25 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm emsal 2017

Kentsel dönüşüm emsal 2017

Yeni İmar Yönetmeliği'nin yürürlüğe girmesi ile kaybolacak kentsel dönüşüm ek emsal artışı, yönetmelikte yapılan düzenleme ile kalıcı oldu..

AYM'den emsal kentsel dönüşüm kararı!

Anayasa Mahkemesi'nden emsal olacak bir kentsel dönüşüm kararı çıktı. Binası kentsel dönüşüme giren milyonlarca kişiyi ilgilendiren o karar şaşırttı. İşte ayrıntılar...

Anayasa Mahkemesi'nden emsal kentsel dönüşüm kararı!

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm yasası kapsamında, 3'te 2 çoğunlukla verilen yenileme ve yıkım kararı, Anayasa Mahkemesi'nden geçemedi. Yüksek Mahkeme tarafından Bağdat Caddesi'ndeki projede azınlık olan iki hissedarın, hak ettiklerinin verilmediği iddiasıyla bulunduğu bireysel başvuruda haklı gördü.

Konak'ta kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Büyükşehir belediyesinin emsal artış kararını desteklediklerine de dikkat çeken Batur, "Kolları sıvadık, 6 aylık kısa sürede Gültepe planlarını bitirdik. Beştepeler planlarını yaptık" dedi.

Kentsel dönüşüm için yeni talep!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı İsmail Kahraman, kentsel dönüşüm çalışmalarında emsal artırımı için talepte bulundu. 

Kentsel dönüşüm çalışmaları için yeni öneri!

İZTO Yönetim Kurulu Üyesi ve Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı İsmail Kahraman, ada bazlı yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarında emsal artırımı yapılması gerektiğini dile getirdi. 

Kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi emsal karar!

Kentsel dönüşüm kapsamında müteahhitlerin yaptıkları satışlarda yatırılan tapu devir harçlarının ve müteahhitlerden daire satın alanların ödedikleri tapu harçlarının iadesini isteyebiliyor. İşte kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi için verilen emsal karar...

Kentsel dönüşüm davasında emsal karar!

İzmir'de devam eden kentsel dönüşüm davasında yerel mahkeme emsal bir karar verdi. Kentsel dönüşüm kapsamında yaşadığı apartman yıkılan ve kendisine iki yerine bir daire verilen Bilgin Çınarlıel, açtığı davayı kazandı.

Erdoğan Tok: Kentsel dönüşümün önünü açtık!

Kökçüoğlu ve Unkapanı Mahallelerine yapılan ziyarette mahalle sakinleri ile sohbet eden Başkan Erdoğan Tok, bölge halkının lehine ve yararına emsal kararlarla kentsel dönüşümün önünü açtıklarını söyledi. 

Bursa'ya kentsel dönüşüm müjdesi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada Bursa’da kentsel dönüşüm çalışmalarına başlayan fakat ruhsat alamayan riskli yapılara 0.50 emsal artışının bir kereye mahsus olmak üzere yeniden sağlanacağını söyledi.

Kentsel dönüşüm ek emsal artışı 2017!

Yeni İmar Yönetmeliği'nin yürürlüğe girmesi ile kaybolacak kentsel dönüşüm ek emsal artışı, yönetmelikte yapılan düzenleme ile kalıcı oldu..

Kentsel dönüşüm düğümünü çözmek için bir sentez önerisi!

Emsal artışı olmadan yapılacak kentsel dönüşüm karşılığında, çevrede yeni imara açılacak alanlarda ücretsiz arazi tahsisi yapılması, özlenen kentsel dönüşümü finanse edebilecek bir sentez çözüm olarak hayata geçirilmeyi beklemektedir.

Binaları yıkıp yeniden yüksek emsal ile yapmak kentsel dönüşüm değildir!

Arıkan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Habip Arıkan, Deprem Haftası nedeniyle kaleme aldığı yazısında depreme karşı kentsel dönüşümün önemini anlattı. İşte Habip Arıkan'ın o yazısı...

Sultangazi Cumhuriyet Mahallesi Kentsel Dönüşüm Planları iptal edildi!

Sultangazi Kentsel Dönüşüm Planları'nın iptali kararında, 'nüfus ve yapı yoğunluğu ile birlikte trafiği de artıracağını, bölgenin bütüncül yapısını bozarak emsal artışına sebep olacağı' vurgulandı.

Kentsel dönüşüm emsal 2017 Haberi

Kentsel dönüşüm emsal 2017

Yeni İmar Yönetmeliği'nin yürürlüğe girmesi ile birlikte kentsel dönüşüm projelerine yüzde 25 ek inşaat hakkı 1 Ekim'de sona erecekti.  Buna göre sözleşmesi de olsa, 1 Ekim'e kadar ruhsatını alamayanın hakları kaybolacaktı. 

Ancak Yeni imar yönetmeliğinin yürürlük tarihinden bir gün önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yönetmelikte değişiklik yaptı. 


Yapılan düzenleme ile kentsel dönüşüm projelerine sağlanan yüzde 25 ek inşaat hakkı, 3’te 2 oranında noter onaylı sözleşme yapanlar için kalıcı oldu.

Kentsel dönüşüm ek emsal artışı 2017 ile ilgili yönetmelik maddesi şu şekilde sıralanıyor:

Aynı Yönetmeliğin geçici 3 üncü maddesine aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.

“(3) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden önce riskli yapı tespiti yapılmış ya da riskli alan kapsamına alınmış olup, maliklerin en az üçte ikisi ile noter onaylı kat karşılığı inşaat sözleşmesi düzenlenmiş olup yapı...