23 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi nasıl yazılır

kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi nasıl yazılır

Malikler, tapu müdürlüğünce yapılacak tebligattan itibaren 15 gün içinde kentsel dönüşüme bir dilekçe ile itiraz edebiliyor. Peki, kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi nasıl yazılır? Kentsel dönüşüme itiraz dilekçesi örneği..

Bayrampaşa Sağmalcılar kentsel dönüşüm amaçlı imar planı askıda!

Bayrampaşa ilçeleri, Sağmalcılar Mevkii, Kentsel Dönüşüm Amaçlı itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi 2022!

Bina sakinleri oturdukları binanın riskli olarak tespit edilmesi halinde itiraz etme hakkını kullanabiliyor. İşte kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi 2022...

İzmir Narlıdere'deki kentsel dönüşüm planına halktan itiraz! 

İzmir Narlıdere'de kentsel dönüşüm sürecinde mağdur olan halk dönüşüm planlarına itiraz etti. Dönüşüm planına itiraz eden halk, itirazlarına yanıt alamadıkları için hukuki süreç başlattılar. 

Kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi 2021!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli yapı tespit edildiğinde bir dilekçe ile itirazda bulunabiliyor. İşte kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi 2021...

Trabzon'da kentsel dönüşüm seçimlere yansıdı!

Trabzon’un Zafer mahallesinde düzenlenen kentsel dönüşüm seçimlere yansıdı. Bir apartmanda oturanların itirazı üzerine apartman mahalle sayıldı AKP'li eski il başkanının eşi ise muhtar seçildi.

Karabağlar'da kentsel dönüşüm planlarına itiraz!

İzmir'in Karabağlar ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmalarına bölge halkından yine itiraz geldi. Vatandaşlar imar planlarının iptalini talep etti.

Kemalpaşa'da kentsel dönüşüm planlarına dava açılacak!

İzmir Kemalpaşa'nın iki mahallesinde uygulanması planlanan kentsel dönüşüm projelerine halkın onayı alınmadığı için itiraz eden ve dernekleşmiş olan mahalle sakinleri 2. defa askıya çıkan planlara karşı tekrar dava açacak.

Kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi 2017!

Kentsel dönüşümde riskli yapı tespitine bir dilekçe ile itiraz edilebiliyor. İşte kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi 2017..

Bingöl Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm'de itiraz!

Bingöl Kültür Mahallesi'nde gerçekleşecek kentsel dönüşüm projesinde hak sahibi olan Mehmet Ertuğrul, sözleşmenin kendilerini tatmin etmediğini söyleyerek projeye itiraz etti.

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm planına itiraz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin mahkemelerce iptal edilen önceki planın yerine yaptığı 1/5000'lik kentsel dönüşüm planı Okmeydanı halkının katıldığı toplantıda değerlendirildi. Halk planı itiraz etti.

Kentsel dönüşümde itiraz süresi ne kadar?

Riskli olarak tespit edilen bir yapıda, kentsel dönüşümü istemeyen kimseler bu karara itiraz edebiliyor. Peki, kentsel dönüşümde itiraz süresi ne kadar? İşte yanıtı..

Kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi örneği!

Kentsel dönüşümde bir yapının riskli olarak tepit edilmesi halinde, maliklerce veya kanuni temsilcilerince onbeş gün içinde itiraz edilebiliyor. İşte kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi örneği..

Kentsel dönüşüm itirazı nasıl yapılır?

Riskli alanda yer alan ya da riskli olarak tespit edilen yapıların, Bakanlık tarafından verilen süre içerisinde yıkılması gerekiyor. Peki, kentsel dönüşüme itiraz edilir mi? Kentsel dönüşüm itirazı nasıl yapılır?

kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi nasıl yazılır Haberi

kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi nasıl yazılır

Kentsel dönüşüme itiraz dilekçesi!

Kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında riskli olarak tespit edilen binalar tapu müdürlüğüne bildirilecek ve tapu kütüğüne işlenecektir. 


Malikler, tapu müdürlüğünce yapılacak tebligattan itibaren 15 gün içinde, İstanbul, İzmir, Bursa’da Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüklerine, diğer illerde ise, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri’ne verecekleri bir dilekçe ile riskli yapı tespitine itiraz edebilirler. Peki, kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi nasıl yazılır? Kentsel dönüşüme itiraz dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor:


Kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi..


Tarih: ..../ ..../....


İSTANBUL ALTYAPI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜ’NE


Konu: İtiraz


İstanbul ili, ............. ilçesi, ................ mahallesi, ........... sokak, no:.........., ................ apartmanı adresindeki ......... pafta, ........... ada, .............. parsel sayılı taşınmazda bulunan binamız için  .......................... tarafından düzenlenmiş olan ‘Risk Raporuna’ ve ilgili yıkım kararına itiraz ettiğimi bildirir gereğinin yapılmasını tarafınızdan talep ederim.


Adres:

..................................

..................................

..................................


Tel:

..................................



Riskli Yapı...