25 / 04 / 2024

Kayseri Mehmet İlgü İlkokulu açıldı!

Kayseri Mehmet İlgü İlkokulu açıldı!

Açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere Kayseri'ye gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,  Mehmet İlgü İlkokulu ve Büyükşehir Belediyesi olarak Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi’ne yapılan Spor Salonu’nun tanıtımına katıldı.




Açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere Kayseri'ye gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Yeni Sahabiye’nin modern yüzüne yakışır bir şekilde  hayırsever iş adamı Mehmet İlgü tarafından inşa ettirilen  Mehmet İlgü İlkokulu ve Büyükşehir Belediyesi olarak Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi’ne yapılan Spor Salonu’nun tanıtımına katıldı. 

YAPILANLARI GÖRÜNCE İNSANIN KAYSERİLİ OLASI GELİYOR

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi içinde yapılan Mehmet İlgü İlkokulu ve Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi’ne yapılan Spor Salonu’nun tanıtım programında açıklamalar yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Başkanımızın anlattıklarına bakarak insanın Kayserili olası geliyor. Gerçekten şehrinizle ne kadar övünseniz azdır. Türkiyenin hemen hemen bütün şehirlerini dolaşıyoruz. Kayseri kadar hayırseverlerinin güçlü olduğu Kayseri kadar eğitime önem veren şehir inanın çok az. Bu şehrin kıymetini çok iyi bilmek gerekiyor” dedi.  Milli Eğitim Bakanlığının eğitim sisteminde yapacağı çalışmalara da değinen Bakan Selçuk, “Bugün İlgü ailesinin günü. Asıl onları konuşmak lazım. Mehmet Bey gibi hayırsever, bu binaları dikerek Türkiye’nin geleceğini imar ve inşa ediyorlar. Geçmişte yaptıkları hayırları Allah kabul etsin. Birçok zengin var ama Allah kısmet etmiyor. İlgü ailesinin gönlü zengin. Bu binada emeği geçen hayır işlerini yapan yönlendiren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

HAYIRSEVERLERİMİZİN VARLIKLARIYLA GURUR DUYUYORUZ

Kayseri’de güzel şeyler oluyor. Kamusuyla, özel sektörüyle, belediyeleri ve hayırseverleriyle bu şehri çok daha güzel bir şehir haline getirmenin, daha konforlu bir kent yapmanın gayreti içinde olduklarını dile getiren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, “Varlıkları ile gurur duyduğumuz Kayserili hayırseverlerimiz ve faydalı her işe omuz veren kurumlarımızla birlikte şehrimizdeki eğitimin kalitesini artırmak için bugüne kadar elbirliği ile çalıştık, çalışıyoruz ve çalışacağız” dedi.  Kayseri’de hayırsecverliğin önemine vurgu yapan Başkan Çelik, “Kayseri öyle bir şehirdir ki, “Paran kadar değil, hayrın kadar konuş” gibi ulvi bir söz bu topraklarda doğmuştur. Hayırseverliliği ile hepimizin gönlünde taht kuran Merhum Kadir Has Amcamız, “Biz buraya, yaptığımız bağışlarla övünmeye değil, doğduğumuz toprakla ödeşmeye geldik” sözünü bu topraklarda söylemiştir.  Rahmetli Hemşehrimiz Kemal Dedeman’ın dediği gibi Kayseri’nin Yakınmayan Yekinen insanları başta eğitim olmak üzere devletimizin ve milletimizin ihtiyaç duyduğu her yerde var olmuşlardır ve olmaya da devam etmektedir. Zor süreçte bile altı ayda bu okulu yapıp devletimize teslim edebilen bir şehirdir. Okulumuzu yaptıran değerli İş Adamımız Mehmet İlgü de bu hayırseverlerimizden birisidir. Mülkiyeti Maliye Hazinesine kayıtlı ve Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsisli olan bu okulun yerine Büyükşehir Belediyemize ait bu arsaya Hayırseverimiz Mehmet İlgü tarafından 36 derslikli modern bir okul yapıldı. Hayırseverimizin yaklaşık 11 milyon TL harcadığı okulumuzda 4 adet laboratuvar, kapalı spor salonu, yönetici odaları ve kütüphane gibi birimler yer alıyor. 6 bin 600 m2 inşaat alanına sahip okulumuzun şu anki bahçe alanı, kentsel dönüşüm projesinin ilerleyen etaplarında büyütülüp daha ferah hale getirilecek. Öğrencilerimizin 6 dönümlük büyük bir bahçesi olacak. Okulumuz daha önce de ifade ettiğim gibi hayırseverimizin hiçbir fedakarlıktan kaçınmaması neticesinde ülkemizin en modern okullarından birisi oldu. Okulumuzda sınıf ve koridorlarda kat yüksekliği 4 metre. Ayrıca diğer okullar karanlık koridor ve her iki yanlı çift sınıftan oluşurken okulumuz koridorun tek tarafındaki sınıflardan oluşuyor. Dolayısıyla çocuklarımız son derece ferah bir okulda eğitim görecekler. Mehmet İlgü İlkokulumuzun hayırlı nesiller yetişmesine katkı vermesini Rabbimden diliyorum” dedi.


Geri Dön