19 / 03 / 2024

kent konut evleri

kent konut evleri

Kent Konut tarafından inşa edilen projelerde personele ve bazı kişilere özel indirim yapıldığı iddia ediliyor.

Kent Konut ev almak isteyenlere cazip imkanlar sunuyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan ve birçok projeyi Kocaeli'ye kazandıran Kent Konut un konut alanına farklı bir anlayış getiren dev projeleri yeni inşaatlarla halka sunuluyor.

Tuzla Hava Kent konut projesi satışta! 105 adet daireli yeni proje!

S.S CVS Hava Kent Yapı Kooperatifi tarafından inşa edilen Tuzla Hava Kent konut projesi satışa çıktı. Proje'de 105 adet konut yer alıyor.

CVS Hava Kent Konut Yapı, 144 konutu sahiplerine teslim etti!

CVS Hava Kent Konut Yapı, ilk etap konutlarının teslimatlarını yaptı. Projeden 1000 lira taksitle ev sahibi olunabiliyordu...

Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi'nden yeni proje atağı!

İlk konut projesindeki teslimleri için hazırlıklara başlayan CVS Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi, yeni projeler için de harekete geçti.

Erhan Coşan Kent Konut A.Ş Genel Müdürü oldu!

Erhan Coşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kent Konut A.Ş. Genel Müdürlüğü’ne getirildi.

Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi'nden 1.500 yeni konut geliyor!

Eyüp Akpınar'da 1.000'e yakın konut inşa edeceklerini söyleyen S.S CVS Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş "Bunun haricinde 2020 yılında 150-200 konutluk 2 ya da 3 proje daha açıklayacağız. Şimdilik çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Kocaeli Tuana Evleri'nin 3'üncü etabı tamamlanmayı bekliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kent Konut tarafından İzmit'in Topçular bölgesinde inşa edilenen Tuana Evleri’nin 3. Etap’ı tamamlanmayı bekliyor.

Kent Konut şantiyesinde gerçeğini aratmayan tatbikat!

Kent Konut ve Haldız İnşaat şantiye alanında personelerin ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı sivil savunma ekiplerinin katılımıyla deprem tatbikatı gerçekleşti.

Ulukent Kent Park Evleri'nin yüzde 70'i tamamlandı!

Kızılelma İnşaat, Ulukent Kent Park Evleri projesinin yüzde 70’ini tamamladı. Ulukent Kentpark Alya projesi için de çalışmalar başladı.

Kocaeli Tuana Evleri 1. Etap’taki teraslı daireler satışa hazır!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kent Konut A.Ş., Tuana Evleri 1. Etap’taki teraslı daireler satışa hazır. 

Tuana Evleri 2. Etap'ta daireler teslim ediliyor!

Haldız İnşaat ve Kent Konut iş birliğiyle hayata geçirilen ve inşaatı tamamlanan Tuana Evleri 2. Etap'ta daire teslimleri gerçekleştiriliyor.

Başkent Yonca Evleri fiyat 2018!

Ankara/Yenimahalle'de inşa edilen Başkent Yonca Evleri 534 adet daire ve 40 dükkandan meydana geliyor. İşte Başkent Yonca Evleri fiyat 2018...

Başkent Yonca Evleri satılık daire!

Başkent Yonca Evleri satılık daire tiplerinin tamamı 4 oda 1 salon olarak tasarlanıyor. Projede fiyatlar 318 bin TL'den başlıyor...

Kocaeli Tuana Evleri 2. Etap'ta ön teslimler başladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kent Konut A.Ş. tarafından hayata geçirilen  Tuana Evleri 2. Etap’ta sona gelindi.

kent konut evleri Haberi

kent konut evleri

AKP'li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde “konut skandalı” patlak verdi. Belediyeye bağlı Kent Konut Genel Müdürü'nün konutları zenginlere “ekstra indirim” yaparak sattığı, bu nedenle kurumu zarara uğrattığı belirlendi. Konutların, halktan gizli tutularak indirimli olarak “belli kişilere” satıldığı tespit edildi. Yoksullar için yapılan konutların da, indirimli olarak personele satıldığı öğrenildi.


HALKTAN GİZLİ SATIŞ

Kent Konut'un hesaplarını inceleyen Sayıştay raporunda “Şirket Genel Müdürü tarafından, şirket menfaatleri gözetilmeden bazı kişilere yapılan ekstra indirimlerin, kurumun 2015 yılı bilançosunda 824 bin 645 TL eksik görülmesine neden olduğu tespit edilmiştir” denildi. Sayıştay, belediye şirketinin yaptırdığı konutları, halktan gizli tutarak belli kişilere el altından sattığını  da ortaya çıkardı. Raporda, “Ekstra Genel Müdür indiriminin yoğunlaştığı projeler; Tuana Evleri, Yıldız Konutları gibi üst gelir grubuna yönelik yapılan talep yoğunluğu yüksek olan projelerdir....