18 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm müteahhit sorunları

Kentsel dönüşüm müteahhit sorunları

DİKENT Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Elbey, “Kentsel dönüşüm” olarak bilinen ‘6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümüne’ dair tavsiyelerde bulundu.

Kentsel dönüşüm müteahhit avantajları!

Miladını dolduran veya riskli yapı olarak ilan edilen binalar kentsel dönüşüm kapsamında yenileniyor. Peki kentsel dönüşüm müteahhit avantajları neler? Müteahhit kentsel dönüşümden ne kazanıyor? İşte tüm merak edilenler...

Yarım kalan kentsel dönüşüm projelerini belediyeler tamamlayacak! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan kentsel dönüşümde mağduriyet yaşayan vatandaşlara müjde geldi. Kentsel dönüşüm kapsamında vatandaş ve müteahhit firma arasında yapılan sözleşmeleri feshetme yetkisi İstanbul’da ilçe belediyelerine verildi.

Kentsel dönüşüm değişikliği ile Antalya'da yeni bir dönem başladı!

Kentsel dönüşüm sürecinin vatandaları mağdur etmeden ilerleyebilmesi için yönetmelikte yapılan değişiklik Antalya’daki mülk sahipleri için de yeni bir dönemin başlangıcı oldu. Değişikliğe göre artık müteahhit, 1 yıl inşaata başlamaz veya 6 ay durdurursa sözleşme feshedilebilecek...

Kentsel dönüşüm kapsamındaki harçlar geri alınabilecek!

Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Deniz Karataş, kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yapılarda, müteahhit veya mülk sahiplerinin ödedikleri tapu devir harcını geri alabileceğini dile getirdi. 

Bağdat Caddesi'nde kentsel dönüşüm ne durumda?

Gazete Habertürk yazarlarından Mimar Esin Tümer, Bağdat Caddesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarını Cadde'de projeler üreten müteahhit firmalara sordu. İşte,  Mimar Esin Tümer'in yazısı.. 

Adana'ya 150'den fazla kentsel dönüşüm projesi geliyor!

Adana'da faaliyet gösteren Yeni Akdeniz İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Müteahhit Serkan Tunçay, yeni projeleri ve yatırımları anlattı. Tunçay, bölgede 150'yi aşkın kentsel dönüşüm projesine başlanılacağını söyledi.

İzmir'e kentsel dönüşüm uyarısı!

Çanakkale'de art arda yaşanan depremlerin ardından İzmirli müteahhit ve inşaat sektörünün önde gelen isimleri, İzmir ve kentsel dönüşüm hakkında görüşlerini belirtti.

Kentsel dönüşüm sözleşmesi örneği 2016!

Kentsel dönüşüm ile riskli binalar yıkılarak yeniden inşa ediliyor. Maliklerin yapıyı yeniden inşa etmeye karar vermeleri halinde müteahhit seçmeleri ve müteahhit ile anlaşma yapmaları gerekiyor. İşte kentsel dönüşüm sözleşmesi örneği 2016..

Kentsel dönüşüm planlayan müteahhit firmanın işi halkla olmalı!

Kentsel dönüşüm planlayan bir müteahhit firmasının basınla değil, halkla işi olmalıdır. Basında çıkmanın değil, halkın gönlünde yer almanın hesaplarını yapan inşaat firması iki dünyada da kazanır.

Müteahhit kentsel dönüşüm kredisi alabilir mi?

Kentsel dönüşümde evi veya işyeri yıkılan hak sahiplerine bazı finansal destekler sunuluyor. Kentsel dönüşüm kredisi, devlet destekleri arasında yer alıyor. Peki, müteahhit kentsel dönüşüm kredisi alabilir mi?

Müteahhit ve inşaatçılardan kentsel dönüşüm seferberliği çağrısı!

Yeni kurulacak hükümetten "kentsel dönüşümün hızlandırılması" talebinde bulunan inşaatçı ve müteahhitler, kentsel dönüşüm seferberliği çağrısı yaptı. Ali Ağaoğlu, seçimlerin ardından Türkiye'nin ilk önceliğinin kentsel dönüşüm olması gerektiğini vurguladı

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm için 17 şirket birleşti!

İstanbul'un en çok konuşulan kentsel dönüşüm bölgesi olarak öne çıkan Fikirtepe'de iş yapan 17 müteahhit firma, Fikirtepe Platformu'nu kurdu.

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Platformu toplantısı 9 Ekim'de!

Kadıköy Fikirtepe'de kentsel dönüşümü gerçekleştiren müteahhit firmalar tarafından kurulan Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Platformu, Çırağan Oteli’nde gerçekleştirecek.

Kentsel dönüşüm müteahhit sorunları Haberi

Kentsel dönüşüm müteahhit sorunları

DİKENT Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Elbey, “Kentsel dönüşüm” olarak bilinen ‘6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümüne’ dair tavsiyelerde bulundu. Yıkım kararı alınan binalara devletin kira yardımı yaptığını belirten Elbey, “Müteahhit Firma seçiminde çok dikkatli, deneyimli ve güvenilir bir firma ile anlaşılması gerektiğini” ifade etti


Diyarbakır Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Derneği (DİKENT) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Elbey, gayrimenkul sektörünün gündeminde olan kentsel dönüşüm sürecini değerlendirdi. Halk arasında “Kentsel dönüşüm” olarak bilinen ‘6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümüne’ dair yasa kapsamında mevcut güvensiz binaların yıkılıp yerine güvenli bir bina yapılmasını isteyenlerin dikkat etmesi gereken noktaların bulunduğuna işaret eden Elbey, Bina sahiplerine yol gösterecek önemli tavsiyelerde bulundu.


“Devlet kira yardımı yapıyor”

Elbey, öncelikli olarak binanın yıkılıp yeni ve güvenli bir bina...