23 / 04 / 2024

kentsel dönüşümde harç muafiyeti nedir

kentsel dönüşümde harç muafiyeti nedir

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yer alan binalar için bazı harç muafiyetleri bulunuyor. Peki, 6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında kentsel dönüşümde harç muafiyeti nedir? Kentsel dönüşümde harç muafiyetleri nelerdir?

Kentsel dönüşümde müteahhitler harçlardan muaf mı?

Kentsel dönüşüm kapsamındaki binalar bazı harç ödemelerinden muaf tutuluyor. Peki, kentsel dönüşümde müteahhitler de harçlardan muaf mı?

Kentsel dönüşümde muaf olunan 7 harç ve vergi!

Kentsel dönüşüm sürecinde riskli binası yıkılan maliklere bazı muafiyet hakları sunuluyor. İşte kentsel dönüşümde muaf olunan 7 harç ve vergi..

Kentsel dönüşümde ödenen tapu harçları geri alınabiliyor!

Prof. Dr. Gürsel Öngören kentsel dönüşümde ödenen tapu harçlarının geri alınabildiğini müjdeledi...

4 soruda kentsel dönüşümde vergi avantajları!

Kentsel dönüşüm kapsamında ev ve işyeri yıkılan hak sahiplerine sunulan avantajlar arasında vergi muafiyeti yer alıyor. Peki, kentsel dönüşümde hak sahipleri hangi vergi ve harçları ödemeyecek?

Kentsel dönüşüm harç muafiyeti kalktı mı?

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği gereğince kentsel dönüşümde tapu ve noter harçlarında muafiyet uygulaması bulunuyordu. Peki, yeni düzenleme ile kentsel dönüşüm harç muafiyeti kalktı mı?

Kentsel dönüşümde projelerden harç alınacak mı?

Elazığ TSO Başkan İdris Alan ile yapılan istişare toplantısında, çözüm bekleyen öncelikli sorunlar dile getirilirken, kentsel dönüşümde projelerden harç alınması konusu da gündeme getirildi.

Kentsel dönüşümde harç ve vergi muafiyeti sorunları nasıl çözülür?

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av.Ali Güvenç KİRAZ, kentsel dönüşümde harç ve vergi muafiyeti sorunlarını anlattı. İşte o yazı:

Kentsel dönüşümde hangi harçlar ödenmez?

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 7’nci maddesinde belirtilen vergi ve harçlar kentsel dönüşümde ödenmiyor. Peki, kentsel dönüşümde hangi harçlar ödenmez?

Kentsel dönüşümde damga vergisi muaf mı?

Kentsel dönüşüm kanunu gereğince bazı vergi ve harçlar, kentsel dönüşümden faydalanan hak sahiplerinden alınmıyor. Peki, kentsel dönüşümde damga vergisi muaf mı? İşte kentsel dönüşümde alınmayan harç ve vergiler...

Kentsel dönüşümde tapu masrafı muaf mı?

Kentsel dönüşümden yararlanarak evini ve işyerini yıkan hak sahiplerine sunulan imkanlar arasında bazı harç ve vergi muafiyeti de yer alıyor. Peki, kentsel dönüşümde tapu masrafı muaf mı?

Müteahhitler kentsel dönüşümde ipotek harçlarını da ödemeyecek!

Kentsel dönüşüm yasasının en önemli özelliklerinden birisi de müteahhitlere tanımış olduğu muafiyetlerdir. Avukat Ali Güvenç Kiraz 'Müteahhitler kentsel dönüşümde ipotek harçlarını da ödemeyecek ' dedi.

Kentsel dönüşümde noter masrafı!

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun gereğince, kentsel dönüşümde yapılacak olan işlemler harç ve masraflardan muaf tutuluyor. İşte entsel dönüşümde noter masrafı..

İdris Güllüce kentsel dönüşümde Ümraniye'yi örnek gösterdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, NTV’ de katıldığı canlı yayın programında, Türkiye’de gerçekleştirilen kentsel dönüşümü anlattı. Bakan Güllece; Ümraniye Belediyesi’nin kentsel dönüşümde yaptığı çalışmaları da örnek gösterdi...

kentsel dönüşümde harç muafiyeti nedir Haberi

kentsel dönüşümde harç muafiyeti nedir

Kentsel dönüşümde harç muafiyeti 2014!

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yer alan binalar için bazı harç muafiyetleri bulunuyor. 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun gereğince, kentsel dönüşümde yapılacak olan işlem, sözleşme, devir ve tesciller ile uygulamalar, noter harcı, tapu harcı, belediyelerce alınan harçlar, damga vergisi, veraset ve intikal vergisi, döner sermaye ücreti ve diğer ücretlerden; kullandırılan krediler sebebiyle lehe alınacak paralar ise banka ve sigorta muameleleri vergisinden muaf tutuluyor.


Peki, 6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında kentsel dönüşümde harç muafiyeti nedir? Kentsel dönüşümde harç muafiyetleri nelerdir?


Kentsel dönüşümde harç muafiyeti 2014...

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 7’nci maddesinin (9) uncu ve (10) uncu fıkraları uyarınca,


15.12.2012 tarihli 28498 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama...