23 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm harç muafiyeti kanunu tam metni

Kentsel dönüşüm harç muafiyeti kanunu tam metni

Yürürlüğe giren yeni yasa ile kentsel dönüşüm projeleri inşa eden ve kentsel dönüşümden ev alanlar için harç muafiyeti geldi. İşte kentsel dönüşüm harç muafiyeti yasası..

Kentsel dönüşüm tapu harcı muafiyeti var mı?

Kentsel dönüşümde yıkılarak yenilenen binaların bazı harç ve vergiler için muafiyet bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm tapu harcı muafiyeti var mı?

Kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi emsal karar!

Kentsel dönüşüm kapsamında müteahhitlerin yaptıkları satışlarda yatırılan tapu devir harçlarının ve müteahhitlerden daire satın alanların ödedikleri tapu harçlarının iadesini isteyebiliyor. İşte kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi için verilen emsal karar...

Kentsel dönüşüm tapu harcı geri alma 2021!

Kentsel dönüşüm kapsamında müteahhitlerin yaptıkları satışlarda yatırılan tapu devir harçları ve müteahhitlerden daire satın alanların ödedikleri tapu harçları iade ediliyor. İşte kentsel dönüşüm tapu harcı geri alma 2021 işlemleri...

Kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi 2021!

Kentsel dönüşüm kapsamında müteahhitlerin yaptıkları satışlarda yatırılan tapu devir harçları ve müteahhitlerden daire satın alanların ödedikleri tapu harçları geri alınabiliyor. İşte kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi 2021 aşamaları...

Kentsel dönüşüm harç muafiyetinden kimler yararlanabilir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile kentsel dönüşüme harç muafiyeti geldi. Peki, kentsel dönüşüm harç muafiyetinden kimler yararlanabilir?

Kentsel dönüşüm harç muafiyeti yasası!

Yürürlüğe giren yeni yasa ile kentsel dönüşüm projeleri inşa eden ve kentsel dönüşümden ev alanlar için harç muafiyeti geldi. İşte kentsel dönüşüm harç muafiyeti yasası..

Kentsel dönüşüme harç muafiyeti geldi!

Kentsel dönüşüm uygulamalarını teşvik etmek için yeni yapıların ilk satışlarında harç muafiyeti sağlanacak...

Kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi nasıl olur?

Kentsel dönüşümde inşa edilen yapılardan alınan evler için yatırılan tapu devir harçları ve müteahhitlerden daire satın alanların ödedikleri tapu harçları iade alınabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi nasıl olur?

Kentsel dönüşüm kapsamındaki harçlar geri alınabilecek!

Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Deniz Karataş, kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yapılarda, müteahhit veya mülk sahiplerinin ödedikleri tapu devir harcını geri alabileceğini dile getirdi. 

Kentsel dönüşüm tapu harcı iade işlemleri 2018!

Kentsel dönüşümde alınan gayrimenkuller için ödenen tapu devir harçları geri alınabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi nasıl alınır? İşte kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi işlemleri..

Kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi nasıl alınır?

Kentsel dönüşümde müteahhitlerin yaptıkları satışlarda ödenen tapu devir harçları geri alınabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi nasıl alınır?

Kayseri Melikgazi'de kentsel dönüşüm indirimi!

Kayseri Melikgazi'de kentsel dönüşüm alanlarında yapılaşmanın hızlandırılması için harekete geçildi. Bölgedeki 3 mahallede ’Müteahhitlere Bazı Harç ve Ücretlerde İndirim’ uygulanıyor.

Kentsel dönüşüm harç muafiyeti kalktı mı?

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği gereğince kentsel dönüşümde tapu ve noter harçlarında muafiyet uygulaması bulunuyordu. Peki, yeni düzenleme ile kentsel dönüşüm harç muafiyeti kalktı mı?

Kentsel dönüşüm harç muafiyeti kanunu tam metni Haberi

Kentsel dönüşüm harç muafiyeti kanunu tam metni

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun dünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kentsel dönüşüm projeleri inşa eden ve kentsel dönüşümden ev alanlar hakkında önemli bir gelişme de yaşanmış oldu. Kentsel dönüşüme gelen yeni harç muafiyeti geldi. Kentsel dönüşüm harç muafiyeti hükümleri yasada şu şekilde yer aldı:

Kentsel dönüşüm harç muafiyeti yasası

MADDE 24- 6306 sayılı Kanunun 7 nci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki (ç) bendi eklenmiş, ikinci ve üçüncü fıkralarında yer alan “Maliye Bakanı” ibareleri “Cumhurbaşkanı” şeklinde, yedinci fıkrasında yer alan “Maliye” ibaresi “Hazine ve Maliye” şeklinde ve maddenin altıncı, dokuzuncu ve onuncu fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“ç) Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi gelirinin yüzde onu.”

“(6) Bu Kanun kapsamında sağlanması öngörülen krediler ile dönüşüm faaliyetleri kapsamında yapılacak...