29 / 03 / 2024

kentsel dönüşümde ev nasıl yapılır

kentsel dönüşümde ev nasıl yapılır

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alanlarda yer alan riskli yapıların tespit edilerek yıkılması ve akabinde yeniden bina inşa edilmesi için çalışmalar yapılıyor. Peki, kentsel dönüşümde yeni bina yapım süreci nasıl işler?

4 soruda kentsel dönüşümde vergi avantajları!

Kentsel dönüşüm kapsamında ev ve işyeri yıkılan hak sahiplerine sunulan avantajlar arasında vergi muafiyeti yer alıyor. Peki, kentsel dönüşümde hak sahipleri hangi vergi ve harçları ödemeyecek?

15 soruda kentsel dönüşümde kira yardımı ödeme şartları!

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli binası yıkılan ev sahipleri Bakanlık tarafından sunulan kira yardımından yararlanabiliyor. Peki, kira yardımı hangi koşullarda verilir? İşte 15 soruda kentsel dönüşümde kira yardımı ödemeleri şartları..

Kentsel dönüşümde ev sahipleri para öder mi?

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli olarak belirlenen taşınmaz mallar yıkılarak yerine yeni yönetmeliklere uygun binalar inşa edilebiliyor. Peki, kentsel dönüşümde ev sahipleri para öder mi?

Kentsel dönüşümde kira yardımı kalkıyor mu?

Kentsel dönüşüm ile ev veya işyeri yıkılan kimseler, devletin sunduğu kira ve kredi gibi finansal desteklerin birinden yararlanabiliyor. Peki, kentsel dönüşümde kira yardımı kalkıyor mu?

Erzurum kentsel dönüşümde Doğu Anadolu'ya örnek!

Erzurumluların en ekonomik bir şekilde ev sahibi olmaları için yoğun çaba harcayan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,"Erzurum kentsel dönüşümde Doğu Anadolu Bölgesi’nde adeta model oldu" dedi.

Erzurum kentsel dönüşümde model oldu!

Erzurumluların en ekonomik bir şekilde ev sahibi olmaları için yoğun çaba harcayan Başkan Sekmen, kentsel dönüşümde Doğu Anadolu Bölgesi’nde adeta model oldu. İşte projenin ayrıntıları...

Kentsel dönüşümde kredi desteği nasıl alınacak?

Kentsel dönüşümde konut edinme kredisine 400, iş yeri edinme kredisine 300 baz puanlık faiz desteği verilecek. Doğal afet sonucu ev ya da iş yeri hasar gören ya da yıkılan vatandaş, kullandığı kredi için de faiz desteğinden yararlanabilecek.

Gaziantep Şehitkamil kentsel dönüşümde örnek oluyor!

İpekyolu çevresinde evi veya arsası kentsel dönüşümle istimlak edilen ailelere, şartsız kurasız Seyrantepe konutlarında daire alma hakkı sunan Şehitkamil Belediyesi, vatandaşları kentsel dönüşümde mağdur etmeyerek ev sahibi yapıyor.

Kentsel dönüşümde kiracı ev sahibi bilmecesi çözüldü!

Türkiye Gazetesi "Kiracıya yardım yapılırsa biz ne yapacağız?" diyerek kentsel dönüşüm konusunda yanlış bilgiye kapılan ve üzülen bayan okuyucunun derdini “Kentsel dönüşümde “kiracı- ev sahibi” bilmecesi” başlığıyla yayınlamıştı..

Kentsel dönüşümde yaşanılan sıkıntılar raporlandı!

Kentsel dönüşüm alanlarında yaşanan sıkıntılar roparlarla sunuldu.Şehir plancısı Faruk Göksu, "Kentsel dönüşümde evi dönüşen de dönüşüm alanından ev alan da mutsuz" dedi. 'Kentsel Vizyon Platformu çerçevesinde '10 Proje Onlarca Etki' programı hayata geçir

Kentsel dönüşümde iki ev için kira yardımı alınabilir mi?

Kentsel dönüşümde riskli binasını yıktıran hak sahipleri, devletin sunduğu finansal desteklerden faydalanabiliyor. Peki, iki evinizin yıkıldığını farz edelim. Kentsel dönüşümde iki ev için kira yardımı alınabilir mi?

Kentsel dönüşümde kamulaştırma süreci başladı!

Kentsel dönüşümde inşaat firmaları ile anlaşamayan hak sahiplerinin mülkleri için uygulanması beklenen kamulaştırma süreci başladı.Dönüşümdeki kamulaştırmada ilk örnek Fikirtepe’de uygulandı. Bölgede başlayan çalışmalarda öncelikle değer tespiti yapıldı.

Kentsel dönüşümde acele kamulaştırma!

Kentsel dönüşümde inşaat firmaları ile anlaşamayan hak sahiplerinin mülkleri için uygulanması beklenen acele kamulaştırma süreci başladı. Dönüşümdeki kamulaştırmada ilk örnek Fikirtepe’de uygulandı, değer tespiti yapıldı.

kentsel dönüşümde ev nasıl yapılır Haberi

kentsel dönüşümde ev nasıl yapılır

Kentsel dönüşümde yeni bina yapım süreci!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alanlarda yer alan riskli yapıların tespit edilerek yıkılması ve akabinde yeniden bina inşa edilmesi için çalışmalar yapılıyor.


Riskli yapı tespiti için;

İlk olarak yapı malikleri veya kanuni temsilcileri tarafından, tapu belgesinin ve kimlik belgesinin fotokopisi ile yaptırılır.


Bakanlıkça süre verilerek maliklerden veya kanuni temsilcilerinden istenebilir. Verilen süre içinde riskli yapı tespiti yapılmazsa, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca veya idarece yapılır veya yaptırılır.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belirlediği alanlardaki riskli yapıların tespitini süre vererek belediye ve il özel idaresinden de isteyebilir.


Riskli yapı tespitine ilişkin rapor örneği, risk tespitini yapan kuruluş tarafından tespit tarihinden itibaren en geç 7 gün içinde tespite konu yapının bulunduğu ildeki Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğüne gönderilir.


Tapu kütüğüne işlenen belirtmeler, ilgili tapu müdürlüğünce...