25 / 04 / 2024

kente dönüşüm

kente dönüşüm

Anadolu Gazetesi köşe yazarı olan Sefer Aşır Eraslan bugünkü köşe yazısında kentsel dönüşümü ve kentsel dönüşüm ile kente dönüşümün farklılıklarını anlattı. İşte o yazı...

İstanbul'daki yüzyılın dönüşümü endişelendirdi: Rezerv alanın yeri ve kente ne kadar yük bindireceği sürpriz olacak!

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, İstanbul'un kentsel dönüşümü ile ilgili açıklan projeye ilişkin tepkilerini dile getirdi. İşte ayrıntılar...

Gezici tırlar ‘Yerinde Dönüşüm’ projesini anlatmak için yola çıktı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tanıtım tırları, depremden etkilenen 11 kente hibe ve kredi desteği sağlayan ‘Yerinde Dönüşüm’ projesini anlatmak amacıyla tekrar yola çıktı. Deprem bölgesini gezen tırlarda, Bakanlık görevlileri tarafından ‘Yerinde Dönüşüm’ projesine ilişkin insanlar

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Rize'de yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarını incelemek için kente gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentteki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Giresun'da 3 kentsel dönüşüm ofisi kurulacak!

Giresun Dereli ilçe merkezine 2, Doğankent ilçesine ise 1 tane olmak üzere kente toplamda 3 Kentsel Dönüşüm Ofisi kurulacak. 

Adana için kentsel dönüşüm master planı hazırlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, ilçe belediye başkanlarıyla uyum içinde çalıştığını söyleyerek, “Bu uyum çerçevesinde tüm kente yönelik kentsel dönüşüm master planını hazırlayacaklar" dedi.

Her kente özel kentsel dönüşüm anayasası hazırlanacak!

Türkiye'de kentsel dönüşüm sürecine yeni bir yaklaşım getirme çalışmaları yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde her kente özel kentsel dönüşüm anayasası geleceğini açıkladı

Komyapı Keçiören'de kentsel dönüşümün bölge lideri olacak!

Komyapı, Ankara Keçiören’de ‘doğru kentsel dönüşüm misyonu’yla üretim yaparken, 2019’da da kente yaptığı katkıyı ve dönüşümü sürdürecek..

Manisa heyetinden Bolu'ya kentsel dönüşüm ziyareti!

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, TOKİ ve kentsel dönüşüm projelerini yerinde görmek üzere kente gelen Manisa heyetini misafir etti.

Kentsel dönüşüm kente fayda sağlamalı!

Mimar Ahmet Erkutoğlu, son yıllarda özellikle İstanbul'un gündeminde olan kentsel dönüşüm projelerini çok desteklerken bir o kadar da eleştiriyor.

Kemalpaşa'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Bakan Güllüce, yarın İzmir'de olacak. Kente sabah saatlerinde gelecek olan Güllüce, ilk olarak Kemalpaşa'ya daha sonra da Menderes'e geçecek. Güllüce, ilk olarak saat 10:30'da kentsel dönüşüm için Kemalpaşa Belediyesi ile protokol imzalayacak.

Uşak'taki kentsel dönüşüm 450 milyon TL katkı sağlayacak!

Uşak'ta yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarını örnek bir çalışma olduğunu dile getiren TOKİ Başkanı Ergün Turan, "Proje kente 450 milyon TL katkı sağlayacak. Projeyi Uşak'ta en geç 2016 yılının ortalarında bitireceğiz" dedi.

Uşak'ta kentsel dönüşüm 2016'da bitecek!

TOKİ Başkanı Turan, Uşak'ta 2 yıl sonra tamamlanması planlanan kentsel dönüşüm projesinin kente 450 milyon lira katkı sağlayacağını tahmin ettiklerini belirtti. Proje en geç 2016 yılının ortalarında bitirilecek.

Antalya ve Kayseri'de kentsel dönüşüm yapılacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Kayseri Kocasinan Belediye Başkanlığı’nın teklifleri ile yeni kentsel dönüşüm alanları belirlendi. Uygulamalarla kente değer katacak nitelikli projeleri hayata geçirmek hedefleniyor.

kente dönüşüm Haberi

kente dönüşüm

Kentleşmek mi yoksa kentlileşmek mi? Bunların ayrı ayrı kavramlar olduğu bir gerçektir. Şehirleri daha modern, daha çok işlevli ve pahalı yapılarla donatarak yeni kentler meydana getirirseniz kentleşmiş mi olursunuz? Her şehrin etrafındaki hazine arazilerine yapılan TOKİ binaları ile kentleştik. Çeşitli firmaların "site" adıyla yaptıkları şehirlerin kenarındaki yapılar ile rantı yüksek yerlere yapılan tower, rezidans, AVM adıyla anılan binalarla kentleşmenin zirvesine çıktık. Çünkü pek çok uydu kent meydana geldi. Ama kentlileştik mi? Bu tartışmalıdır. Her kente gelen kentli olamadı. Köydeki alışkanlıklarını devam ettirerek adeta kentte bir köylü, bir köy meydanı meydana getirildi. Köyde evinin dış kapısına çıkarmaya alıştığı ayakkabılarını, apartmanında da kapı önüne çıkaran adamları ikna etmek, alıştırmak elbette kolay olamayacaktır. Köyde mahalle arasında, kapı önünde toplanarak oturanların aynı alışkanlığı...