20 / 04 / 2024

Kazakistan YİD projesi

Kazakistan YİD projesi

Türk firmaları, Kazakistan’da hayata geçirdiği Büyük Almatı Çevre Yolu projesiyle yap-işlet-devret (YİD) modeline ilk kez imza attı.

Sinpaş GYO Çankaya Büyükesat projesi için imzalar atıldı!

Sinpaş GYO Çankaya Büyükesat projesi için Fırat Life Yatırım İnşaat A.Ş. ile Düzenleme Şeklinde Hasılat Paylaşımı Esasına Dayalı Arsa Payı Karşılığı İnşaat Yapım ve Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi imzalandı. İşte ayrıntılar...

Kazakistan'da konut ve inşaat sektörü yüzde 6 büyüdü!

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Kazakistan'da toplamda 15 şehir hastanesi yapılacağını ve bu yılın ilk 6 ayında konut ve inşaat sektörünün yüzde 6 büyüdüğünü söyledi.

İstanbul Büyükyalı Projesi, Teknoviç'le anlaştı!

Zeytinburnu Kazlıçeşme’de inşa edilen İstanbul Büyükyalı Projesi’nde, toplam 15 adet POTAIN kule vinç ve 14 adet STROS dış cephe personel ve malzeme asansörü hizmet verecek.

Alanya'da Rekreasyon ve Yürüyüş Yolu Projesi başladı!

Alanya Belediyesi batı bölgesine yeni bir vizyon kazandıracak. Rubi Otel’den başlayıp Özkaymak Otel’e kadar devam eden D-400 Karayolu üzerinde yapılan Rekreasyon ve Yürüyüş Yolu Projesi’nde çalışmalar başladı.

İzmir Kıyı Deniz Projesi ne oldu?

İzmir Büyükşehir’in 2012’de şaşaalı biçimde tanıtımını yaptığı Kıyı Deniz Projesi’nin son şeklini almadı. Kordonboyu’ndaki düzenlemeyi de kapsayan 3. etabın projesi Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne yollanamadı.

Jackie Kennedy'nin büyüdüğü ev 29.5 milyon dolara satılıyor!

ABD'nin hafızalara kazınan First Lady'si Jackie Kennedy'nin New York'ta büyüdüğü ev, akrabaları tarafından satışa çıkarıldı. New York'un en lüks binasındaki daire için 29.5 milyon dolar isteniyor.

Türkiye ekonomisi bu yılın ilk yarısında yüzde 3.9 büyüdü!

Türkiye'de 1 Kasım 2015 seçimlerinden bu yana geçen 1 yıllık dönemde ekonomide birçok düzenlemeye imza atıldı. Türkiye ekonomisi bu yılın ilk yarısında yüzde 3.9 ile Çin ve Hindistan hariç gelişmekte olan ülkelerin 2.5 katı hızla büyüdü.

İşte Tarkan'ın Almanya'da büyüdüğü ev!

Megastar Tarkan’ın doğduğu hastane ile büyüdüğü ev ilk kez görüntülendi. Almanya, Tarkan'ın yaşamında önemli bir yere sahip.

İngiltere ekonomisi 3. çeyrekte yüzde 2,3 büyüdü!

İngiltere ekonomisi, yılın 3. çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,3 büyüdü.Ülkede ekonomik büyüme, yılın 3. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre ise yüzde 0,3'lük piyasa beklentilerinin üzerinde gelerek yüzde 0,5 oldu.

Özbekistan'da inşaat sektörü yüzde 17,5 büyüdü!

Özbekistan'da yılın ilk yarısında ülke ekonomisinin yüzde 7,8 oranında büyüdü. Bu çerçevede ülkede inşaat sektörünün yüzde 17,5 büyüdüğü açıklandı.

Giresun Aksu-Küçükköy Toki projesi başvuruları!

592 konuttan meydana gelen TOKİ Giresun Aksu-Küçükköy projesindeki daireler kuralı olarak satılıyor. İşte, Giresun Aksu-Küçükköy Toki projesi başvuruları...

TOKİ Arnavutköy 2016 Projesi!

TOKİ Arnavutköy 2016 Projesi; Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 5 mahalle konseptiyle hayata geçirilmesi planlanıyor. Proje 85 bin metrekarede yükseliyor.

Andre Sapir: Türkiye gayrimenkul balonlarıyla değil dışa açılarak büyüdü!

Ekonomi profesörü Andre Sapir, “Türkiye spekülasyonlar ya da gayrimenkul balonlarıyla değil dışa açılarak büyüdü” dedi. İşte haberin ayrıntıları...

Kazakistan YİD projesi Haberi

Kazakistan YİD projesi

Türk firmaları, Kazakistan’da üstlendikleri Büyük Almatı Çevre Yolu projesiyle yap-işlet-devret (YİD) modelini ilk kez bölgede hayata geçiriyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Alsim-Alarko ile Makyol firmaları, Koreli SK firmasıyla oluşturduğu konsorsiyum anlaşması kapsamında 30 kilometre uzaklıkta bulunan BAKAD projesini hayata geçirecek. 

Temeli 2018 yılının Mayıs ayında atılan yolun inşaatının bu yıl mayıs ayında başlaması öngörülüyor. Proje kapsamında Almatı kentinin kenarında 66 kilometre uzunluğuna sahip 6 şeritli yol yapılması planlanıyor.  Maliyeti 480 milyon dolar olan projenin 4,5 yıl içinde tamamlanması hedefleniyor.

Kazakistan’da YİD modeliyle yapılan ilk proje olan BAKAD’ın, Almatı kentinde yaşanan trafik sorunu giderilecek. Alsim-Alarko Kazakistan Rusya, Özbekistan ve BDT Ülkeleri Bölge Koordinatörü Abbas Şahin, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, 1993 yılından bu yana Kazakistan'da taahhüt sektöründe bulunduklarını söyledi. 

Şahin, "Bu süreci...