovaya kurulmuş nadir kalelerden Kayseri Kalesi'nin kültür ve sanat merkezi haline getirilmesi için dış cephe restorasyonu da dahil 40 milyon liralık yatırım gerçekleştirildi.

Kayseri Müftü Evi projesine Tarihi Kentler Birliği'nden ödül!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği'nin Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma, Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi ile birlikte Müftü Evi projesiyle de ödül aldı.

Kayseri Sümer'de yol genişletme çalışmaları başlıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Sümer Üst Geçidi yol genişletme çalışmaları ile Abdullah Gül Üniversitesi Fen Lisesi Yurt Binası çevre düzenleme işi için ihale yaptı. Yaklaşık maliyeti 1 milyon 99 bin TL olan ihaleye üç firma katıldı.

Kayseri Büyükşehir'in 2 ihalesi gerçekleşti!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, mezarlık hizmet binası yapım işi ile Kayseri Lisesi 1. Kat sergi salonu teşhir-tanzim işi için iki ayrı ihale yaptı.

Kayseri Kalesi 18.7 milyon TL'ye restore edilecek!

Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Kalesi'nin restorasyonu işi için 18 milyon 708 bin TL yaklaşık maliyetle ihaleye çıktı. İhaleye 21 firma katılarak teklif verdi.

Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi açıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi uyguladığı projelerle Kayseri tarihini geleceğe taşımaya devam ediyor. Restorasyonu yapılan Tarihi Kayseri Lisesi Milli Mücadele ve Eğitim Müzesine dönüştürüldü.

Kayseri Lisesi restorasyonu son durum Haberi

Kayseri Lisesi restorasyonu son durum

Milli Mücadele Müzesi olarak tefriş edilecek Kayseri Lisesi restorasyonunda çalışmalar devam ediyor. Tarihi binada geçmişin izleriyle günümüz teknolojisi birlikte yansıtılacak.


Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bu müzeyle günümüz insanına milli mücadele ruhunu yansıtmayı hedeflediklerini kaydederek, "Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız Kültür Yolu projesinin en önemli duraklarından birisi de Kayseri Lisesi. Yüzyılı aşkın bir süre şehrin eğitim alanındaki en önemli kurumlarından birisi olan bu tarihi taş binayı Milli Mücadele Müzesi olarak düzenliyoruz. Binanın zemin katında tarihimizde önemli bir konuma sahip milli mücadele yıllarını canlandıracağız. Özellikle Sakarya Savaşı'na katılıp da şehit olan öğrencileri ön plana çıkarıyoruz. Çok farklı sunum teknikleriyle hem görsel olarak hem dijital ortamda vatandaşlarımıza burayı gezdireceğiz. Ayrıca Kayseri Lisesi'nde okuyan ve mezun olan devlet adamlarımız, cumhurbaşkanlarımız ve ünlülerimiz var....